Από Έφη Εκίζογλου

Το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, δυο μήνες μας χωρίζουν από το νέο έτος, και το Tv-24.gr κάνει μια αναδρομή στις... δυσάρεστες ειδήσεις που ακούσαμε από την αρχή του έτους και συγκεκριμένα με το που μπήκε το '22. Τον Ιανουάριο έφυγαν από την ζωή 4 αγαπημένοι και σπουδαίοι ηθοποιοί.

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο

Σοφία Μιχοπούλου

Στις 3/1 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου, μία από τις σταθερές συνεργάτιδες του Θόδωρου Τερζόπουλου και του Θεάτρου Άττις. Η Σοφία Μιχοπούλου δούλεψε στο Θέατρο Τέχνης όλη τη δεκαετία του ’60 με σκηνοθέτη τον Κάρολο Κουν και με το Θέατρο Άττις και τον Θόδωρο Τερζόπουλο από το ’86. Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα με σεμινάρια και παραστάσεις στο Δραματικό Κέντρο Βιέννης. Είχε συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και άλλους θεατρικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα. Συμμετείχε με τον Tatsumi Hijikata και Kazuo Ono, με τον P. Brook στο Παρίσι.

«Σήμερα αποχαιρετήσαμε τη λατρεμένη μας Σοφία Μιχοπούλου, με βαθιά θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε. Η Σοφία υπήρξε αγαπημένη φίλη, συνοδοιπόρος, συνιδρύτρια και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Άττις εδώ και 35 χρόνια. Εκτός από συγκλονιστική ηθοποιός, υπήρξε σπουδαία Δασκάλα, διδάσκοντας όχι μόνο θέατρο, αλλά κυρίως ήθος. Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή της αναγνώρισης στις Βάκχες, όπου η Σοφία ως Αγαύη κατάφερε μια στιγμή να τη μετατρέψει σε συμπαντική και διαχρονική.

Η Σοφία Μιχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Tatsumi Hijikata στο Τόκιο και με τον Peter Brook στο Παρίσι. Από το 1958 έως το 1968 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Συνεργάστηκε επίσης με το Δραματικό Κέντρο Βιέννης, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και άλλους θεατρικούς οργανισμούς.

Αντίο Σοφία μου.

Posted by Evri Sofroniadou on Saturday, January 1, 2022

Φούλης Μπουντούρογλου

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Γιάννης Αναστασάκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Αγαπημένος Ηθοποιός και τόσο γλυκός Άνθρωπος, Φούλης Μπουντούρογλου (...) Θα μας λείψει πολύ ο Φούλης με την αθωότητα, την ευγένεια, την καλοσύνη και το μπεκετικό του ήθος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο αποχαιρετισμός αύριο Δευτέρα στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο 14.30-16.30μμ).»

Πάνος Ηλιόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε παίξει σε ταινίες κατά τις δεκαετίες του ‘70 και ‘80, μεταξύ αυτών και η ταινία «Ρεβάνς». Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με θλίψη μόλις πληροφορηθήκαμε την ξαφνική αποχώρηση ενός σεμνού συναδέλφου μας που έδρασε σε ποιοτικές ταινίες της δεκαετίας 70-80, και στο θέατρο… Ο Πάνος Ηλιόπουλος…. Η φωτο από την σπουδαία ταινία ''Ρεβάνς'' με τον Αντώνη Καφετζόπουλο… Καλό ταξίδι φίλε Πάνο».

Πέθανε ηθοποιός

Πάνος Νάτσης

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο ηθοποιός Πάνος Νάτσης πέθανε. Ο γνωστός ηθοποιός ήταν 31 ετών και σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή τα ξημερώματα του Σάββατου (29/1). Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Κεραμεικού, όταν η μηχανή που οδηγούσε ο Πάνος Νάτσης, συγκρούστηκε με φορτηγό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τροχαίο σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί. Ο Πάνος Νάτσης πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» στο Θέατρο Ήβη, ενώ θα πρωταγωνιστούσε και στην κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, «Σέρρες». Η τελευταία του τηλεοπτική συμμετοχή ήταν στη σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα».

Συμπρωταγωνίστριά του μάλιστα, σήμερα το πρωί 24/10, ξέσπασε σε κλάματα σε πρωινή εκπομπή όταν μίλησε για τον χαμό του (δείτε εδώ το βίντεο).

Πηγή: Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Unsplash - dtomaseti

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Θρήνος για τον εγγονό του αείμνηστού ηθοποιού, Κωνσταντάρα, τον Λάμπρο

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης