Από TV24 Team

Χαμηλών τόνων ως άνθρωπος αλλά με ισχυρό δημιουργικό αποτύπωμα ως καλλιτέχνης, η βραβευμένη Ντίνα Μιχαηλίδου δίνει και φέτος το «παρών» στη μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά την απολαμβάνουμε στη δραματική σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 στον ρόλο της Ειρήνης (που συγκλόνισε το Twitter), μιας μητέρας που αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής και μιλάει στο TV24 για όλα!

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι αποκαλύψεις της Ντίνας Μιχαηλίδου για τους «Παγιδευμένους»

Επιστρέφετε τηλεοπτικά ύστερα από τον «Έρωτα με διαφορά» με έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Είστε από τους καλλιτέχνες που δεν επιδιώκετε τη μανιέρα.

«Είναι αλήθεια. Δεν μπορώ τη στασιμότητα. Αυτό που θέλω κι επιθυμώ είναι η αλλαγή. Αν έκανα μόνο κωμωδία θα ήμουν δυστυχής. Το να δοκιμάζεις διαφορετικά είδη κάθε φορά, κατ’ εμέ, σε κρατάει σε εγρήγορση και σε εκπαιδεύει καλύτερα για οποιοδήποτε ρόλο προκύψει στο μέλλον».

Η περσινή σας ηρωίδα, η Μάρω, ήταν ένας άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στη ζωή μας, αφοσιωμένη, με αρχές και όμορφο χαρακτήρα. Η Ειρήνη πώς είναι;

«Η Ειρήνη έχει κι αυτή αρχές και ήθος, είναι όμως διαφορετικός άνθρωπος. Είναι μικροαστή, ζει με τον άντρα της και τα παιδιά της από τα οποία κάποια έχουν σπουδάσει και κάποια όχι. Οι δύο αυτές γυναίκες έχουν διαφορετική αφετηρία κι αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ».

Φαίνεται παθητικός χαρακτήρας. Είναι όμως αυτό που αρχικά δείχνει;

«Θα ήταν λάθος να τη χαρακτηρίζαμε έτσι. Η Ειρήνη είναι συμβιβασμένη με τη ζωή της. Είναι μια γυναίκα που πολλοί από εμάς θα την είχαμε μητέρα, γιαγιά, θεία. Στηρίζει την οικογένειά της, της στέκεται βράχος, αλλά δεν έχει εξωστρεφή χαρακτήρα».

Έχει περάσει μια δύσκολη ζωή. Ο άντρας της ο Κοσμάς, καθότι ναυτικός, ήταν πάντα απών.

«Αυτά που της συμβαίνουν είναι εξωπραγματικά για ένα απλό μυαλό. Αρχικά η απουσία του άντρα της την έχει κάνει δραστική κι αποφασιστική. Χωρίς να είναι έντονη και ακραία έχει δυναμικότητα γιατί πρέπει να στηρίξει την οικογένεια. Στη πορεία του έργου, όλα αυτά που προκύπτουν μπορεί να τη διαμορφώσουν και να την κάνουν κάτι άλλο. Αυτό θα το δούμε στο μέλλον».

Ο Κοσμάς κατηγορήθηκε αδίκως για λαθρεμπόριο και μπήκε φυλακή. Το ξεπέρασε ποτέ;

«Δεν νομίζω και είναι κάτι που τρώει και τον ίδιο. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στηρίξουν τα κορίτσια τους, τους εαυτούς τους αλλά και ο ένας τον άλλον. Έχουν αποδεχτεί ότι η δικαιοσύνη έχει μαύρες τρύπες και σε αυτές έπεσε και ο Κοσμάς. Τι άλλο να κάνουν; Η Ειρήνη, όσο πικραμένη και να νιώθει, το κρύβει για να τον στηρίξει. Δεν θα γκρινιάξει ούτε θα παραπονεθεί. Αυτό εισπράττω από το κείμενο».

Ντίνα Μιχαηλίδου Παγιδευμένοι

Η σχέση της με τον Κοσμά είναι ουσιαστική;

«Παρόλο που είναι ταλαιπωρημένη και φθαρμένη -το κάνει αυτό ο γάμος καμία φορά- και με όλα αυτά που έχουν συμβεί, ναι, είναι ουσιαστική».

Με τα παιδιά της ποια είναι η σχέση της;

«Η Άννα είναι το δυναμικό στοιχείο της οικογένειας. Της έχουν αδυναμία και οι δύο γονείς της γιατί είναι ο πολεμιστής με το σπαθί στο χέρι. Κάνει τη δουλειά της με πολλή αγάπη και είναι δοσμένη με πάθος. Η Ειρήνη έχει πονεμένη σχέση με τη μεγαλύτερη κόρη της τη Χρύσα που έχει μια κόρη, ενώ έχει χάσει ένα παιδάκι. Με τη μικρή, τη Μυρτώ, η σχέση τους ήταν αγαπησιάρικη».

Η μικρότερη είναι κι αυτή που πέφτει θύμα δολοφονίας. Το σενάριο υφαίνεται γύρω από τον ανεύρεση του δολοφόνου της.

«Είναι τρομερό αν σκεφτείτε τη σύνδεση των χαρακτήρων. Γι’ αυτό και μου άρεσε τόσο πολύ το σενάριο, εξαιτίας των εκπληκτικών ανατροπών του. Ο αδελφός του εισαγγελέα κατηγορείται για φόνο. Ο εισαγγελέας που αντιπαθεί την Άννα, αλλά της αναγνωρίζει την επαγγελματική της αξία, της εμπιστεύεται την υπόθεση για να σώσει τον αδελφό του. Το θύμα είναι η ίδια της η αδελφή κι εκείνη μπορεί να καταλήξει να υπερασπίζεται τον δολοφόνο της. Είναι τρομερό ως σύλληψη».

Η δολοφονία της κόρης της είναι για την Ειρήνη το μεγαλύτερο χτύπημα. Ποια θα είναι η στάση της από εδώ και πέρα;

«Δεν το δέχεται. Έχει βαθιά άρνηση μέσα της. Δεν πιστεύει ότι το κορίτσι αυτό που είδε στο νεκροτομείο είναι η κόρη της. Περνάει κάποιο διάστημα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το γεγονός και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για εκείνη. Ποια μάνα θα μπορούσε να δεχτεί ότι έχασε το παιδί της χωρίς λόγο; Της είναι αδιανόητο».

Ο Κοσμάς μαθαίνει ότι η Αννα είναι συνήγορος του φερόμενου ως δολοφόνου της κόρης τους. Θα το πει στην Ειρήνη;

«Θα το πει στη γυναίκα του και η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος δεν είναι καθόλου εύκολη. Αυτό είναι ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια. Το ζωντανό παιδί τους υπερασπίζεται έναν άγνωστο που κατηγορείται για τον φόνο τού άλλου τους παιδιού. Επειδή όμως ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα, το αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο. Η ψυχραιμία χάνεται κι εκεί αρχίζει ο πόνος και το δράμα».

Παράλληλα θα σας απολαύσουμε στην παιδική σκηνή του Εθνικού στη νέα παιδική θεατρική παράσταση «Η Χάιντι και τα βουνά» του Ανδρέα Φλουράκη, βασισμένο φυσικά στο αρχικό βιβλίο της Johanna Spyri (1880).

«Η σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη. Το καστ αποτελείται από τους Γιώτα Φέστα, Βασίλη Καραμπούλα, Νοεμή Βασιλειάδου, Τίτο Γρηγορόπουλο, Λαέρτη Μαλκότση, Χριστίνα Χριστοδούλου και Χριστίνα Μπρέκου. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τα τέλη Οκτωβρίου. Η “Χάιντι” για μένα, επειδή την είχα διαβάσει παιδί, μου φάνηκε μια κραυγή για ελευθερία. Γιατί τα βουνά είναι ένας τόπος που δεν υπάρχουν κανόνες. Η φύση είναι ελεύθερη και δεν έχει περιορισμούς. Είναι ένα έργο για μικρούς και μεγάλους και θα το χαρούν πιστεύω όλοι το ίδιο».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Είναι γ@@ω τα παιδιά!» - Τα είπε όλα με μία λέξη ο Λαγούτης για την συνεργασία του με τον Λεβεντογιάννη

Παγιδευμένοι: «Ξανθό δηλητήριο!» - Το Twitter "ξέσκισε" την πρώην του Δημήτρη με το καλημέρα σας