Από τον ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

Ο Ματθαίος και η Αναστασία είναι πλέον σίγουροι ότι η αγάπη τους είναι πάνω απ’ όλα. Φυσικά, τους τρομάζουν πολλά πράγματα και κυρίως οι άλλοι γύρω τους που έχουν αντίθετη άποψη. Ομως αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να μην παρασυρθούν ούτε από εγωισμούς, ούτε από εμπόδια που τους δημιουργούν άλλοι.

O Mατθαίος έχει αποφασίσει να χωρίσει και το ίδιο έχει ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς και από την Αναστασία. Οπως έχουμε δει, όμως, ο Ματθαίος ήδη έχει κάνει μια προσπάθεια να χωρίσει με τη Στέλλα. Της το έχει πει, αλλά η κοπέλα δεν το δέχεται με κανένα τρόπο, ενώ η όλη της προσπάθεια είναι να μείνει έγκυος από τον Ματθαίο για να έχει έναν ακόμα λόγο να τον κρατήσει κοντά της.
Από την άλλη, η Αναστασία έχει παγώσει εντελώς απέναντι στον Ανδρέα. Μπορεί να τον σέβεται, να τον συμπαθεί ή και να νιώθει ασφάλεια δίπλα του, όμως η καρδιά της χτυπά μόνο για τον Ματθαίο και του το δείχνει. Βέβαια, προσπαθεί να δικαιολογηθεί αλλά ο Ανδρέας τα έχει καταλάβει όλα. Δείχνει τη δυσαρέσκειά του αλλά περιμένει να του πει η Αναστασία χωρίς περιστροφές την αλήθεια.
Ολα αρχίζουν να παίρνουν το δρόμο τους. Η Αναστασία θυμάται την απογοήτευση που πήρε όταν τηλεφώνησε στον Ματθαίο κρυφά και τον ρώτησε με αγωνία αν χώρισε. Ο Ματθαίος της είχε πει ότι δεν είναι εύκολο και αυτό έκανε την Αναστασία κουρέλι. Η κοπέλα βάζει τα κλάματα επειδή φοβάται ότι θα τον χάσει και αυτή τη φορά. Από τη μεριά του και ο Ματθαίος είναι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσε να ξεδιαλύνει τη θέση του, αλλά και που δεν ξεκαθάρισε τη δική της η Αναστασία.
Η Αναστασία δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό της εκτός από τον Ματθαίο και μιλάει γι’ αυτόν στην Αλκηστη. Της εξιστορεί όλα όσα έχουν συμβεί από τότε που γνώρισε τον Ματθαίο, αναπολώντας ταυτόχρονα: «Ουσιαστικά ήμουν πολύ μικρή όταν τον γνώρισα και ο έρωτάς μας ήταν κεραυνοβόλος. Ημασταν πολύ ευτυχισμένοι, αλλά μπήκαν διάφορα θέματα ανάμεσά μας και ο Ματθαίος παντρεύτηκε μια άλλη. Δεν άντεξα την προδοσία του και έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Μετά έφυγα για την Αθήνα. Γύρισα στα Χανιά μετά από πέντε χρόνια, γιατί ο θείος μου υπέγραψε ξανά συνεργασία με τους Ματθαίους. Τον μισούσα ακόμα τότε. Για να τον εκδικηθώ αποφάσισα να παντρευτώ με ένα συνεργάτη μας και τότε ο Ματθαίος αντέδρασε άσχημα. Οσο ήμουν παντρεμένη τα ξαναφτιάξαμε, έμεινα έγκυος στο γιο μας, ο Ματθαίος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και τελικά καταλάβαμε ότι δεν αντέχαμε χώρια. Τα ξαναβρήκαμε και παντρευτήκαμε. Αλλά και πάλι οι καταστάσεις και ο εγωισμός μας μάς χώρισαν». Η Αλκηστις παρατηρεί με πόσο πάθος μιλάει και της λέει το συμπέρασμά της: «Μάλλον είναι μοιραίο να είσαστε μαζί. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η ιστορία σας αυτό δείχνει».

Διαβάστε τη συνέχεια αύριο στο tv-24.gr!