Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μπρούσκο: Η Αναστασία πυροβολεί τον Ματθαίο!

mathaiosanastasia
Σειρές 01.02.2017 13:33
Από τη ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑΞΗΤΙΝΟΥ

Μετά το θάνατο του παιδιού τους, η Αναστασία και ο Ματθαίος έχουν μπει σε έναν πραγματικό πόλεμο, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Τα λόγια που ξεστομίζουν μαχαίρια στην καρδιά τους. Αλλά και οι πράξεις δεν πάνε πίσω. Είναι πράξεις μίσους από δύο ανθρώπους που λες ότι δεν αγαπήθηκαν ποτέ.

Ο Ματθαίος βρίσκεται στα Χανιά και η τελευταία τους τυχαία συνάντηση ήταν δραματική. Η Αναστασία έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση, μάλιστα το έχει πει ανοιχτά στον Ματθαίο: «Αν σε ξαναδώ μπροστά μου, θα πάρω ένα όπλο και θα σε σκοτώσω».
Ο Ανδρέας, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα της, προσπαθεί να τη συνεφέρει και μάλιστα είχε πάρει το όπλο από την τσάντα της διότι, γνωρίζοντας καλά το χαρακτήρα της Αναστασίας, ήταν σίγουρος ότι δεν θα δίσταζε να το κάνει.
Ο Ματθαίος, από την άλλη, δεν της δίνει κανένα ελαφρυντικό, ίσα-ίσα που πιστεύει ότι η Αναστασία φταίει για το θάνατο του παιδιού τους και βιώνει κι αυτός με τη σειρά του τον πόνο της μεγάλης απώλειας.
Οι μέρες περνάνε και η Αναστασία δεν μπορεί να ησυχάσει όσο ξέρει ότι ο Ματθαίος είναι στα Χανιά. Αγνοεί τις συμβουλές του Ανδρέα και αναζητά ξανά το όπλο της. Η Αναστασία ψάχνει σε διάφορα συρτάρια, κάνει το σπίτι σχεδόν άνω-κάτω και τελικά βρίσκει το όπλο της στο σημείο που το είχε κρύψει ο Αντρέας. Το παίρνει στα χέρια της, το ελέγχει και απογοητεύεται γιατί ο Ανδρέας έχει πάρει τις σφαίρες. Αμέσως θυμάται ότι έχει και σε άλλο σημείο φυλαγμένες σφαίρες, τις βρίσκει, γεμίζει ξανά το όπλο της και το βάζει και πάλι στην τσάντα της.
Η ζωή συνεχίζεται και η Αναστασία καλείται να πάει στην εταιρεία για να συζητήσουν για κάποια προβλήματα με τις παραγγελίες των κρασιών. Δίνει τις εντολές στα άτομα που είναι εκεί και με πολύ αυστηρό ύφος τούς τονίζει ότι δεν θέλει ανεπιθύμητες επισκέψεις: «Ελπίζω να μην έρθει ο Ματθαίος», λέει άγρια στον Χρήστο, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της, ο Ματθαίος ήδη βρίσκεται στο χώρο και μάλιστα με ειρωνικό ύφος κάνει και σχολιασμό στα λεγόμενα της Αναστασίας: «Η κυρία Αναστασία τα ξέρει όλα και μπορεί να κάνει το νερό κρασί». Η Αναστασία γυρίζει απότομα, τον κοιτάζει και της ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι: «Σου είπα να μην ξαναβρεθείς μπροστά μου!», του ουρλιάζει και μπροστά σε όλους, με μια γρήγορη κίνηση βγάζει από την τσάντα της το όπλο, τον σημαδεύει και τραβάει τη σκανδάλη. Η Αναστασία μόλις έχει πυροβολήσει τον Ματθαίο, ο οποίος σκύβει γρήγορα, αλλά η σφαίρα τον βρίσκει στο χέρι. Ο Ματθαίος κρατάει το χέρι του και είναι γεμάτος αίματα, ενώ ο Μηνάς προσπαθεί με κάθε τρόπο να αρπάξει από τα χέρια της Αναστασίας το όπλο. Εκείνη δεν το αφήνει με τίποτα: «Μείνε μακριά μου», του φωνάζει και για να την κάνει καλά από τη μανία της, χρειάστηκε και η βοήθεια του Χρήστου, που προσπαθεί κι αυτός να την αφοπλίσει.
Στο μεταξύ, ο Αχιλλέας μαζί με τον Νεκτάριο έχουν πιάσει από τη μια πλευρά ο ένας κι από την άλλη ο άλλος τον Ματθαίο για να τον απομακρύνουν: «Πάμε έξω γρήγορα», του φωνάζουν, ενώ ο Ματθαίος είναι σαν χαμένος, δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει.
Η Αναστασία ακόμα και με τον πυροβολισμό δεν έχει ησυχάσει και μέσα στην εταιρεία παλεύει σαν αγρίμι με τον Μηνά και τον Χρήστο για να μην της πάρουν το όπλο. Ουρλιάζει: «Αφήστε με. Αφήστε με». Ο Μηνάς συνεχίζει την προσπάθεια να της πάρει το όπλο: «Δώσ’ το μου εδώ! Δώσ’ το!», της λέει και ο Χρήστος επιμένει: «Ασ’ το, τρελάθηκες;». Οπως είναι τα χέρια τους ψηλά, το όπλο εκπυρσοκροτεί και από θαύμα δεν τραυματίζεται κανείς άλλος.
Ο Ματθαίος χτυπημένος έχει γίνει και πάλι έξω φρενών: «Είναι τρελή! Θα της κάνω μήνυση», φωνάζει και ο Αχιλλέας του λέει ότι θα αναλάβει αυτός να μιλήσει μαζί της, ενώ του ζητάει να μην την ξαναπλησιάσει ποτέ. Το ίδιο συμβουλεύει και ο Ανδρέας την Αναστασία, την οποία πηγαίνει να την πάρει από το σημείο που έγινε το περιστατικό, μετά από τηλεφώνημα του Μηνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Top