Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος δουλεύει με πάθος για την τέχνη του τόσο στη σκηνή όσο και στην τηλεόραση, χωρίς να επιδιώκει να εξαργυρώσει την επιτυχία του και με μόνη ανταμοιβή του την αποδοχή του κοινού. Φέτος χαρίζει απλόχερα όμορφες στιγμές στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ρόλο του Λουκά στην καθημερινή κωμική σειρά του ALPHA Ελα στη θέση μου».

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Είστε ανοιχτός στις προκλήσεις. Ενας ηθοποιός με τη δική σας θεατρική πορεία ίσως δεν θα ενέδιδε στην τηλεόραση.

«Η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι παλαιότερα. Από πλευράς παραγωγής και χρημάτων το μπάτζετ είναι πιο χαμηλό. Με το “Ελα στη θέση μου” υπάρχει μια δυνατή παρουσία στη μυθοπλασία. Η επιτυχία της σειράς είναι δεδομένη και όταν με κάλεσαν τα παιδιά της παραγωγής και μου πρότειναν το ρόλο ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα γιατί συμμετείχαν αξιόλογοι ηθοποιοί και μου άρεσε ο ρόλος. Μπήκα σε ένα μαραθώνιο γιατί το καθημερινό έχει πολλές απαιτήσεις και ο χρόνος προετοιμασίας που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγος. Ομως είμαι χαρούμενος γιατί υπάρχουν σπουδαίοι σκηνοθέτες και μια μοναδική συγγραφική ομάδα που έχει φέρει την επιτυχία. Μου είχαν κάνει και άλλες προτάσεις που δεν μου άρεσαν».

Διαβάστε ακόμα: Έλα στη θέση μου: Ο Λεωνίδας τσακώνεται με τη Μένη! Τι θα δούμε σήμερα Τετάρτη 28/03:

Ποια ήταν τα στοιχεία του ρόλου που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον;

«Το γεγονός ότι ο Λουκάς είναι ένας άνθρωπος με πολύ καλή διάθεση προς όλους. Είναι ειλικρινής, υπομονετικός, ενδιαφέρεται για τους γύρω του και παρόλο που είναι απογοητευμένος από τη ζωή του κάνει μια προσπάθεια για restart. Βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής και ο ρόλος έχει το ερμηνευτικό ενδιαφέρον που απαιτείται.».

Δημιουργεί σχέση με την Αιμιλία;

«Θα υπάρξει ένα ειδύλλιο. Είναι σε εξέλιξη. Υπάρχει ανταπόκριση και η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό που επιζητούσα σε αυτή τη δουλειά είναι να υπάρχει χιούμορ, πράγμα που συμβαίνει και αυτό είναι ευλογία».

Ο Λουκάς, όπως έχουμε δει, δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με τη Μίκα.

«Ναι γιατί εκείνη θέλει να υλοποιήσει τα σχέδιά της χωρίς να υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι συμβιβαστικός και ισορροπιστής ταυτόχρονα. Εχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του αλλά και στον Βλάση που τον θέλει για γαμπρό του. Γι’ αυτό ωθεί τα πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση και παίζει κάποια παιχνίδια πίσω από την πλάτη της. Κάθε φορά που παίρνω τα κείμενα εκπλήσσουν πρώτα εμένα γιατί η σειρά έχει ένα ωραίο ρυθμό και η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Είμαι ενθουσιασμένος».

Πώς κρίνετε την κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο;

«Η γενιά μου ήταν πιο απλόχερη, πιο άνετη και δυσκολευόμαστε στη νέα κατάσταση στη μετά κρίση εποχή. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα ξαναπάρουν το δρόμο τους και στα πολιτικά και τα κοινωνικά αλλά και τα τηλεοπτικά ζητήματα. Εχω την ελπίδα ότι οι καναλάρχες θα οραματιστούν μια νέα περίοδο και θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια, τα φτηνά προγράμματα, τις επαναλήψεις και θα πέσουν χρήματα προκειμένου να ξαναγίνουν αξιόλογες παραγωγές. Διαισθάνομαι ότι υπάρχει η διάθεση».

Το γεγονός ότι δεν σας βλέπουμε συχνά στα ΜΜΕ είναι στάση ζωής;

«Δεν έχω κάποιο δόγμα απέναντι στη δημοσιότητα. Προστατεύω τη ζωή μου. Ενας καλλιτέχνης πρέπει να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και να μη θεωρεί ότι η καταξίωση θα έρθει με άλλους πλάγιους τρόπους. Οταν ήθελα να πω κάτι για τη δουλειά μου άλλοτε μου δινόταν το βήμα και άλλοτε όχι. Δεν είμαι τόσο προβεβλημένος όχι γιατί δεν το ήθελα αλλά γιατί κατά καιρούς δεν μου ζητήθηκε. Δεν το επεδίωξα κιόλας. Ποτέ δεν ζήτησα από δημοσιογράφο να κάνει κάτι για μένα. Υπάρχει ένα σύστημα και καλώς κάνουν κάποιοι καλλιτέχνες που προβάλλονται και διαφημίζονται. Δεν μεταθέτω την ευθύνη. Επέλεξα να κρατάω ένα χαμηλό προφίλ».

Στο θέατρο έχετε παίξε από αρχαία τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκογκόλ, Τσέχοφ, Ζολά, Λόρκα μέχρι Ζαν-Πολ Σαρτρ αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία. Σας φοβίζει η αποτυχία;

Διαβάστε ακόμα: Έλα στη θέση μου: Ντάνη Γιανακοπούλου: «Το κοινό θέλει τον Βλάση και τη Μίκα μαζί»

«Είναι ευλογία οι επιτυχίες και τις θέλουν όλοι. Οταν κάνεις μια δουλειά αφοσιώνεσαι, τα δίνεις όλα. Οταν βλέπεις ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση στενοχωριέσαι. Αυτό συμβαίνει σε όσους δεν επαναλαμβάνουμε τον εαυτό μας καλλιτεχνικά και δεν έχουμε μανιέρα. Το θέμα είναι να μπαίνεις βαθιά στον δημιουργικό πνευματικό σου κόσμο και να ανανεώνεσαι. Αυτό θέλει εσωτερική δουλειά, χώρο και χρόνο. Πρέπει να αμφισβητήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν τον θαυμάζεις οδηγείσαι σε φθορά ή κάποιου είδους εκφυλισμό και αυτά δεν χωράνε στην τέχνη».

Νιώθετε ολοκληρωμένος καλλιτεχνικά;

«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω πάντα ότι έχω κάνει κάτι σημαντικό και πρέπει να το υπερασπιστώ κάνοντας κάτι ακόμη περισσότερο. Να συνεργαστώ με νέα παιδιά, να βγάλω κάτι καινούριο. Δεν είμαι καθησυχασμένος ούτε τόσο ικανοποιημένος. Είμαι όμως ευχαριστημένος και χαίρομαι τη δουλειά μου γιατί λόγω της υπευθυνότητας, αγχωνόμαστε και δεν ευχαριστιόμαστε κάποια πράγματα που επιτυγχάνουμε κατά καιρούς».