Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στην Elif, η Μελέκ ζει τραγικές στιγμές στο κελί την ώρα που ο Μαχίρ κινεί γη και ουρανό για να της βρει τον καλύτερο δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεσή της. Η Κιγιμέτ βάζει σκοπό να κάνει την Ελίφ να υποφέρει και να εκδικηθεί την οικογένεια Χακτανίρ.

Η Φιντάν γυρίζει στη φυλακή και αμέσως παίρνει τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ όλες οι κρατούμενες επιστρέφουν στην προηγούμενη συμπεριφορά τους και ξεχνάνε τα πάντα. Η Νεσρίν συμμαχεί με τη Φιντάν και μαζί τρομοκρατούν τη Μελέκ μέρα και νύχτα (δείτε εδώ τι θα δούμε στα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας).

Η Ασλί προσπαθεί να μιλήσει στη Χουμεϊρά αγια την άσχημη συμπεριφορά της Κιγιμέτ στην Ελίφ αλλά δυσκολεύεται και δεν τα καταφέρνει: «Θέλω να μου υποσχεθείτε πως θα προσέχετε την Ελίφ πάση θυσία, ό,τι κι αν γίνει», της λέει. Ο Μαχίρ προσπαθεί να κλείσει ένα ραντεβού με τον διάσημο δικηγόρο Φικρέτ Οβαλί σχετικά με την υπόθεση της Μελέκ, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Elif spoiler Μελέκ

Στη συνέχεια επισκέπτεται τη Μελέκ στη φυλακή και κάνει ό,τι μπορεί για να την εμψυχώσει λέγοντας πως θα βρει τον καλύτερο δικηγόρο, που θα αποδείξει την αθωότητά της. Ομως, εκείνη δεν πιστεύει πως θα είναι σύντομα ελεύθερη και χωρίς να γνωρίζει τη σχέση του Μαχίρ με την Κιγιμέτ, μοιράζεται μαζί του την ανησυχία της για την Ελίφ: «Φοβάμαι για την Ελίφ! Εχει μείνει μόνη της και κανείς δεν θα την προστατεύσει από την Κιγιμέτ. Θα της κάνει κακό κι εγώ δεν θα μπορώ να είμαι εκεί να τη σώσω», του ομολογεί με δάκρυα, ενώ εκείνος της απαντάει:

«Δεν είναι μόνη της, θα την προσέχω εγώ! Σου υπόσχομαι πως δεν θα πάθει τίποτα κι εσύ σύντομα θα είσαι ελεύθερη». Αργότερα στο κελί, η Φιντάν βρίσκει μια φωτογραφία της Ελίφ και τη σκίζει μπροστά στη Μελέκ, που γίνεται έξαλλη από θυμό. Η Τσιτσέκ προσπαθεί να τη βοηθήσει, αλλά καταλήγει να τιμωρηθεί και εκείνη από τη Φιντάν, αναλαμβάνοντας μαζί με τη Μελέκ τις πιο βαριές δουλειές.

Η καλύτερη δικηγόρος για τη Μελέκ στην Elif

Η κατάσταση της υγείας της Ματσιντέ χειροτερεύει και ο Κερέμ θυμώνει ακόμα περισσότερο με τη Μελέκ. Η Κιγιμέτ παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ο Μαχίρ την προειδοποιεί: «Να μου υποσχεθείς πως δεν θα πειράξεις την Ελίφ». Στην έπαυλη, η Ελίφ ακούει ότι η Κιγιμέτ επιστρέφει και ενημερώνει την Ασλί, η οποία μαζί με την Γκιουλσούμ της λένε να μην τη φοβάται. Ομως, η Ελίφ είναι εξαιρετικά ανήσυχη. Ο Μαχίρ καταφέρνει να βρει τον δικηγόρο που έψαχνε, που τελικά είναι γυναίκα. Η Φικρέτ, όμως, θυμώνει μαζί του γιατί καταλαβαίνει πως είναι προκατειλημμένος απέναντί της επειδή είναι γυναίκα. Ομως αποφασίζει να τον ακούσει και εκείνος της εξηγεί την υπόθεση της Μελέκ.

Στη φυλακή η Μελέκ είναι εξουθενωμένη και νηστική και η μόνη που την υποστηρίζει και τη βοηθάει είναι η Τσιτσέκ. Οταν η Νεσρίν καταλαβαίνει πως εκείνη βοηθάει τη Μελέκ, στρέφεται εναντίον της. Ολες οι ελπίδες του Μαχίρ ναυαγούν όταν η δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την υπόθεση της Μελέκ. Στην έπαυλη, η Κιγιμέτ φέρεται άκαρδα στην Ελίφ και προσπαθεί να σκεφτεί με ποιο τρόπο θα κάνει τη Ματσιντέ να ξεχάσει εντελώς τη Μελέκ: «Αυτή η περιουσία δεν πρέπει να διαιρεθεί με κανέναν τρόπο! Θα τα πάρω όλα εγώ», μονολογεί.

Η Ματσιντέ ζητάει από τη Χουμεϊρά να σταματήσει να ανησυχεί για εκείνη και να ασχοληθεί με το επαγγελματικό της μέλλον: «Είμαι καλά παιδί μου, κοίταξε τις δουλειές σου εσύ και να είσαι πετυχημένη». Η Λεμάν έχει μια καλεσμένη και δεν αφήνει τη Ζουλιντέ να τη βοηθήσει. Οταν όμως η καλεσμένη έρχεται, η Λεμάν ξαφνιάζει τη Ζουλιντέ καθώς αρχίζει να την επαινεί για τις ετοιμασίες. Η δικηγόρος Φικρέτ δέχεται να αναλάβει τελικά την υπόθεση της Μελέκ και ζητάει από την κοπέλα να της πει τα πάντα!

Ο Λεβέντ και η Χουμεϊρά είναι μπερδεμένοι με την υπόθεση της Μελέκ και προσπαθούν να βρουν γιατί η Μελέκ έκρυψε από όλους την ταυτότητά της και ότι η Ελίφ είναι κόρη της. Αποφασίζουν να ψάξουν και να μάθουν την αλήθεια. Η Φιντάν και η Τσιτσέκ τσακώνονται επειδή η τελευταία έδωσε φαγητό στη Μελέκ. Η φρουρός ρωτάει ποια ξεκίνησε τον καβγά και η Μελέκ λέει πως η Φιντάν ευθύνεται αλλά όλες οι υπόλοιπες κρατούμενες λένε το αντίθετο. Μετά από αυτό το περιστατικό η Φιντάν είναι πολύ θυμωμένη με τη Μελέκ και προσπαθεί να τη σκοτώσει το ίδιο βράδυ με μαχαίρι, όταν μια νέα κρατούμενη αλλάζει τα σχέδιά της. Και αυτή δεν είναι άλλη από την Γκαρίς.

Ο Μαχίρ ενάντια στη μητέρα του

Ο Κερέμ και η Χουμεϊρά ξαφνιάζονται όταν μαθαίνουν πως η Μελέκ προσέλαβε μια από τις καλύτερες δικηγόρους της χώρας για να την υπερασπιστεί. Η Κιγιμέτ ενημερώνεται και εκείνη γι’ αυτή την τελευταία εξέλιξη και θυμώνει με τον Μαχίρ. Οταν εκείνος πάει σπίτι, λέει στην Ελίφ: «Η μητέρα σου είναι καλά και σύντομα θα είναι ελεύθερη. Της βρήκα την καλύτερη δικηγόρο για να την υπερασπιστεί».

Στη συνέχεια καβγαδίζει με τη μητέρα του, όταν του λέει: «Δεν πρόκειται ποτέ να σου το συγχωρέσω που κάνεις κινήσεις πίσω από την πλάτη μου και μάλιστα εις βάρος μου! Ντροπή σου να φέρεσαι έτσι στη μητέρα σου». Ο Μαχίρ από την άλλη θέλει να σώσει τη Μελέκ χωρίς να κινδυνέψει η μητέρα του!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Το φινάλε βάφεται με αίμα - Το τραγικό τέλος της Elif

Elif (14-17/6): Ο Κερέμ και η Χουμεϊρά μαθαίνουν για την Ελίφ και τη Μελέκ

TAGS