Το κανάλι της Κηφισιάς ξαναχτυπά με ριάλιτι καθώς, μετά το περιπετειώδες «Asia Εxpress», το στυλάτο «GNTM» και το γευστικό «MasterChef» θα εντάξει σύντομα στο πρόγραμμά του, στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, το «First dates».

Γράφει η Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Το STAR, λίγο πριν το Πάσχα, ετοιμάζεται να ρίξει στην αρένα της τηλεθέασης ένα dating φορμάτ με συμμετέχοντες άντρες και γυναίκες που ψάχνουν το έτερο ήμισυ σε ένα μοντέρνο... ραντεβού στα τυφλά. Πρόκειται για ένα ριάλιτι αγάπης της Warner Bros, που μεταδίδεται από το 2013 στο Channel 4 στην Αγγλία, ενώ έχει μεταφερθεί ήδη συνολικά σε 19 χώρες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σταθμός επιλέγει ένα dating πρόγραμμα, καθώς το 2016 είχε μεταδώσει το «Ραντεβού στα τυφλά» με τον Μάρκο Σεφερλή. Αυτό το διάστημα έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του εν λόγω φορμάτ με παρουσιάστρια/hostess τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, η οποία περιμένει όλους τους singles να ζήσουν τη μαγεία του πρώτου ραντεβού.

Το concept του First Dates

Το «First dates» γυρίζεται μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εστιατόριο με τον μετρ να εκτελεί ρόλο παρουσιαστή και τους σερβιτόρους ως βοηθούς. Στο εν λόγω ριάλιτι οι συμμετέχοντες αναζητούν τον έρωτα. Μια ομάδα ειδικών εξετάζει τις αιτήσεις και «ζευγαρώνει» πρόσωπα που θεωρεί ότι θα ταίριαζαν για το πρώτο ραντεβού. Στο εστιατόριο υπάρχουν ρομποτικές κάμερες που καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια της συνάντησης, ενώ στο τέλος και οι δύο παίκτες δηλώνουν αν θέλουν να πάνε σε δεύτερο ραντεβού ή όχι. Αν η απάντηση είναι αρνητική, η ομάδα του «First dates» συνεχίζει την αναζήτηση για να τους βρει άλλο εν δυνάμει ταίρι σε επόμενο επεισόδιο.

Το νέο ριάλιτι του STAR
Instagram/@genevievevv

Οπως ανακοινώνει το κανάλι, στο παιχνίδι αυτό δεν υπάρχουν προκαταλήψεις και στερεότυπα. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες που αναζητούν την αγάπη ή τη συντροφικότητα και που δεν γνωρίζονται, έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να ταιριάξουν απόλυτα μεταξύ τους. Στο τέλος της βραδιάς όλα είναι ανοιχτά: Μπορεί να θελήσουν να ξαναβρεθούν. Μπορεί να μη γίνει το «κλικ» και να χωριστούν έχοντας περάσει ένα όμορφο βράδυ. Μπορεί όμως και να βρουν τον έρωτα της ζωής τους...