Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Δημήτρης Αριανούτσος ανήκει στους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο. Τη φετινή σεζόν συμμετέχει στην κοινωνική σειρά μυστηρίου του ALPHA «Ψέματα» (δείτε εδώ ποια είναι τα δύο νέα πρόσωπα που θα μπουν στη σειρά), υποδυόμενος τον Άρη, τον γιο του ανθρώπου που κατηγορείται για βιασμό και η ζωή του ανατρέπεται στον μέγιστο βαθμό και αποκαλύπτεται αποκλειστικά στο TV24.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Αριανούτσου για τη σειρά «Ψέματα»

Συνεργαστήκατε με τον σκηνοθέτη Γιώργο Γκικαπέππα στη «Γενιά του ’30» υποδυόμενος τον Γιάννη Ρίτσο σε νεαρή ηλικία, οπότε ήταν εύκολη φαντάζομαι η απόφαση για την εκ νέου συνεργασία σας στα «Ψέματα».

«Είναι από τους σκηνοθέτες που παρέχει ασφάλεια στους ηθοποιούς, τους βοηθάει και κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα».

Συστηθήκατε στο ευρύτερο κοινό από την κωμική σειρά «Μην ψαρώνεις» αλλά όπως αποδεικνύεται, αποφεύγετε τις μανιέρες αφού κινείστε και στην κωμωδία και στο δράμα.

«Το επιδιώκω και σίγουρα επιθυμώ να ανακαλύπτω πολλούς και πολύπλευρους ρόλους, και να βρίσκω κι εγώ ο ίδιος τι μπορώ να κάνω θέτοντας τον εαυτό μου συνεχώς σε νέους βαθμούς δυσκολίας. Νομίζω αυτή είναι και η μαγεία, να μπορείς να δείχνεις με τη δουλειά σου διαφορετικά πράγματα».

Πείτε μας για τον νέο σας ήρωα, τον Άρη Ηλιάδη. Είναι ένα παιδί που παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τη μητέρα του, έχει καταφέρει να χτίσει με τον πατέρα του μια ισορροπημένη σχέση και μια υγιή ζωή.

«Σίγουρα και όταν μαθαίνει για την κατηγορία του βιασμού, του είναι δύσκολο όλο αυτό που συμβαίνει. Επειδή όμως είναι αρκετά ώριμος για την ηλικία του, καθώς όπως είπατε έχει χάσει τη μητέρα του, στη συζήτηση που κάνει με τον πατέρα του βλέπει τα πράγματα πιο θετικά αφού τον πιστεύει. Σίγουρα όμως δεν θεωρεί πως η καθηγήτριά του είναι τρελή. Ξέρει τον πατέρα του όλη του τη ζωή, όμως γνωρίζει αρκετά καλά κι εκείνη, όπως και το γεγονός ότι δεν είναι ένας άνθρωπος που θα λειτουργούσε απερίσκεπτα».

Δημήτρης Αριανούτσος Ψέματα

Οπότε βρίσκεται στη μέση.

«Πραγματικά και κάποια στιγμή μπερδεύεται και ο ίδιος για το πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα».

Θα έρθει η στιγμή που θα κλείνει να πιστέψει ότι η Ελενα λέει την αλήθεια;

«Θα δούμε. Ας αφήσουμε τη σειρά να μιλήσει από μόνη της».

Πώς μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο ένας έφηβος;

«Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο αλλά έχει στο πλευρό του την Ηλιάνα την κοπέλα του που είναι πιο ψύχραιμη οπότε υπάρχει στήριξη και κατανόηση».

Στο σχολικό περιβάλλον οι συμμαθητές του τού φέρονται με σκληρότητα.

«Τα παιδιά είναι αρκετά αδιάλλακτα σε αυτή την ηλικία και είναι δύσκολο να έχεις μια τέτοια ταμπέλα πάνω σου».

Ποια είναι η σχέση του Άρη με την Έλενα μετά την καταγγελία καθώς εκείνη συνεχίζει να διδάσκει κι εκείνος να είναι μαθητής της;

«Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε πως η Έλενα είναι μια πολύ καλή καθηγήτρια που είναι ανοιχτή στις πλάκες και τα αστεία. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για εκείνη να βλέπει τον γιο του ανθρώπου που υποστηρίζει ότι τη βίασε. Και για τον Άρη είναι δεν είναι εξίσου εύκολο να είναι στον ίδιο χώρο με τη γυναίκα που κατηγόρησε τον πατέρα του. Είναι πραγματικά μια δυσχερής κατάσταση».

Όμως κι ο Άρης κρύβει πράγματα, όπως την εγκυμοσύνη της κοπέλας του.

«Όλοι οι άνθρωποι κρύβουν κάτι. Η εγκυμοσύνη της Ηλιάνας δεν ήταν κάτι που μπορούσε να ειπωθεί εύκολα. Είναι δύο παιδιά που πηγαίνουν ακόμη σχολείο. Η παρέμβαση της Έλενας ήταν σωτήρια κι αυτό ο Άρης της το αναγνώρισε. Με όσα έχουν συμβεί, ο Άρης ωριμάζει πιο γρήγορα καθώς πρέπει να έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με την κατάσταση που αφορά τον πατέρα του αλλά και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ίδιο».

Με όλα αυτά χάνει την πίστη του στους ανθρώπους και τη ανεμελιά της εφηβείας;

«Ναι, γιατί αρχίζει να κατανοεί ότι στα δύσκολα δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δίπλα του ή τουλάχιστον αυτοί που θα ήθελε να είναι».

Η αλήθεια δεν θα αργήσει μάλλον να βγει στο φως.

«Οι τηλεθεατές έχουν ήδη δει πως ο Αντρέας τελικά δεν κατηγορείται άδικα. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για όλους τους ήρωες».

Και την επόμενη σεζόν θα σας δούμε στη νέα σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» στην ΕΡΤ. Κι εκεί θα συνεργαστείτε με τον Γιώργο Γκικαπέππα.

«Όπως βλέπετε τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Το ιστορικό μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας - Μαγρίζου γίνεται μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων και η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα καθώς η συγγραφέας γράφει για τη ζωή της οικογένειάς της από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 έως το Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου».

Έχετε ξανακάνει σειρά εποχής, την «Αγάπη παράνομη». Αγαπημένο είδος;

«Είναι πολύ όμορφο να μπαίνεις σε ένα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζεις. Είναι σαν να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και αυτό μου αρέσει πολύ».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ψέματα: Άγνωστοι στη σειρά, παντρεμένοι στη ζωή - Οι δυο ηθοποιοί που είναι ζευγάρι

Έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη στον ALPHA - Τόσα χιλιάρικα κόστισε η παραγωγή της σειράς «Ψέματα»