Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το θέατρο δεν την «αποχωρίστηκε» ποτέ! Το τηλεοπτικό κοινό όμως την απολαμβάνει φέτος ξανά μετά από μια διακοπή τριών ετών. Η Ευγενία Παναγοπούλου, πιο ώριμη από ποτέ, υποδύεται τη Φωτεινή στην πετυχημένη σειρά του STAR, Τρία Μίλια και στις παρακάτω γραμμές μιλά για τη ζωή εκείνης στη Δρακόνησο (δείτε εδώ τι θα παρακολουθήσουμε στο σημερινό 17/6 επεισόδιο της σειράς Τρία Μίλια).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις της Ευγενίας Παναγοπούλου για τα Τρία Μίλια

Πώς περνάει τις μέρες της στη Δρακόνησο η Φωτεινή;

«Η Φωτεινή είναι άνθρωπος του προγράμματος. Από την ώρα που αποφάσισε να μείνει στο νησί, έφτιαξε την καθημερινότητά της αμέσως. Το πρωί στο ιατρείο και από το απόγευμα και μετά σπίτι, καμιά βόλτα μόνη της ή με τον Ευθύμη».

Θεωρείτε πως έχει μετανιώσει για τη μετακόμισή της στο νησί;

«Σε κάποιες στιγμές ένιωθε σίγουρα πιεσμένη, αλλά δεν το έχει μετανιώσει. Σε αυτό είχαν συντελέσει η άσχημη και απαξιωτική συμπεριφορά του Μιχάλη, αλλά και κάποιων κατοίκων του νησιού. Ομως ο λόγος που την έκανε να μείνει είναι ανώτερος από οτιδήποτε άλλο. Φυσικά αναφέρομαι στον Γεράσιμο, που της ζήτησε να μείνει για να παρακολουθεί την υγεία του και να προσέχει τον Μιχάλη.

Τον Ευθύμη τον έχει ερωτευτεί ή αισθάνεται ένα είδος ασφάλειας μαζί του;

«Αισθάνεται ασφαλής μαζί του. Δυστυχώς δεν τον ερωτεύτηκε. Ο Ευθύμης είναι μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου και σίγουρα θα έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή της Φωτεινής, πάντα».

Εκείνος πάντως έχει πει πως αν νιώσει ότι δεν τον θέλει κάποιος, θα τον αφήσει να φύγει.

«Οντως. Για να δούμε πώς θα χειριστεί ο Ευθύμης την κατάσταση...».

Πάντως την προσοχή της τώρα στρέφει κυρίως στον Στέφανο. Απ’ ό,τι λένε, θα έρθουν κοντά αυτοί οι δύο. Πόσο θα προχωρήσει η σχέση τους, αλήθεια;

«Ο Στέφανος έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο, τόσο στη σειρά όσο και στην καρδιά της Φωτεινής. Δεν περνάει σε καμία περίπτωση απαρατήρητος από εκείνη, όμως μην ξεχνάμε ότι ήταν και το κορίτσι του καλύτερού του φίλου. Και αυτό μπορεί να κάνει πιο δύσκολα ή πιο εύκολα τα πράγματα για τον ίδιο και τη Φωτεινή».

Και ο Μιχάλης, που έχει αρχίσει να έχει για εκείνη κάποια συναισθήματα, πώς θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο του έρωτά της με τον αδελφό του;

«Η Φωτεινή δεν έχει ιδέα για όλα αυτά που συμβαίνουν στη ζωή του Μιχάλη, αλλά και τι νιώθει πραγματικά για εκείνη. Η συμπεριφορά του την έχει μπερδέψει. Ο Μιχάλης αντιδρά σπασμωδικά και καταπιέζει τα συναισθήματά του. Προσπαθεί να διορθώσει μια κατάσταση και τελικά κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Η άφιξη του αδελφού του δεν θα τον επηρεάσει σε σχέση με τη Φωτεινή. Αντιθέτως, θα ρίξει όλο το βάρος του για να ξεχρεώσει τα χρέη του και να σταματήσει τον τζόγο».

Ευγενία Παναγοπούλου Τρία Μίλια

Θα έρθουν τα αδέλφια σε κόντρα για εκείνη;

«Τα αδέλφια θα έρθουν σε μεγάλη ρήξη, αλλά σε καμία περίπτωση για τη Φωτεινή. Θα συμβεί μια απίστευτη αποκάλυψη που θα ταράξει τις ισορροπίες και για τους τρεις».

Ο λόγος που την έκανε να έρθει στη Δρακόνησο, η τοξική σχέση που είχε, θα έρθει στην επιφάνεια;

«Ναι! Ο Βασίλης είναι πολύ κοντά να ανακαλύψει πού κρύβεται η Φωτεινή και πολύ σύντομα θα βρει έναν τρόπο να την πλησιάσει ξανά».

Λογικά μάλιστα θα έρθει στο νησί να την ψάξει...

«Να είστε σίγουροι. Το θέμα είναι με τι τρόπο θα το κάνει».

Θα προσπαθήσει να της κάνει κακό; Θα προσπαθήσει και εκείνη να του ξεφύγει;

«Στόχος του Βασίλη είναι να πάρει πίσω το στικάκι που είναι κρυμμένο στο κουτί από το δακτυλίδι αρραβώνων της Φωτεινής. Πράγμα το οποίο αγνοεί η Φωτεινή και ο μόνος που ξέρει είναι ο Ευθύμης. Ο Βασίλης, ό,τι κι αν αποφασίσει να της κάνει, δεν θα τα καταφέρει, γιατί η Φωτεινή έχει πλέον στο πλευρό της τον Ευθύμη».

Και όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Στέφανος γνωρίζεται με εκείνον;

«Αυτό ακριβώς θα είναι το κλειδί που θα φέρει τον Βασίλη κοντά. Ο Στέφανος. Η Φωτεινή θα πανικοβληθεί όταν εμφανιστεί ξανά ο Βασίλης. Ομως πια δεν είναι μόνη. Ο Στέφανος θα αργήσει πολύ να μάθει ότι ο Βασίλης είναι ο πρώην της Φωτεινής και όταν το μάθει θα έχουν αλλάξει πολλά».

Έχει κάποιο άλλο μυστικό που το τηλεοπτικό κοινό αγνοεί;

«Φυσικά! Πολλά πράγματα είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά δεν έχει πάει ακόμα το μυαλό μας. Αυτό άλλωστε ήταν και το νόημα του τίτλου της σειράς. Τρία μίλια είναι η απόσταση από την ακτή μέχρι την άκρη του ορίζοντα. Το θέμα είναι τι πραγματικά βλέπουμε, αλλά και τι υπάρχει πέρα από τον ορίζοντα. Τι κρύβεται».

Θα μπει στη διαδικασία να γυρίσει πίσω στην Αθήνα;

«Αν εννοείτε εξαιτίας του Βασίλη, θα της περάσει από το μυαλό αλλά δεν θα το κάνει».

Ο Γεράσιμος που πάντα τη στηρίζει, θα πάρει κάποια θέση απέναντι σε όλα αυτά;

«Φυσικά και θα πάρει. Ομως η σχέση της με τον Γεράσιμο θα κλονιστεί».

Η Κάτια την αντιμετωπίζει με σκληρότητα. Θα συνεχιστεί αυτό;

«Η Κάτια είναι σκληρή ούτως ή άλλως. Θα σας αποκαλύψω ότι θα συμβεί κάτι στην Κάτια που θα αλλάξει τη σχέση τους και θα τις φέρει πολύ κοντά».

Ποιο θα ήταν ένα δίκαιο τέλος για τη Φωτεινή; Αισθηματικά με ποιον θα θέλατε να καταλήξει η ηρωίδα σας;

«Είναι πολύ δύσκολη απάντηση. Ξέρω ότι η καρδιά της είναι δοσμένη, κι ας μην έχει κάνει τίποτα ακόμα, στον Μιχάλη. Αλλά δεν ξέρω ούτε εγώ η ίδια τι σκέφτονται οι σεναριογράφοι μας... Είμαι όμως σίγουρη ότι η Φωτεινή θα ακούσει την καρδιά της».

Γιατί είχαμε να σας δούμε τρία χρόνια στην τηλεόραση;

«Τρία χρόνια είχατε να με δείτε. Τελευταία μου δουλεία ήταν το “Κάνε γονείς να δεις καλό” στον ΑΝΤ1. Την επόμενη χρονιά έπαιζα σε δύο παραστάσεις. Μια παιδική, που έχει αρκετές απαιτήσεις και μια βραδινή, οπότε η τηλεόραση ήταν αδύνατη. Στα μισά εκείνης της χρονιάς ήρθε η πανδημία στη ζωή μας. Και στα δύο χρόνια που ακολούθησαν δεν ήρθε κάτι. Τώρα ήρθε και νομίζω ότι άξιζε την αναμονή».

Την βρήκατε αλλαγμένη;

«Τίποτα δεν άλλαξε ριζικά, αλλά μετά από μια τέτοια πανδημία όλα ήταν αλλιώς. Ολοι οι συνεργάτες φόραγαν μάσκες. Κάναμε δύο τεστ εβδομαδιαίως για να είμαστε ασφαλείς όλοι. Καθόμασταν σε απόσταση. Περίεργο πολύ... Εύχομαι πραγματικά να είμαστε στο τέλος όλου αυτού του εφιάλτη».

Η σειρά πηγαίνει πολύ καλά. Τo STAR είναι ένα κανάλι που έχει αρχίσει να επενδύει στη μυθοπλασία. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

«Χαίρομαι για το κανάλι και εύχομαι να είναι κάτι που θα συνεχίσει! Το ότι πάει καλά η σειρά με κάνει να νιώθω χαρά για τη δουλειά μου και για τη δουλειά που έχουμε ρίξει όλοι μας».

Τι άλλα πλάνα έχετε; Θα σας δούμε κάπου την επόμενη σεζόν;

«Το ραντεβού μας παραμένει στο STAR στις 17.30, καθημερινά, με τα “Τρία μίλια” και ίσως καταφέρω να προστεθεί στο πρόγραμμά μου και μια θεατρική παράσταση. Τώρα είμαι σε συζητήσεις, οπότε δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ακόμα τίποτα περισσότερο».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σήμερα είναι ζευγάρι με πασίγνωστο ηθοποιό - Αυτή είναι η κούκλα πρώην του Δημήτρη Λιακόπουλου από τα Τρία Μίλια

Τρία Μίλια: Ένα σκοτεινό πρόσωπο μπαίνει στη σειρά - Το μεγάλο φινάλε της πρώτης σεζόν