Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Έλενα Χριστοφή που έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και θέλει να βλέπει μόνο τη θετική πλευρά τους, πιστεύει ότι υπάρχουν Αναστασίες εκεί έξω που παλεύουν για το καλό, χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα. Η ηθοποιός μιλά για τις δραματικές εξελίξεις στη «Γη της ελιάς» και αποκαλύπτει πως θα ήθελε να δει την Αναστασία στον επόμενο κύκλο της πετυχημένης σειράς του MEGA (δείτε εδώ τις καταιγιστικές εξελίξεις για την επόμενη εβδομάδα).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις της Έλενας Χριστόφη

Πιεστήκατε με τη δουλειά σας, λόγω κορωνοϊού;

«Ευτυχώς, υπήρξα δημιουργική μέσα στα πολλά ζόρια της πανδημίας. Δούλευα στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με μια παράσταση που πέρασα καλά και είχε καλό αποτέλεσμα. Θα το έχετε ακούσει ξανά πως για εμάς τους ηθοποιούς το να βρισκόμαστε στο θέατρο είναι ζωτικής σημασίας. Είναι η αναπνοή μου. Λατρεύω την αμεσότητα που μου δίνει με το κοινό. Ωστόσο στην τηλεόραση μου δημιουργούσε πάντα ανασφάλεια το τι θα αρέσει στον κόσμο και τι όχι».

Ο κόσμος στον δρόμο δεν σας μιλάει για τον ρόλο της Αναστασίας;

«Φυσικά αλλά δεν είναι το ίδιο. Εγώ τώρα λαμβάνω την επιβεβαίωση από τους καμεραμάν, τους ανθρώπους που έχω γύρω μου. Τελειώνει μια σκηνή και πάντα ρωτάω αν το αποτέλεσμα ήταν καλό. Δεν είναι θέμα ανασφάλειας, απλά θέλω να ξέρω πώς το βλέπει ένα τρίτο μάτι, αν του κάνει ένα κλικ. Αν κατάφερα να δώσω κάτι. Με ενδιαφέρει πολύ να το ξέρω αυτό».

Και εμείς πάντως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Αναστασία είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Ο άνθρωπος που θέλεις πάντα δίπλα σου.

«Είναι πρότυπο η Αναστασία. Κρατά την ελληνικότητα και την παράδοση και ο κόσμος το έχει ανάγκη αυτό. Να βλέπει τη γλυκύτητα και το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο. Αυτό έχει εκλείψει εντελώς. Βλέπουμε ανθρώπους γύρω μας που στέκονται μόνο στην επιφάνεια, που πατάνε επί πτωμάτων για να ανελιχθούν και αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας που καθρεφτίζεται ακόμα και στις σειρές».

Έλενα Χριστόφη Γη της Ελιάς

Υπάρχουν Αναστασίες εκεί έξω;

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλο ηλικιακό φάσμα. Το παραλληλίζω λίγο και με τη θρησκεία. Συχνά λέω ότι ευτυχώς που υπάρχουν είκοσι, τριάντα, πενήντα πνευματικοί άνθρωποι που μας κρατούν, γιατί διαφορετικά ο κόσμος θα είχε σβήσει».

Η ηρωίδα σας τρέχει για όλο τον κόσμο αδιάκοπα. Ομως μιλάμε για μυθοπλασία και μάλιστα που την έχει δημιουργήσει η Βάνα Δημητρίου. Υπάρχει περίπτωση να κρύβει κάτι;

«Κάποια στιγμή ειπώθηκε ότι είχε μια ατυχία με έναν άντρα, τον Θανάση. Πέρα από αυτό όμως, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, τουλάχιστον κάτι που να ξέρω».

Ο Θανάσης θα κάνει την εμφάνισή του;

«Φυσικά. Θα μας έρθει σιγά-σιγά. Αλλωστε ξέρουμε ήδη πως είναι στη Μάνη. Ενα “ντου” θα το κάνει. Ομως δεν ξέρω τι άλλο μας επιφυλάσσει η Βάνα Δημητρίου. Πιστεύω ότι μπορεί η Αναστασία ξαναβλέποντάς τον να νιώσει ξανά γυναίκα και στο μέλλον να τον διεκδικήσει. Ομως αυτό είναι δική μου εικασία».

Η Αρετή ωστόσο, γιατί τον ψάχνει συνέχεια; Μήπως λειτουργεί υπέρ της Αναστασίας και θέλει να τη βοηθήσει;

«Απ’ ό,τι είδαμε, ο χαρακτήρας της Αρετής δεν είναι και τόσο καλός. Οπότε δεν νομίζω ότι λειτουργεί για το καλό της Αναστασίας. Μάλλον για το δικό της καλό. Και σε αυτό όμως βάλτε πολλά ερωτηματικά, γιατί μπορεί να δούμε την Αρετή να βιώνει μια μετάλλαξη. Κανείς δεν ξέρει».

Είχαμε την εντύπωση πάντως πως ο ερχομός του θα έφερνε ευτυχία στην Αναστασία!

«Ωραίο θα ήταν αλλά δεν θα είχε δράση. Πολύ θα ήθελα να γίνει όμως αυτό που λέτε, έστω και με δυσκολία. Πρέπει και εκείνη να προσέξει κάποια στιγμή το δικό της καλό. Παρ’ όλα αυτά, μου αρέσει η φύση της ηρωίδας μου. Είμαι σίγουρη πως το κοινό βλέποντάς τη δεν χάνει τις ελπίδες του. Καμαρώνω αυτόν τον ρόλο, αυτή τη γυναίκα. Είναι η καλύτερη εκδοχή της καλύτερης γυναίκας που έχω υποδυθεί σε θέατρο ή τηλεόραση. Και ευχαριστώ τον κόσμο που ταυτίζεται μαζί της τόσο πολύ».

Με την Αθηνά όμως τι θα γίνει; Ξέρουμε την αδυναμία της ηρωίδας σας σε εκείνη. Πώς διαχειρίζεται το να μην της μιλάει;

«Αναρωτήθηκα κι εγώ και μάλιστα το συζήτησα με την Αντζελα Γκερέκου. Και εκείνη δεν μπορεί να σκεφτεί πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους. Θεωρώ πως θα περάσουν μια φάση πίκρας και απαξίωσης, όμως πιστεύω βαθιά πως το καλό θα νικήσει. Και οι δύο έχουν μάθει να βασίζονται η μια στην άλλη».

Ο Ιάκωβος θα φύγει όμως...

«Θα υπάρξει ένας αναβρασμός και εκεί. Ισως τελικά αυτό το γεγονός φέρει τις δύο γυναίκες πιο κοντά. Αφού θα είναι μόνη της, θα είναι και ο μόνος άνθρωπος που θα βρεθεί κοντά της».

Φαντάζομαι πάντως πως η Αναστασία θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ο Ανέστης πεθάνει.

«Στενοχωρήθηκα και προσωπικά γιατί έχω συνεργαστεί με τον Μανώλη Κλωνάρη και στο “Μπρούσκο”, ωστόσο σίγουρα και για την ηρωίδα μου αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζω ακριβώς πώς θα αντιδράσει. Εχω την εντύπωση πως δεν θα το δούμε στον πρώτο κύκλο».

Πολλοί τηλεθεατές πίστευαν πως θα αποδειχτεί ότι ο Ανέστης είναι γιος της ηρωίδας σας.

«Το είχα ακούσει αυτό, όμως τελικά δεν συνέβη. Προσπαθούσα να παίξω ανεπηρέαστη κάθε σκηνή μέχρι το τέλος, άλλωστε κάτι τέτοιο δεν φαινόταν από τα σενάρια που είχα στα χέρια μου».

Τι άλλο ετοιμάζετε γενικότερα;

«Μετά τα γυρίσματα της “Γης” θα ξεκουραστώ. Από φθινόπωρο θα επανέλθω θεατρικά με έναν μονόλογο που είχαμε ανεβάσει και πέρυσι με τίτλο “Κατ’ εικόνα”».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεστε με τον Αντρέα Γεωργίου, φαντάζομαι πως αισθάνεστε ασφάλεια κοντά του!

«Η πρώτη φορά ήταν στο “Μπρούσκο”. Τον γνωρίζω από την ηλικία των 21. Είχαμε συνεργαστεί σε ένα κυπριακό κανάλι, όταν μόλις είχε επιστρέψει από τις σπουδές του στο Λονδίνο. Ηταν στην παραγωγή κάποιας σειράς αρχικά και η γνωριμία μας ήταν καρμική. Είναι από τα πιο φωτεινά πλάσματα που έχω γνωρίσει σε αυτόν τον χώρο. Σηκώνεται η τρίχα μου γιατί αυτό που σας λέω δεν είναι επικοινωνιακό. Και φυσικά είναι μεγάλη μου η χαρά που με σκέφτηκε φέτος και με πρότεινε. Να τον έχει ο Θεός πάντα καλά!».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Τώρα είμαι στα πιο παχιά μου...» - Η αποκάλυψη της Αντιγόνης Κουλουκάκου για τη διατροφή της

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Η Αρετή παθαίνει έμφραγμα