Μη χάσετε στο νέο τεύχος TV24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αυτή την Παρασκευή (6/5). Προς το οριστικό φινάλε οδεύουν σιγά-σιγά οι «Αγριες μέλισσες» και όλες οι ιστορίες θα αρχίσουν να κλείνουν μία-μία. Μία από αυτές είναι και του Δούκα Σεβαστού, του ισχυρού άντρα του κάμπου που στο τέλος θα βρει τον θάνατο, αλλά αυτός θα λειτουργήσει λυτρωτικά για εκείνον. Το TV24 έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Από την αρχή που ξεκίνησε η σειρά και στο τέλος τής κάθε σεζόν το αγαπημένο θέμα των τηλεθεατών που την παρακολουθούν είναι πάντα το φινάλε της οικογένειας Σεβαστού. Θα τιμωρηθεί ο Δούκας; Θα μπει στη φυλακή η Μυρσίνη; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν οι φανατικοί των «Μελισσών» κι εμείς στο TV24 φυσικά και έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνετε.

Το τέλος του ισχυρού άντρα των Άγριων Μελισσών

Ο Δούκας Σεβαστός, ο ξακουστός άρχοντας του κάμπου, θα μπει τελικά φυλακή για τα εγκλήματά του και το τέλος θα του το δώσει η ίδια η Αντιγόνη, η οποία θα παραδεχτεί πως είχε ψευδομαρτυρήσει για χάρη του. Ολα θα αρχίσουν από τα στοιχεία που η Πηνελόπη καταφέρνει τελικά να συλλέξει και που αφορούν τη δολοφονία του Αλέξη Γραμματικού αλλά και του Θέμελη και εκεί είναι που θα χρειαστεί τη βοήθεια της πρώην συντρόφου του πατέρα της (δείτε εδώ και ποιο θα είναι το τέλος της εχθρού του, Ελένης).

Άγριες Μέλισσες Δούκας

Αλλωστε εκείνη της είχε δώσει την υπόσχεση πως αν ποτέ τη χρειαστεί, αυτή τη φορά θα τη βοηθήσει να βρει την άκρη του νήματος και επιτέλους οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Ετσι, αυτή η στιγμή έρχεται και η Πηνελόπη ζητά από την Αντιγόνη να σταθεί στο πλευρό της. Πράγματι, εκείνη καταθέτει την αλήθεια, ότι δηλαδή είχε ψευδομαρτυρήσει για το βράδυ του φόνου του Θέμελη, ενώ αποκαλύπτει και όλα όσα έμαθε για την εμπλοκή και την ενοχή του Δούκα για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Η αρχή του τέλους για τον Δούκα Σεβαστό έχει αρχίσει και εκείνος περνάει ξανά από δίκη, αλλά αυτή τη φορά όλα τα στοιχεία είναι και εναντίον του και αδιάσειστα, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση. Η τιμωρία για τον άλλοτε ισχυρό άντρα θα είναι τα ισόβια! Ο Νικηφόρος, ο Κωνσταντής και η Πηνελόπη θα έχουν μια γλυκόπικρη γεύση από αυτή την ετυμηγορία.

Ως Σεβαστός χαίρονται που τιμωρήθηκε για τα εγκλήματά του, αλλά ως πατέρας τους νιώθουν πίκρα για όλα! Από την άλλη, η Μυρσίνη φέρει βαρέως αυτή την απόφαση. Μένει μόνη της, χωρίς άντρα, χωρίς παιδιά και χωρίς περιουσία, με μόνη παρέα τις αναμνήσεις της και την Αγορίτσα, που θα συνεχίσει να τη φροντίζει. Η αρχόντισσα του Διαφανίου θα χάσει το μυαλό της και θα γίνει σκιά του εαυτού της.

Ο μεγαλύτερός της φόβος, να μην πεθάνει σαν την πεθερά της, γίνεται πραγματικότητα. Και μέσα σε όλα το τελειωτικό χτύπημα έρχεται όταν οι Σεβαστοί μαθαίνουν πως ο Δούκας πέθανε στο κελί του από ανακοπή καρδιάς. Ο ίδιος δεν άντεξε το βάρος όλων όσων έκανε και η καρδιά του τελικά τον πρόδωσε. Κάτι βέβαια που λειτούργησε λυτρωτικά για εκείνον καθώς οι μόνες σκέψεις που έκανε το κελί ήταν τα τρομερά εγκλήματά του και οι ενοχές για τις τόσες ζωές που άδικα κατέστρεψε.

Τα παιδιά του συγκλονίζονται και τον θρηνούν, άλλωστε το αίμα νερό δεν γίνεται, όπως και η Μυρσίνη που όσα κι αν συνέβησαν μεταξύ τους, όσα βαριά λόγια κι αν αντάλλαξαν, εκείνος ήταν πάντα ο άντρας της ζωής της. Και χωρίς εκείνον η ζωή και γι’ αυτήν δεν έχει κανένα νόημα πια...

Ο Νικηφόρος συνεργάζεται με τον Ξανθό

Ο Νικηφόρος αποφασίζει να μπλέξει στην υπόθεση της έκθεσης του Ξανθού προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πάντα για το καθεστώς, χρησιμοποιώντας το ισχυρό όνομα της οικογένειάς του. Έτσι κατεβαίνει στην Αθήνα, μαζί με την Ασημίνα, ώστε να συναντήσει τον Θόδωρο Ξανθό.

Εκεί το πρώην ζευγάρι ξεκινάει την έρευνα, αλλά οι πρώτες πληροφορίες που συλλέγουν δεν είναι ενθαρρυντικές, καθώς μαθαίνουν πως ο Θόδωρος βρίσκεται κλεισμένος σε ψυχιατρική κλινική. Ωστόσο Νικηφόρος και Ασημίνα δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος και επιτέλους να φτάσουν στο σημείο που όλα θα βγουν στο φως.

Έτσι προσλαμβάνουν δικηγόρο, αλλά ο Νικηφόρος δεν καταφέρνει να πείσει τον Θόδωρο να κινηθεί εναντίον του αδελφού του, όμως η συνάντηση που θα έχει μ’ έναν παλιό του συνάδερφο θα τον οδηγήσει σ’ ένα παράτολμο σχέδιο για να παγιδεύσει τον Ξανθό και τον Ακύλα:

Να τους προσεγγίσει με θετική διάθεση για συνεργασία. Την ίδια ώρα στο Διαφάνι, οι απαλλοτριώσεις εγκρίνονται και οι Σεβαστοί προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση. Ο Δούκας προετοιμάζεται για την ήττα την ίδια στιγμή που μαθαίνει πως οι γιοι του ετοιμάζονται να συνεργαστούν με τον εχθρό.