Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως η αγαπημένη ηθοποιός Σούλα Αθανασιάδου, η οποία αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από την ενσάρκωση του ρόλου της «Μάχης» στα Εγκλήματα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Η ηθοποιός πέθανε λίγες μέρες μετά το Πάσχα, ωστόσο μέχρι χθες κανείς δεν γνώριζε την είδηση του θανάτου της, μέχρι που τη γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κωνσταντίνου.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού έπασχε από Αλτσχάιμερ. Στην κηδεία της βρέθηκαν μόλις επτά άτομα από τον στενό της κύκλο.

Λίγα λόγια για τη Σούλα Αθανασιάδου

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1956, στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι άσσοι του γηπέδου» και τρία χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην βουκολική ταινία «Αστέρω».

Την δεκαετία του 1960 εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στην ταινία «Κοινωνία ώρα μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο και την «Στεφανία» με την Ζωή Λάσκαρη.

Σύντομα άρχισε και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, κυρίως σε δραματικούς ρόλους όπως στην σειρά της ΕΡΤ «Ο συμβολαιογράφος» στον ρόλο της μητέρας του Παύλου Ροδίνη, τον οποίο υποδυόταν ο Γιάννης Φέρτης.

Το 1994 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μιρέλα Παπαοικονόμου στην σειρά «Μην φοβάσαι την φωτιά» και την επόμενη χρονιά στην σειρά «Απών».

Το 1996, με την συμμετοχή της στην νεανική κοινωνική σειρά «Λόγω τιμής» στον ρόλο της θείας της Μάνιας (την οποία ερμήνευε η Χριστίνα Αλεξανιάν), η καριέρα της πήρε ώθηση και δυο χρόνια αργότερα εκτοξεύτηκε όταν ο Λευτέρης Παπαπέτρου της χάρισε τον ρόλο της Μάχης στην μαύρη κωμωδία του ΑΝΤ1 «Εγκλήματα».

Ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο θέατρο το 2005, στην παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας», στο πλευρό της Κάτιας Δανδουλάκη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαζί στην ζωή μαζί και στην τηλεόραση - Πρωταγωνιστές στην ίδια σειρά Παπαζήσης και Παντούση

Τηλεοπτικό «σούσουρο»: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ψυχαγωγίας