Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στον Μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά!
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
Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.
Μπακαλιάρος τηγανητός!
Υλικά:
2 φύλλα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα σπορέλαιο για το τηγάνι
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
για το κουρκούτι:
2 κουτάκια σόδα κρύα από το ψυγείο 1 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλάτι
για την σκορδαλιά με ψωμί:
4 φέτες ψωμί μουλιασμένες 4 σκελίδες σκόρδο 1/2 φλ ελαιόλαδο 4-6 κ.σ. ξύδι 1 φλ καρύδια αλάτι
PGRpdiBjbGFzcz0ic3RpY2t5LWJhbm5lciI+DQoJCQkJPGRpdiBjbGFzcz0iYmFubmVyLXN0aWNreSI+DQoJCQkJCQk8ZGl2IHN0eWxlPSIiIGNsYXNzPSJtYWluX2Jhbm5lciI+DQoJCQk8IS0tMzAweDI1MF8zX2luZmluaXRlIC0tPg0KPHNjcmlwdCB0eXBlPSJhcHBsaWNhdGlvbi9qYXZhc2NyaXB0IiBzcmM9Imh0dHBzOi8vY2VkLnNhc2Nkbi5jb20vdGFnLzM0MzMvc21hcnQuanMiIGFzeW5jPjwvc2NyaXB0Pg0KPGRpdiBpZD0iNjA0MjI2Ij48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgdHlwZT0iYXBwbGljYXRpb24vamF2YXNjcmlwdCI+DQogICAgdmFyIHNhcyA9IHNhcyB8fCB7fTsNCiAgICBzYXMuY21kID0gc2FzLmNtZCB8fCBbXTsNCiAgICBzYXMuY21kLnB1c2goDQogICAgICAgIGZ1bmN0aW9uICgpIHsNCiAgICAgICAgICAgIHNhcy5jYWxsKA0KICAgICAgICAgICAgICAgIHsgc2l0ZUlkOiA1MDc5NzQsIHBhZ2VJZDogMTU4ODI4MSwgZm9ybWF0SWQ6IDExOTI3MCwgdGFnSWQ6ICI2MDQyMjYiIH0sDQogICAgICAgICAgICAgICAgeyBuZXR3b3JrSWQ6IDM0MzMsIGRvbWFpbjogImh0dHBzOi8vd3d3OC5zbWFydGFkc2VydmVyLmNvbSIgLyosIG9uTm9hZDogZnVuY3Rpb24oKSB7fSAqLyB9DQogICAgICAgICAgICApOw0KICAgICAgICB9DQogICAgKTsNCjwvc2NyaXB0PgkJCTwvZGl2Pg0KICAgICAgICAgICAgDQoJCQkgICAgICAgICAgICAgICAgPC9kaXY+PCEtLSAvLmJhbm5lci1zdGlja3kgLS0+DQogICAgICAgICAgICA8L2Rpdj48IS0tIC8uc3RpY2t5LWJhbm5lciAtLT4=
Διαβάστε ακόμα: Λαχταριστή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από το Βασίλη Καλλίδη!
Για την σκορδαλιά με πατάτα:
3 πατάτες βρασμένες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 6 κ.σ. ξύδι 1/2 φλ ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση για τον μπακαλιάρο:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και κρατάμε τον χυλό στο ψυγείο.
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
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κρύο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με μπόλικο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρουστά και να γίνει το ψάρι.
Εκτέλεση για την σκορδαλιά με ψωμί:
Στύβουμε το ψωμί από το νερό και το βάζουμε στο πολυμίξερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο όπως στη μαγιονέζα. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια χοντροσπασμένα και χτυπάμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Εκτέλεση για την σκορδαλιά με πατάτα:
Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα σύρμα και προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Πηγή: faysbook.gr