Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στη Γη της Ελιάς, ο Ισίδωρος έρχεται κοντά με την εγγονή του, τη μικρή Αγγελική, χωρίς ακρότητες και μάλιστα με τις ευλογίες της θετής της μητέρας, της Φανής όπως διαβάζουμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Tivi Σίριαλ.

Η Φανή, μια εξαιρετική γυναίκα, κατανοεί την ανάγκη του Ισίδωρου να γνωρίσει το παιδί και όπως όλα δείχνουν η μικρή αντί αν τους χωρίσει, τελικά τους ενώνει, αλλάζοντας μάλιστα τον σκληρό χαρακτήρα του Ισίδωρου.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Ο Ισίδωρος, βαθιά συγκινημένος, συναντά για πρώτη φορά τη μικρή Αγγελική, πάντα με την παρουσία της Φανής, η οποία δείχνει κατανόηση και αφήνει τον Ισίδωρο να πλησιάσει, πάντα όμως με προσοχή, το παιδί. Ο Ισίδωρος χαρούμενος διαπιστώνει ότι η εγγονή του είναι ένα παιδί έξυπνο, κοινωνικό και ευαίσθητο, που του κέρδισε την καρδιά με την πρώτη ματιά, ενώ λίγο πριν το τέλος της σεζόν θα αποκαλυφθεί και το πρόσωπο του Δημοσθένη.

Ιδιαίτερες στιγμές για Φανή και Ισίδωρο στη Γη της Ελιάς

Ομως και απέναντι στη Φανή ο Ισίδωρος είναι ευγενικός και μάλιστα της κάνει πρόταση να ξαναβρεθούν: «Θα ήθελα να βρεθούμε να σου κάνω το τραπέζι», της προτείνει. Το ίδιο βράδυ, ο Ισίδωρος κάνει το τραπέζι στη Φανή και μαθαίνει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή και τον χαρακτήρα του παιδιού. Στο μεταξύ, η Αντιγόνη ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η συνάντηση και προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες από τη Μαρία.

Την ίδια ώρα, όλα κυλάνε καλά στη συνάντησή τους και ο Ισίδωρος έρχεται ακόμα πιο κοντά με τη Φανή αλλά και με τη μικρή Αγγελική, ενώ την επόμενη μέρα επιστρέφει στη Μάνη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Λίγο μετά καλεί την Αντιγόνη με σκοπό να της μιλήσει για το παιδί: «Είδα τη μικρή, είναι μια κούκλα και τόσο καλό και έξυπνο παιδί», της λέει, αλλά Αντιγόνη δεν θέλει να μάθει λεπτομέρειες: «Σου έχω πει ότι δεν θέλω να ξέρω τίποτα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το παιδί έχει μητέρα και αυτό δεν αλλάζει και δεν θέλω ν’ αλλάξει», του απαντάει και μάλιστα αρνείται να δει τη φωτογραφία της μικρής: «Οχι, δεν θέλω να δω πώς είναι, δεν έχω καμία περιέργεια», του τονίζει και το ξεκόβει.

Γη της Ελιάς Ισίδωρος Μάνος

Ο Ισίδωρος, μετά τη συνάντηση με τη μικρή Αγγελική, δείχνει να έχει αλλάξει χαρακτήρα και μάλιστα σε μια κίνηση καλής θέλησης, καλεί τη Μαρίνα για φαγητό με σκοπό να της κάνει μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης. Η Μαρίνα πέφτει από τα σύννεφα, όμως δέχεται την πρόταση του Ισίδωρου. Η κοπέλα πηγαίνει στο σπίτι του κι εκεί ο Ισίδωρος ανάμεσα στην κουβέντα τής ανακοινώνει: «Να ξέρεις ότι θα δώσω τη συγκατάθεσή μου για τον γάμο σας με τον Μάνο, μόνο με έναν όρο όμως: Αν δεχτείς να κάνεις πίσω στο θέμα της μητρότητας».

Παράλληλα ο Ισίδωρος βγαίνει και από την απομόνωσή του και αποφασίζει να γίνει πιο κοινωνικός, μάλιστα εκμυστηρεύεται στην Ιουλία και τον Ιάκωβο πως θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Μαργαρίτα και Αλέξης σε κίνδυνο

Η Μαργαρίτα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της, όταν έξω από την πόρτα της βρίσκει παρατημένο ένα σακβουαγιάζ. Οταν το ανοίγει, σαστίσει με τα χρήματα που της έστειλε ο Θεοδόσης και αποφασίζει να μιλήσει στον Κουράκο για να τη βοηθήσει. Εκείνος την παροτρύνει να συνεργαστεί με την αστυνομία για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα που κρύβεται πίσω από όλα και δεσμεύεται να την προστατεύσει.

Η Μαργαρίτα δέχεται και ενημερώνει τον Αλέξη για τα χρήματα, χωρίς όμως να του πει τη συμφωνία της με την αστυνομία. Ο Αλέξης, όμως, βλέπει αυτά τα χρήματα σαν μια καλή ευκαιρία για να λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα και τα κλέβει, ενώ όταν η Μαργαρίτα δεν τα βρίσκει, αμέσως κατηγορεί τον Αλέξη. Την ίδια στιγμή δύο άντρες εισβάλλουν στο σπίτι και τους απειλούν με όπλα, αναζητώντας τα χρήματα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μη χάσετε το νέο τεύχος TV24: Χαμός σε Σασμό και Γη της Ελιάς

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Παντρεύονται ή χωρίζουν Φίλιππος και Βασιλική;