Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Η εξέλιξη έρχεται την ημέρα που η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, απολογείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τι θα διερευνηθεί για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών από την Πάτρα

Με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του με σταγόνες αίμα.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

"Κόλαφος" ο Γιώργος Λιάγκας κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αυτή τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογείται στο γραφείο της ανακρίτριας για την υπόθεση του θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της. Ο Γιώργος Λιάγκας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Πρωινό δε μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξέσπασε κατά της κατηγορούμενης.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της, πρώτο της μέλημα είναι να ζητήσει διαζύγιο από τον Μάνο.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται και κατηγορείται ότι σκότωσε το ένα από τα τρία παιδιά της και το πρώτο που της έρχεται στο μυαλό όταν κατηγορείται ότι σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το παιδί της… είναι να χωρίσει με τον Μάνο; Τώρα δηλαδή; Εδώ κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί της και έχει σκορδοκαϊλα να χωρίσει με τον Μάνο; Το πρόβλημα της Ρούλας είναι ο Μάνος… Το πρόβλημα της Ρούλας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο Μάνος… Όλη της η ζωή είναι ο Μάνος...», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.