Αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4) η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα που εκείνη βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κατηγορίες για κακοποίηση της Ρούλας από τον Μάνο, καθώς και στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς.

Oι δηλώσεις της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ καθόλου για το θέμα της κακοποίησης. Γνωρίζουμε τη Ρούλα και αυτό που είδαμε. Δεν το ξανασυζητήσαμε κιόλας γιατί είναι άλλα τα στοιχεία που προκύπτουν και δώσαμε βάση» ανέφερε αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου, όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο κατήγγειλε μαζί με τη μητέρα της τον ξυλοδαρμό της 33χρονης από άνδρες της αστυνομίας.

«Η γραμμή από όλους της οικογένειας ήταν η ίδια. Ενάντια στον κ. Κουσουλό ήταν και ο Μάνος. Τώρα, το πώς άλλαξε γνώμη και τι ακριβώς έγινε, δεν θέλω να τοποθετηθώ» σημείωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία δεν μπόρεσε να εξηγήσει τη στάση του γαμπρού της να πάει σε ένα δημοσιογραφικό γραφείο και όχι στη ΓΑΔΑ να επισκεφθεί την αδερφή της.

Αναφορικά με το θέμα της σπιτονοικοκυράς, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Από συζητήσεις με τη Ρούλα και τον Μάνο, η γυναίκα ήταν άκληρη. Δεν είχε κανένα συγγενή πουθενά, ούτε ανίψια, ούτε ξαδέρφια. Και μία κολλητή της φίλη που επικοινωνούσε με τα παιδιά τους είχε πει ότι δεν έχει κάποιον.

Είχε ορίσει πληρεξούσιο τον Μάνο για όλες τις συναλλαγές της. Υπάρχει πληρεξούσιο που το έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή που ορίζει τον Μάνο. Μπορεί να πήγαινε η Ρούλα να κάνει κάποια ανάληψη, αλλά την απόδειξη την πήγαινε στη σπιτονοικοκυρά ο Μάνος.

Και τον Μάνο που πάνε να κατηγορήσουν ότι έχει πάει να καταχραστεί δεν υπάρχει αυτό. Από ό,τι γνωρίζω, η σπιτονοικοκυρά, είχε εκφράσει κάποιες σκέψεις της στις πολύ αρχές επειδή δεν είχε κάποιον άλλον στον κόσμο να γράψει το ακίνητο στην Τζωρτζίνα. Αυτό δεν έγινε ποτέ, και ούτε τα παιδιά την πίεσαν να γίνει αυτό».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου μίλησε και για την αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη, επισημαίνοντας πως «δεν περίμενα αυτή τη μεταστροφή σε καμία περίπτωση. Μέχρι τελευταία στιγμή που είχαμε επικοινωνία, όλα όσα έλεγε δημόσια, τα έλεγε και σε μένα».

«Δεν έχω καμία αίσθηση για το ποιος μπορεί να δολοφόνησε την ανιψιά μου. Δε μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Δε νομίζω ότι κάποιος είχε λόγο να δολοφονήσει κανένα από τα παιδιά και ειδικά τη Τζωρτζίνα που ήταν το πιο αγαπητό παιδί στον κόσμο. Ίσως από κάποιο λάθος χορηγήθηκε η ουσία στην Τζωρτζίνα» είπε στη συνέχεια η Δήμητρα Πισπιρίγκου στο Star.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Η εξέλιξη έρχεται την ημέρα που η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, απολογείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του με σταγόνες αίμα.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.