ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στη μάχη της τηλεθέασης φαίνεται πως είναι έτοιμο να πέσει ξανά το MEGA, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Το Μεγάλο Κανάλι εξασφάλισε τα δικαιώματα της τουρκικής σειράς «Ζωές παράλληλες», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 19.00.

Η σειρά «Ζωές παράλληλες» έκανε πρεμιέρα στο ATV της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2015 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχοντας συνολικά 73 επεισόδια. Πρόκειται για μια νεανική και δραματική σειρά, με πρωταγωνιστές τους Μπιράν Νταμπλά Γιλμάζ, Ιπέκ Καραπινάρ και Οζγκιούρ Τσεβίκ, που τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα ως Νίκο μέσα από τη σειρά «Τα σύνορα της αγάπης». Το σενάριο υπογράφουν οι Γκιουλ Σεμερτζί και Γελντά Ερόγλου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Σεκράν Μπιριντζί. Η σειρά το 2016 βραβεύτηκε ως «Η καλύτερη σειρά», ενώ ήταν υποψήφια για τον ίδιο τίτλο σε βραβεία της Γαλλίας και της Κορέας. Ας δούμε όμως ποια είναι η ιστορία που έχει καθηλώσει το τουρκικό κοινό που κάθε εβδομάδα τού χαρίζει το υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης που αγγίζει το 17% και κάποιες φορές ακόμα και το 20%.

Η δύναμη της φιλίας απέναντι στις δυσκολίες
Η Εϊλιούλ είναι ένα κορίτσι 16 ετών που έχασε τον πατέρα της στα 11 της χρόνια. Πλέον ζει σε μια παράγκα μαζί με τη μητέρα της Μεσουντέ, τη μικρή της αδελφή Μπουρσά και τον πατριό της Κεμάλ. Η Εϊλιούλ αγανακτισμένη από την κακοποίηση που δέχεται από τον πατριό της, εξηγεί την κατάσταση στη μητέρα της, αλλά εκείνη δεν την πιστεύει και προτιμά να τη δώσει σε ορφανοτροφείο παρά να χωρίσει τον άντρα της. Το εν λόγω ορφανοτροφείο έχει ανοίξει σε μια γειτονιά που ζουν πλούσιοι και εκεί η κοπέλα θα κάνει παρέα με άλλα τρία κορίτσια. Τα κορίτσια δέχονται συχνά την ταπείνωση και τη συκοφαντία από τα πλουσιόπαιδα της γειτονιάς, με αποτέλεσμα κανένα από τα δημόσια σχολεία να μην τα δέχονται. Ετσι το ορφανοτροφείο τις στέλνει σ’ ένα πολυτελές ιδιωτικό κολέγιο της γειτονιάς. Τώρα η ζωή για τα τέσσερα κορίτσια είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η Τζεμρέ και η Ντεφνέ προέρχονται από πολύ πλούσιες οικογένειες και τις φοβερίζουν συχνά. Μια μέρα ο πατέρας της Τζεμρέ, ο Σινάν, σκοτώνει τη γυναίκα του κατά λάθος. Οι συγγενείς του δεν επωμίζονται τα χρέη του και δεν αναλαμβάνουν την επιμέλεια της κοπέλας, με αποτέλεσμα να σταλεί κι εκείνη στο ορφανοτροφείο. Παράλληλα, όλοι οι πλούσιοι φίλοι της τής γυρίζουν την πλάτη, εκτός από την Εϊλιούλ και την παρέα της. Τα κορίτσια από τη μια προσπαθούν να σταθούν όρθια απέναντι στις συκοφαντίες που δέχονται και από την άλλη να βρουν τις οικογένειές τους και να λύσουν τα προβλήματά τους. Θα πάρουν μεγάλα μαθήματα από τις δυσκολίες, θα ερωτευτούν, θα κάνουν λάθη, θα ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και όλα αυτά με το να είναι ενωμένες σαν γροθιά.