Από TV24 Team

Πριν εγκατασταθεί στην Κρήτη για τη δεύτερη σεζόν του «Σασμού», ο Στρατής Χατζησταματίου περιπλανιέται σε όλη την Ελλάδα με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Ο ηθοποιός, σ’ ένα διάλειμμα από τις παραστάσεις, μίλησε στο TV24 τα σχέδια του Μανόλη στη σειρά του ALPHA.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ευθύνεται λοιπόν ο Μανόλης στον Σασμό ή τον έχει κατακλύσει φόβος;

«Νομίζω πως οποιοσδήποτε άνθρωπος στη θέση του θα δυσκολευόταν πολύ να πάρει μια απόφαση καθώς είναι πολύ λεπτή η ισορροπία στην οποία βρίσκεται. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό του εδώ και καιρό. Βλέπουμε έναν ήρωα που προσπαθεί από κάπου να πιαστεί αλλά όλα φεύγουν μέσα από τα χέρια του. Επομένως, εγώ δεν μπορώ να του κρατήσω κακία» (δείτε εδώ το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ για το μέλλον του χαρακτήρα του).

Στον δεύτερο κύκλο θα είναι ακόμα πιο μπερδεμένος;

«Εκτός από μπερδεμένος, τραυματίζεται με έναν τρόπο».

Θα χάσει τα λογικά του;

«Βλέπει έναν θάνατο για τον οποίο θεωρεί πως έχει ευθύνη. Αρα αυτό πιστεύω ότι μπορεί να τον οδηγήσει στην τρέλα. Δεν ξέρω σεναριακά πού πάμε αλλά η ενοχή του ήρωα αυτού είναι τεράστιο βάρος για εκείνον. Και μόνο η ιδέα μπορεί να τον κάνει να καταρρεύσει. Στα πρώτα επεισόδια θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί αυτό».

Θα μιλήσει κάποια στιγμή;

«Θα προσπαθήσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία, το σύμπαν δεν τον θέλει καθόλου. Οταν προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα, μάλλον γίνονται χειρότερα. Τουλάχιστον στην αρχή θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εκείνον απ’ όσο ξέρω και θα τον οδηγήσουν σε μια ανάγκη για φυγή».

Στρατής Χατζησταματίου Σασμός

Αυτό σημαίνει ότι θα δεχτεί την πρόταση του Παπαφράγκου;

«Σίγουρα το σκέφτεται πολύ σοβαρά. Ο Μανόλης που θα συναντήσουμε στον επόμενο κύκλο σκέφτεται πολύ έντονα να φύγει».

Η οικογένειά του βλέποντάς τον πώς θα κινηθεί;

«Βρίσκεται σε μια κατάσταση που οι δικοί του άνθρωποι νιώθουν ανήμποροι να τον βοηθήσουν. Σίγουρα η Θοδώρα που ξέρει κάποια πράγματα θα είναι εκεί για να του πιάσει το χέρι και να του δώσει δύναμη. Αλλά νομίζω πως δεν του φτάνει αυτό του Μανόλη. Νομίζω πως ή πρέπει να φύγει ή να τα διαλύσει».

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, πώς θα έπρεπε να είχε αντιδράσει;

«Θα του έλεγα πως καταλαβαίνω τον φόβο του αλλά θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να αντιδράσει. Αυτό είναι όμως υποκειμενικό. Αυτό θα το έκανε ο Στρατής. Πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση τη διαφορετικότητα του χαρακτήρα τους».

Με τον Νικηφόρο θα έρθουν ξανά σε κόντρα;

«Θα υπάρξει αμηχανία σε αυτή τη σχέση γιατί μετά το φονικό του Αγγελου, η αστυνομία θα στραφεί κατά της οικογένειας του Νικηφόρου και εκείνος θα δει ποιος πραγματικά μπορεί να στηρίξει την οικογένειά του και ποιος όχι γιατί έχει τους λόγους του, όπως ο Μανόλης. Αρα θα υπάρξει μια ρήξη ξανά στη σχέση τους»

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Γάμος στον Σασμό - Το ζευγάρι που περνάει από 40 κύματα μέχρι να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Όλοι κρύβουν μεγάλα μυστικά - Οι 5 νέοι χαρακτήρες που μπαίνουν στον Σασμό