Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη είναι ότι τολμά, πειραματίζεται, ακροβατεί καλλιτεχνικά και ισορροπεί δημιουργώντας χαρακτήρες και ήρωες που αποκτούν δική τους προσωπικότητα και υπόσταση τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο.

Ο πρωταγωνιστής της κωμικής σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» του ALPHA, χαρίζει και φέτος απλόχερα τηλεοπτικές στιγμές γέλιου. Και η ανταμοιβή του γι’ αυτή την επιτυχία είναι η τεράστια αποδοχή του κοινού.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Η επιτυχία της σειράς οφείλεται τελικά και στο γεγονός ότι ο Ελληνας αυτοσαρκάζεται;

«Πίστευα πάντα πως ο Ελληνας μέσα από αυτή τη διεργασία ανακτούσε τις δυνάμεις του και, παρά τις όποιες δυσκολίες, συνέχιζε ακάθεκτος κι αυτό ήταν το ωραίο. Στις μέρες μας έχει σταματήσει ο αυτοσαρκασμός και έχουμε περάσει όλοι σε άλλα μοντέρνα κομμάτια διαχείρισης της προσωπικής μας ζωής. Οι έντονες καθημερινές δραστηριότητες, τα χρηματιστηριακά πρότυπα, το κυνήγι της επιτυχίας έχουν βγάλει έναν καταθλιπτικό εαυτό από τον Ελληνα που με το πηγαίο χιούμορ του αφόριζε τα πάντα. Εχουμε γίνει λίγο γραφικοί».

Στη «Μουρμούρα» οι ήρωες είναι διαφορετικοί από το μοντέλο που περιγράφετε.

«Η “Μουρμούρα” είναι αντιβίωση σε όλο αυτό. Σίγουρα βλέπεις ένα κομμάτι της ζωής μας. Μέσα από τους ήρωες αναγνωρίζεις το γείτονα, το φίλο, το συγγενή. Για μία ώρα δημιουργεί ανάταση ψυχής και ταξιδεύει τους τηλεθεατές αλλού, πέραν της κινδυνολογίας του τύπου “χιόνισε... θα πεθάνουμε από το κρύο! Βρέχει... θα λιώσουμε!”».

Διαβάστε ακόμα: "Έλα στη θέση μου" αποκλειστικό!: Αιμιλία και Λουκάς γίνονται ζευγάρι!

Είναι εύκολο να αποσπάσει κανείς το γέλιο από τον τηλεθεατή, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο;

«Πολύ. Το αναζητάει το ίδιο το κοινό. Θέλει την ευχαρίστηση και γι’ αυτό δουλεύουν και τόσες θεατρικές σκηνές επιτυχημένα. Και η “Μουρμούρα” προσφέρει ένα γενικότερο μήνυμα. Πως υπάρχει έρωτας σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν ο Ηλίας δεν ήταν ερωτευμένος με τη Μαρίνα δεν θα μπορούσε να την υπομείνει».


Την πήγατε και στο Παρίσι.

«Παρ’ όλα αυτά, θα μου κάνει ακόμη πολλά γυμνάσια. Μου ψήνει το ψάρι στα χείλη. Τα υπομένω όλα στωικά. Είμαι από τους ένθερμους υποστηρικτές ότι ο έρωτας δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από ένα ζευγάρι. Ωραία είναι και η αγάπη αλλά πρέπει να θαυμάζεις πάντα αυτόν που έχεις δίπλα σου. Ο Ηλίας και η Μαρίνα δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ποτέ χωριστά. Ούτε κι εγώ με την Εφη (Μουρίκη), τη σύζυγό μου».

Μετά από πέντε χρόνια προβολής, η «Μουρμούρα» έχει υλικό για μία ακόμη σεζόν προκειμένου να συνεχίσει ή θα ήταν προτιμότερο να σταματήσει έχοντας ήδη διανύσει μια επιτυχημένη πορεία;

«Υπάρχει τροφή να δώσει ακόμη αλλά θα μπορούσε και να ολοκληρωθεί. Το τι είναι προτιμότερο από τα δύο θα το εξετάσουμε στους επόμενους μήνες. Προσωπικά δεν ξέρω τι να επιλέξω. Νιώθω ότι μπορώ να κάνω τη “Μουρμούρα” και 10 χρόνια.

Με εκφράζει απόλυτα. Εκτός του ότι χαίρομαι να παίζω, όλα αυτά τα χρόνια έχω εξελίξει και την υποκριτική μου δεινότητα. Είναι εξαιρετικά δύσκολη σειρά. Με τη Δάφνη Λαπρόγιαννη έχουμε φτιάξει 335 επεισόδια και γυρίζουμε καθημερινά πέντε με έξι σκηνές. Κι εμείς λοιπόν εκ των πραγμάτων πρέπει να εξασκούμε την ευρεσιτεχνία μας. Υπάρχει μια γερή βάση σεναρίου και αυτοσχεδιάζουμε».

Διαβάστε ακόμα: Νέα προγράμματα από τον ΑΝΤ1 αμέσως μετά το Πάσχα!


Θα βρεθούν ποτέ όλα τα ζευγάρια μαζί;

«Δεν είναι έτσι το κόνσπετ αλλά επειδή έχουμε ξεφύγει από το ξένο πρωτότυπο σενάριο δεν ξέρω τι μπορεί να κατέβει ως ιδέα. Τα νέα παιδιά (Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Μαρία Χάνου) που έχουν μπει στη σειρά έχουν φέρει τη φρεσκάδα και οι Θεσσαλονικείς (Σπύρος Τσεκούρας, Αννα Κουτσαφτίκη) είναι απίστευτα αστείοι και τους χαίρομαι πολύ. Ο Αντώνης Αντωνίου και η Ελένη Κοκκίδου, ο Μηνάς και η Βούλα είναι σταθερές αξίες».