Από Ελένη Μήτση

Την Τετάρτη 5/10 διεξήχθη η κηδεία του δημοσιογράφου Ζάχου Χατζηφωτίου, η οποία μετά από απόφαση έγινε με δημόσια δαπάνη. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο για να αποχαιρετήσει τη σημαντική προσωπικότητα.

Να θυμίσουμε, πως την ίδια ημέρα κηδεύτηκε και ο Σταμάτης Κόκοτας με δημόσια δαπάνη, απλώς ο Χατζηφωτίου είχε τοποθετημένη την ελληνική σημαία στο φέρετρο, ως τελευταία του επιθυμία.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτείου

Κηδεία Χατζηφωτίου
Κηδεία Χατζηφωτίου

Τι δήλωνε για τον οικογενειακό τάφο που είχε φτιάξει

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έζησε μία ζωή, όπως ακριβώς ήθελε. Αγάπησε και αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες, άλλαξε πολλά σπίτια και κατέληξε από το «κέντρο» της Αθήνας στα νότια προάστια. Όπως είχε εξομολογηθεί, κάποια στιγμή είχε έμπνευση και ένα πρωί ξύπνησε και πούλησε όλα τα του τα σπίτια.

Η δημοσιογράφος Νάνσυ Παραδεισανού με την κάμερα της εκπομπής «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» τον είχε συναντήσει στην αριστοκρατική οικία του. «Έχω εξαντλήσει το κέντρο, έμεινα πολλά χρόνια. Το κέντρο όπως και το Κολωνάκι άρχισε να χαλάει» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Άμα πεθάνω στο φέρετρο μπαίνει σημαία. Να το έχετε υπόψιν σας. Έχω οικογενειακό τάφο, έχει δημοσιευτεί ο τάφος μου. Έχω φτιάξει την προτομή μου που γράφει “Έζησα όπως ήθελα, χαίρεται”» είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πενθεί ο κλάδος της δημοσιογραφίας - Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Με δημοτική δαπάνη η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου - Η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη