Από τη Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Η ηρωίδα σας, η Μίκα, εισέβαλε δυναμικά στη σειρά και με άγριες διαθέσεις.

«Τα ξεκινήματα πρέπει να τα κάνεις με τσαμπουκά. Η Μίκα επιστρέφει από την Αμερική στην Ελλάδα. Της έχει λείψει ο πατέρας της και θέλει να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Τους αναστατώνει όλους και κυρίως τον Βλάση».

Τρώγονται σαν τον σκύλο με τη γάτα.

«Είναι η κλασική ιστορία του έρωτα που στην αρχή είναι όλα αρνητικά και μετά προκύπτει μια μεγάλη αγάπη. Αυτοί οι δύο θα αργήσουν να την καταλάβουν. Η Μίκα ακόμη περισσότερο γιατί δεν έχει ερωτευτεί ποτέ στη ζωή της. Αυτό συμβαίνει λόγω του χωρισμού των γονιών της. Με αφορμή αυτό το γεγονός η κοπέλα έχει σηκώσει ένα μεγάλο τοίχο στη ζωή της και δεν αφήνεται να γοητευτεί ή να ερωτευτεί. Φοβάται. Εν τω μεταξύ είναι και εγωίστρια και διεκδικεί λίγο περισσότερο. Και ο Βλάσης αργεί να παραδεχτεί πολύ ότι ενδιαφέρεται για εκείνη. Πάντως αρέσει στο κοινό αυτό το ζευγάρι. Το βλέπω από τα μηνύματα στα social media. Ο κόσμος θέλει τον Βλάση και τη Μίκα μαζί».

Διαβάστε ακόμα: Έλα στη θέση μου: Ο Λεωνίδας τσακώνεται με τη Μένη! Τι θα δούμε σήμερα Τετάρτη 28/03:

Ποια συναισθήματα σας δημιούργησε η ηρωίδας σας όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο;

«Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Ενας ηθοποιός για να ερμηνεύσει το ρόλο του πρέπει πρώτα να τον ερευνήσει και μετά να τον αγαπήσει. Την καταλαβαίνω και τη συμπαθώ. Μοιάζουμε και λίγο. Κι εγώ διεκδικώ αλλά όχι τόσο πολύ ούτε και με αυτόν τον τρόπο. Επίσης κάποιες φορές κλείνομαι στον εαυτό μου».

Ο πατέρας της Μίκας, ο Λουκάς, είναι πιο ήπιος χαρακτήρας.

«Μέχρι στιγμής. Θα αλλάξει όμως γιατί θέλει να τη δει αποκατεστημένη και καταστρώνει σχέδια πίσω από την πλάτη της. Εχει άγχος που η κόρη του δεν είναι σε σχέση. Στον Βλάση έχει μεγάλη συμπάθεια και θέλει να τους δει μαζί. Ο Λουκάς γενικότερα δεν έχει θυμό μέσα του. Η Μίκα αντίθετα, συμπεριφέρεται έτσι γιατί είναι ευαίσθητη και πονετική. Είναι πολύ πληγωμένη γι’ αυτό βγάζει αυτή την επιθετικότητα».

Ισως γιατί είναι πολλά σε αυτά που πρέπει πια να αντεπεξέλθει πια μια γυναίκα;

«Εχουμε αλλάξει λίγο τους ρόλους των δύο φύλων. Για να επιβιώσεις πρέπει να τα κάνεις όλα. Να είσαι γατούλα, έξυπνη, νοικοκυρά, επαγγελματίας, οικονομικά ανεξάρτητη. Μας πέσανε πολλοί ρόλοι μαζί».

Είστε παιδί του θεάτρου και μάλιστα υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς. Εχετε βρει τους ρυθμούς σας στην τηλεόραση;

«Δουλεύω οκτώ χρόνια στο θέατρο, οπότε μου είναι πιο οικείο. Είχα εστιάσει σε αυτό. Τώρα είμαι λιγότερο φοβισμένη κι ενώ έχω πολλές ώρες γυρίσματα το ευχαριστιέμαι πολύ. Μπήκα σε μια σειρά που είναι επιτυχημένη, έχει βρει τους ρυθμούς της και όλα ήταν πιο εύκολα. Το δικό μας στοίχημα με τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο είναι να παρασύρουμε τους τηλεθεατές και να δημιουργήσουμε μαζί τους μια ωραία επικοινωνία σε μια νέα ιστορία που να μπορεί να κόσμος να παρακολουθήσει με χαρά».

Η αναγνωρισιμότητα είναι κάτι που σας αφορά;

«Οχι. Δεν την έχω ζήσει και ποτέ. Δεν πολυκυκλοφορώ. Εμένα με νοιάζει να μου αρέσει η δουλειά και να είναι καλοί οι συντελεστές. Το “Ελα στη θέση μου” είναι μια ωραία εμπειρία όσον αφορά τις συνθήκες και το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων. Το θέμα είναι να επιβιώνουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Η αναγνωρισιμότητα αν θέλει ας έρθει αλλιώς ας προσπεράσει. Αυτό το επάγγελμα θέλει προσπάθεια, τύχη, εκπαίδευση και από κει και πέρα προχωράς».