Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά, από το Βασίλη Καλλίδη!

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά, από το Βασίλη Καλλίδη!
Μαγειρική 22.03.2018 12:21

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στον Μπακαλιάρο τηγανητό με σκορδαλιά!

Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Μπακαλιάρος τηγανητός!


Υλικά:

2 φύλλα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα
σπορέλαιο για το τηγάνι

για το κουρκούτι:

2 κουτάκια σόδα κρύα από το ψυγείο
1 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι

για την σκορδαλιά με ψωμί:

4 φέτες ψωμί μουλιασμένες
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ ελαιόλαδο
4-6 κ.σ. ξύδι
1 φλ καρύδια
αλάτι

Διαβάστε ακόμα: Λαχταριστή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια από το Βασίλη Καλλίδη!

Για την σκορδαλιά με πατάτα:

3 πατάτες βρασμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση για τον μπακαλιάρο:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και κρατάμε τον χυλό στο ψυγείο.

Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κρύο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με μπόλικο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρουστά και να γίνει το ψάρι.

Εκτέλεση για την σκορδαλιά με ψωμί:

Στύβουμε το ψωμί από το νερό και το βάζουμε στο πολυμίξερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο όπως στη μαγιονέζα. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια χοντροσπασμένα και χτυπάμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Εκτέλεση για την σκορδαλιά με πατάτα:

Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα σύρμα και προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

Πηγή: faysbook.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Top