Μία απρόσμενη ανακοίνωσε έκανε το πρωί της Πέμπτης (28/4) η εκπομπή Πρωινό, με τον Γιώργο Λιάγκα να αποκαλύπτει στους τηλεθεατές πως εκείνος και η Φαίη Σκορδά δέχθηκαν εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο λόγος που πυροδότησε την αντίδραση της κατηγορούμενης για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ήταν οι ανώνυμες καταγγελίες που ανά καιρούς έχουν προβληθεί στην εκπομπή.

Το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για το εξώδικο που δέχθηκε εκείνος και η Φαίη Σκορδά από την οικογένεια Πισπιρίγκου

«Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της Ρούλας. Μας ζητά να πάψουμε την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτους ανεπανόρθωτα όπως λένε οι δύο κυρίες μάνα και αδελφή.

Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στο Πρωινό.

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο, έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Σε ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και το έχω ξαναπεί… εδώ είμαστε μια εκπομπή που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας της κ. Ρούλας Πισπιρίγκου. Υπάρχουν εκπομπές που παίρνει τηλέφωνα και βγαίνει και μιλάει. Σε εμάς εδώ δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Η Ρούλα δεν είναι τόσο έξυπνη για να...» - Η συμμαθήτριά της την "άδειασε"

Στο Πρωινό μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/4) μία παλιά συμμαθήτρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, δεν θεωρεί τη Ρούλα τόσο έξυπνη ώστε να στήσει ένα τόσο καλά οργανωμένο έγκλημα και να μην την πάρει χαμπάρι η αστυνομία (δείτε εδώ ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε μέσα στη φυλακή).

«Με το ένα παλικάρι πήγαιναν για αρραβώνα, γάμους και τα συναφή, αλλά απλά δεν έκατσε η φάση. Αυτός ήταν στα καράβια, δεν είχε στο μυαλό του να κάνει γάμο, απλά αυτή ήθελε, ας πούμε με κάποιο τρόπο να είναι μαζί. Ήθελε να τον παντρευτεί. Μπορεί να είναι έγκυος και ότι “κάτσε μαζί μου γιατί είμαι έγκυος”. Το είχε πει και στον φίλο μου αυτό.

Ήταν περίοδος Χριστουγέννων και είχα πετύχει τη Ρούλα, τον Μάνο και μια φίλη τους να κάθονται για καφέ. Είχα πάει και την είχα πλησιάσει κιόλας, δεν ήταν η Τζωρτζίνα μαζί τους. Και της λέω “πώς είσαι;”, “καλά” μου λέει. Της λέω “είσαι καλά;”. Φάνηκε ότι “ωχ με είδανε”, αυτό. Πώς γίνεται να μην κλαίει και να μην στεναχωριέται κανένας, από όλη την οικογένεια, κανένας όμως. Ένα δάκρυ δεν μπορούσε να ρίξει κάποιος;

Από τα συναισθήματα που βγάζουνε προς τα έξω, ναι, πιστεύω ότι δεν ήταν μόνη της. Δεν είναι τόσο έξυπνη για να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και ο ίδιος ο Μάνος, πες ότι όντως αυτός δεν φταίει σε κάτι, δεν αναρωτιέσαι ρε φίλε τι έπαθαν τα παιδιά σου;

Τρέμω ότι υπάρχουν τόσα πολλά άτομα τα οποία είναι μπλεγμένα σε αυτή την υπόθεση και κυκλοφορούν ελεύθερα και είναι γύρω μας και γύρω στα παιδιά μας. Δεν ξέρω πραγματικά. Συζητιέται γενικά στην Πάτρα ότι τον κρατάει για κάποιον λόγο. Ότι κάτι έχει γίνει και τον κρατάει. Τώρα αυτό είναι η σπιτονοικοκυρά, είναι κάτι άλλο, δεν ξέρω», δήλωσε η συμμαθήτρια της 33χρονης.