Από TV24 Team

Ο Νίκος Ορφανός είναι ένας από τους 21 χαρακτήρες της νέας σειράς του ANT1 "Εκτός Υπηρεσίας" και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο TV-24, κατά την οποία αποκάλυψε για την πλοκή του σίριαλ, αλλά και διάφορα άλλα μικρά spoilers.

Οι αποκαλύψεις του Νίκου Ορφανού για την σειρά "Εκτός Υπηρεσίας"

Επιστρέφετε τηλεοπτικά με μια ακόμη κωμωδία. Εχοντας μια ιδέα από τα πρώτα τρέιλερ, το «Εκτός υπηρεσίας» μάς έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

«Είναι πολύ θετικό ότι από τα πρώτα διαφημιστικά υπάρχει αυτή η ευχάριστη αίσθηση, αν και τα τρέιλερ είναι μια πολύ συμπυκνωμένη και μικρή εικόνα αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει. Το πρότζεκτ είναι τεράστιο όπως και το υλικό με το οποίο έχει δομηθεί η ιστορία που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά για να αποτυπωθεί το μωσαϊκό ενός ολόκληρου νησιού, καθώς η δράση εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί. Εκεί δυο χωριά είναι σε διαμάχη για την πατρότητα ενός ήρωα του 1821».

Φαντάζομαι ξεδιπλώνεται σεναριακά και όλη η παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

«Πράγματι. Μικρότητες, ανταγωνισμοί, χαμηλές προσδοκίες, μικροσυμφέροντα, παραγοντισμοί και όλα αυτά που μπορεί να είναι αφανή και να υποβόσκουν σε έναν μικρό τόπο, θα έρθουν και θα ζωντανέψουν με έναν τρόπο κωμικοτραγικό».

Νίκος Ορφανός
Instagram / Νίκος Ορφανός

Το «Εκτός υπηρεσίας» είναι από τις λίγες κωμικές σειρές της σεζόν. Φέτος κυριαρχεί το δράμα.

«Είναι κάπως πιο εύκολες οι δραματικές ιστορίες. Είναι όμως τρομερά δύσκολο να γράφεις καθαρή κωμωδία. Η κωμωδία είναι η πεμπτουσία της Τέχνης γιατί υπηρετεί τον άνθρωπο. Δίνει χαρά, γέλιο, ενθάρρυνση, ψυχική ανάταση».

Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές...

«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα είναι δύσκολοι οι καιροί που διανύει η ανθρωπότητα. Ωστόσο, συμβαίνουν και όμορφα πράγματα. Νομίζω ότι ζούμε μια συναρπαστική εποχή παρ’ όλα αυτά που βιώνουμε, πόλεμο, οικονομική κρίση, πανδημία, τα οποία είναι εξαιρετικά λυπηρά».

Εδώ λοιπόν έρχεται η κωμωδία να επιτελέσει το δικό της έργο. Πείτε μας για την υπόθεση στο «Εκτός υπηρεσίας».

«Σε ένα μικρό νησί υπάρχει μηδενική εγκληματικότητα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλει να κλείσει το αστυνομικό τμήμα και να μεταθέσει τους αστυνομικούς σε άλλες μονάδες.

Εκείνοι για να μη χάσουν τον... επαγγελματικό τους παραθερισμό και να παραμείνουν σε αυτόν τον τόπο, κλέβουν τον “πολιούχο” ήρωα και βάζουν σε διαμάχη τα δυο χωριά.

Από εκεί αρχίζουν οι διώξεις σε όλα τα επίπεδα, προσωπικά και θεσμικά, και όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με όλους με καταστάσεις και γεγονότα που δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν ότι μπορεί να συμβούν».

Όσον αφορά τον δικό σας ρόλο, σας πρόλαβε η ζωή...

«Θα μπορούσατε να το πείτε κι αυτό. Επέστρεψα πλαγίως στη Βουλή, αφού υποδύομαι έναν βουλευτή, όχι κυβερνητικού αλλά μικρότερου κόμματος. Ο ήρωάς μου στήνει μια κομπίνα με τους τοπικούς άρχοντες, μια δήμαρχο κι έναν αστυνομικό προκειμένου να φέρουν επενδύσεις. στην περιοχή. Στόχος τους είναι να αποχαρακτηριστεί η παραδοσιακή οικιστική ζώνη προκειμένου να γίνει μια μεγάλη τουριστική ζώνη».

Οπότε στην ιστορία τα μέτωπα είναι πολλά όπως και οι εμπλεκόμενοι.

«Αστυνομικοί, τοπικοί άρχοντες απλοί πολίτες, “ύποπτοι”, “αθώοι", καφετζήδες, ταβερνιάρηδες, όλοι γίνονται ένας αχταρμάς. Το σενάριο του Μάκη Πιτταρά και του Θωμά Τσομπάνη είναι πολύ καλογραμμένο, με σπιρτάδα.

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων και όχι εξυπναδίστικης ατάκας. Εν αρχή στη τηλεόραση είναι το σενάριο. Οταν έχεις ένα καλό κείμενο, αυτό σε ωθεί να φτιάξεις καταστάσεις, χαρακτήρες, πυροδοτεί τις εμπνεύσεις όλων μας κι έχουμε πολλαπλό καλό αποτέλεσμα».

Έχετε κι ένα πολύ ωραίο και δυνατό καστ.

«Είναι μια συνεργασία με πολύ ωραίους συναδέλφους και νέα ταλαντούχα παιδιά που κάνουν για πρώτη φορά τηλεόραση και είναι πολύ ωραίο που δίνεται το βήμα να μάθει και το ευρύτερο κοινό ηθοποιούς έξω από τα θεατρικά όρια της Αθήνας».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Εκτός Υπηρεσίας: Απολαυστικό το trailer της νέας κωμικής σειράς του ΑΝΤ1

Δε θα ξεκολλάμε από την τηλεόραση - Οι 8 ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα (19/9)