Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί αυτές τις μέρες ο καιρός να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα αργήσει να σημειώσει πτώση μέσα στις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα, ο καιρός θα ξεκινήσει να αλλάζει σταδιακά από την 28η Οκτωβρίου.

O καιρός της 28ης Οκτωβρίου

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ αναμένονται φαινόμενα μικρής εντάσεως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

Μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου δεν διακρίνονται έντονα φαινόμενα με βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια, όπως αναλύει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον χειμώνα

Ιδιαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται σύμφωνα με τα Μερομήνια. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, “βλέπει” πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Μάλιστα, κακοκαιρία θα δούμε έντονα ήδη από τον Σεπτέμβριο με πολλές βροχές και με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών ωστόσο δύσκολος, από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο.

Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Κολωνός: Αγαπημένος ηθοποιός γνώριζε την οικογένεια της 12χρονης - Ήθελε να βαφτίσει ένα από τα παιδιά