Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.

Αναφερόμαστε στα κουλουράκια πασχαλινά! Δείτε πως θα τα φτιάξετε:

Υλικά:

125 γρμ. βούτυρο
250 ζάχαρη
2 αυγά
1/3 φλ γάλα
1/3 φλ χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
750 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα του φαγητού
1 κοφτό κ.γ. μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Αρωματικά:

2 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλε

Εκτέλεση:

Διαβάστε ακόμα: Ανοιχτή πίτα με κρέμα γραβιέρας, κρεμμύδι, μανιτάρια και θυμάρι

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το ξύσμα, τη σόδα και το μπέκιν και όλα τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πλάθουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε σε μικρές πλεξούδες. Αραδιάζουμε τις πλεξούδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με 6 κουταλιές της σούπας νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά, στο αέρα.

Πηγή: faysbook..gr