Μια ωραία ιδέα αν αγαπάτε τις πίτες. Εύκολη και νόστιμη επιλογή και για σνακ για το γραφείο.

Θα χρειαστείτε:
Για την κρέμα γραβιέρας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
ξύσμα από 1 λάιμ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Για την πίτα
1 φύλλο σφολιάτας
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
250γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πορτσίνι κ.ά.), σε φέτες ½ κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
30γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρόκο αβγού, για το φύλλο
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το φύλλο

Διαδικασία
Για την κρέμα γραβιέρας: Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό, ρίχνετε την κρέμα και την αφήνετε να πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη γραβιέρα, την παρμεζάνα, το αβγό, το ξύσμα λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Για την πίτα: Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα, τρυπάτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αλείφετε την επιφάνεια με την κρέμα γραβιέρας, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό γύρω γύρω, 1εκ. περίπου.

Σκορπάτε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα, πασπαλίζετε με το θυμάρι και το κασέρι και κλείνετε το περιθώριο προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα πλαίσιο.

Αλείφετε τη ζύμη γύρω γύρω με τον κρόκο αβγού ανακατεμένο με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε την πίτα για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Tips
Αν δείτε ότι η επιφάνεια παίρνει χρώμα αλλά το φύλλο θέλει κι άλλο χρόνο ψησίματος, βάζετε πάνω στη γέμιση ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Πηγή: Olivemagazine.gr