Είναι από τους ηθοποιούς που ρισκάρουν χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά τη βλέπουμε στη δραματική ερωτική σειρά «Το τατουάζ» του ALPHA να υποδύεται την Αμαλία, μια γυναίκα που διεκδικεί τη ζωή με σθένος και στο θέατρο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κάσσυ» που βασίζεται στο μύθο της Κασσάνδρας. H Μυρτώ Αλικάκη συνδυάζει την αθωότητα με την ωριμότητα και το σίγουρο είναι ότι δεν ρισκάρει από άποψη.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Η Αμαλία μετά από εννέα χρόνια σε κώμα, επέστρεψε στη ζωή έχοντας μεγάλα αποθέματα δύναμης και διεκδικώντας τους ανθρώπους που αγαπάει.

«Είχε φανεί και από πριν ξυπνήσει ότι ήταν ξεχωριστή γυναίκα. Εχει ένα δυνατό δέσιμο με τον Θεοχάρη. Αν προσπαθήσω να μπω στη θέση της, δεν ξέρω αν θα έκανα τα ίδια, αλλά θα είχα την ανάγκη να κερδίσω τη ζωή μου, να είμαι ενεργητική και δραστήρια. Κι αν ήξερα ότι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι ευθύνονται για την κατάστασή μου, όπως κι εκείνη, δεν θα άφηνα τα πράγματα στη μοίρα τους».

O θάνατος της Εμιλυ κλόνισε την Αμαλία. Αλλαξε όμως τον τρόπο σκέψης της; Θα φοβηθεί να κάνει πίσω στην υπόθεση;

«Οντως την κλόνισε πολύ γιατί η Εμιλι στάθηκε ο βασικός αρωγός της. Ηταν ένα πολύ σημαντικό στήριγμα για εκείνη εξαιτίας της ιατρικής της ιδιότητας. Νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια που η Αμαλία ήταν στη κλινική, της ήταν μια φωνή οικεία. Αυτές οι δύο με τον τρόπο τους ανέπτυξαν μια στενή σχέση. Θεωρώ ότι η Αμαλία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω πια. Είναι τόσο ακραία αυτά που συμβαίνουν και για εκείνη είναι τόσο καθαρό πως η Μαργκώ και οι υπόλοιποι είναι επικίνδυνοι, που δεν θέλει να υποχωρήσει».

Διαβάστε ακόμα: Τατουάζ: Η Όλγα μαθαίνει για τα ψέματα του Αλέξανδρου και γίνεται έξαλλη! Μη χάσετε στο σημερινό επεισόδιο Τρίτη 1/5:

Ο Τόνυ έχει αποφασίσει να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση δολοφονίας του πατέρα του. Θα συνεργαστεί μαζί του;

«Δεν γνωρίζω τι θα γίνει αργότερα, αλλά υπάρχει μια τέτοια συζήτηση μεταξύ τους».

Η Μαργκώ προσπαθεί να του περάσει ότι ο πατέρας του δεν είναι αυτός που νομίζει και αφήνει να εννοηθεί ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την Αμαλία. Ποια ήταν ακριβώς η σχέση της με τον Νίβεν;

«Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει και να στηριχθεί μια τέτοια υπόνοια. Η σχέση τους ήταν καθαρά επαγγελματική».

Επιπλέον η Μαργκώ καταστρώνει νέο σχέδιο προκειμένου να καταστρέψει ολοσχερώς τον Θεοχάρη. Θα τον βοηθήσει η ηρωίδα σας;

«Γενικά ο Θεοχάρης είναι για εκείνη πολύ σπουδαίο πρόσωπο και με δεδομένο τη σχέση που έχει η Αμαλία με τη Μαργκώ, δεν ξέρω τι θα καταφέρει να κάνει, αλλά πρόθεσή της είναι να τον βοηθήσει. Δεν έχει άλλη επιλογή».

Θα ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στο Θεοχάρη;

«Θα πάρει λίγο καιρό ακόμα. Ομως όποιος αγαπάει βάζει όρια. Νομίζω ότι αυτό κάνει η Αμαλία και ορθά, όπως το κάνει και η Βέρα. Είναι μπερδεμένος και είναι θεμιτό και κατανοητό. Ωστόσο κάθε πλευρά οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό της με όποιον τρόπο μπορεί. Αυτό έκανε η Βέρα και αυτό προσπαθεί να κάνει και η Αμαλία τώρα. Το γεγονός ότι κατανοείς τον άλλον δεν σημαίνει ότι τον αντέχεις κιόλας».

Ισχύει ότι του δίνετε διορία να αποφασίσει τι θέλει;

«Ναι, ισχύει».

Παρότι υπάρχει ακόμα η Βέρα στο μυαλό του, η Αμαλία τον διεκδικεί.

«Φυσικά. Για την Αμαλία δεν έχουν περάσει αυτά τα εννιά χρόνια. Δεν τον αντιλαμβανόταν ως χρόνο που κυλούσε. Γι’ αυτήν είναι ο άντρας της».

Διαβάστε ακόμα: Τατουάζ: Ο Στέφανος σώζει τον Αλέξανδρο! Όλα όσα πρόκειται να δούμε ...

Ο Θεοχάρης για να εκδικηθεί τη Βέρα τής παίρνει το παιδί και δεν της το δίνει πίσω. Θα αντιδράσει η ηρωίδα σας σε αυτό;

«Και βέβαια. Το καλό με την Αμαλία είναι ότι καταφέρνει να είναι αντικειμενική και αυτό την κάνει ξεχωριστή. Εχει ακέραιο χαρακτήρα. Θα αντιδράσει σαν μάνα. Θα μπει στη θέση της. Αλλωστε δεν έχει κάτι προσωπικό με τη Βέρα».

Ο πρώτος κύκλος της σειράς φτάνει στο τέλος του και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου. Πώς βρίσκει το τέλος την Αμαλία;

«Δεν ξέρω ακόμη. Σίγουρα θα μείνουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα».

Πού αποδίδετε την επιτυχία της σειράς;

«Θεωρώ ότι έχει πολύ καλό σενάριο, σασπένς, ίντριγκες και αστυνομικό ενδιαφέρον. Το ατού της είναι ότι έχει κερδίσει το αντρικό κοινό που δεν είναι πιστό στις τηλεοπτικές σειρές. Για κάποιο λόγο τη βλέπουν ακόμη κι εκείνοι που δεν έβλεπαν σίριαλ. Εχει ωραίους αντρικούς χαρακτήρες κι ένα επίπεδο. Οι ήρωες σε γενικές γραμμές είναι ανθρώπινοι και κατά βάση καλά άτομα που ενίοτε κάνουν λάθη. Δεν είναι εξωπραγματικοί χαρακτήρες. Μόνο η Μαργκώ είναι η κακιά της ιστορίας, η οποία έχει κι αυτή την ανθρώπινή της πλευρά και αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα».

Στο θέατρο πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Κάσσυ», που στις 14 Απριλίου έκανε πρεμιέρα στο «Από μηχανής θέατρο».

«Είναι ένα έργο βασισμένο στο μύθο της Κασσάνδρας. Είναι όμως μια σύγχρονη Κασσάνδρα που διατρέχει τους αιώνες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Είναι ένα κείμενο που μιλά για το υπαρξιακό θέμα του ανθρώπου, τους εφιάλτες, τις εμμονές, το θάνατο, την ανικανότητα να επηρεάσουμε τα πράγματα γύρω μας, ενώ προβλέπει συμφορές και κανείς δεν την πιστεύει. Εχει αρκετές δόσεις χιούμορ και είναι μια πολύ ευχάριστη παράσταση αλλά παράλληλα και πολύ δημιουργική.

Είναι μια ξεχωριστή για σας θεατρική στιγμή;

«Με ενδιαφέρει πολύ η διαδικασία των πραγμάτων και δεν θέλω να είμαι εγκλωβισμένη σε μια εικόνα. Με ενδιαφέρει η διαδρομή που επιλέγει κανείς. Η “Κάσσυ” θα πάει για δέκα παραστάσεις και θα παίξουμε για πέντε Σαββατοκύριακα».