Λίγες μέρες μετά την κηδεία του Δημήτρη Κοντομηνά, τελέσθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, τρισάγιο στη μνήμη του, παρουσία πολλών φίλων του εκλιπόντος επιχειρηματία που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία λόγω της επιθυμίας της οικογένειάς του.

Το παρών στο τρισάγιο έδωσαν μεταξύ άλλων πρόσωπα από την οικογένειά του ALPHA, αλλά και άνθρωποι της ελληνικής showbiz.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μαζί με τον Δήμο Βερύκιο, βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για να τιμήσουν τον πρώην εργοδότη τους, ενώ τα σέβη του απέδωσε και ο Αντώνης Ρέμος μαζί με την σύζυγό του, Υβόννη Μπόσνιακ.

Φωτογραφίες από το τρισάγιο του Δημήτρη Κοντομηνά

Τρισάγιο Κοντομηνά Ηλίας Ψινάκης
Τρισάγιο Δημήτρη Κοντομηνά Σταματίνα Τσιμτσιλή Δήμος Βερύκιος
Δημήτρης Κοντομηνάς αδερφή
Τρισάγιο Κοντομηνά Ρέμος Μπόσνιακ

H επτασφράγιστη διαθήκη του

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως η περιουσία του έχει πλέον εξαϋλωθεί, με εμβληματικά ακίνητα και σκάφη (κτήμα στη Βαρυμπόμπη, διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού και στο Μανχάταν, σπίτια σε Υδρα και Πόρτο Χέλι) να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Όλα τα παραπάνω όμως είναι εικασίες. Καθώς εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις και φυσικά το άνοιγμα της διαθήκης του πρώην καναλάρχη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όπως και να έχει φίλοι, συνεργάτες, και ανταγωνιστές χαρακτήριζαν τον Κοντομηνά ως εξαιρετικά γαλαντόμο άνθρωπο. Που μοίραζε χρήμα σε δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όσους συνεργαζόταν.

Δεν επρόκειτο για αφέλεια, αλλά για επιλογή. Και αποτύπωνε τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σχέση με το χρήμα αλλά και την εξασφάλιση ικανοποιημένων υπαλλήλων.

Η τελευταία γνωστή συναλλαγή αφορούσε τη μεταβίβαση των μετοχών του Alpha TV στην Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Συμφωνία που εκτέλεσε για λογαριασμό Κοντομηνά, η κόρη του Μαρία. Καθώς ο ίδιος βρισκόταν ήδη από το 2019 σε κακή κατάσταση με οξυμένα προβλήματα υγείας, που τον υποχρέωσαν σε μακρά νοσηλεία…

Σε όλους ήταν γνωστό ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια και μάλιστα η συλλογή του ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει, η αξία τους δεν αποκλείεται να ξεπερνούσε και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Εκτός από τη συγκεκριμένη συλλογή, η οικογένεια του επιχειρηματία, αν και δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τίποτα, εκτιμά ότι εκτός από τα ρολόγια, υπήρχαν στην βίλα και κοσμήματα και κάποια έργα Τέχνης που αγαπούσε πολύ ο πρώην ιδιοκτήτης του Alpha και μετρητά.

Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος από την πλευρά της οικογένειας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν αδρανείς. Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία, περιμένει το άνοιγμα της διαθήκης και αναζητεί τον μίτο της Αριάδνης σε όλη αυτή την -ομολογουμένως- περίεργη υπόθεση καθώς πριν έναν χρόνο περίπου όλα τα πράγματα έφυγαν από τη βίλα του πρώην καναλάρχη σε άγνωστη -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κατεύθυνση. Το άνοιγμα της διαθήκης του Δημήτρη Κοντομηνά μπορεί να φωτίσει και αυτή την σκοτεινή πτυχή της ιστορίας…