Από TV24 Team

Η μυθοπλασία επανέρχεται δριμύτερη σιγά σιγά και τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών. Η αλήθεια είναι πως φέτος από σειρές... άλλο τίποτα!

Από την μια αυτό, όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος, είναι πολύ καλό καθώς υπάρχουν θέσεις εργασίας, από την άλλη, το κακό είναι πως αυτές τις θέσεις εργασίας κάποιοι δε τις αξιολογούν σωστά, τουλάχιστον οικονομικά.

Οι πιο υψηλόμισθοι των σειρών

Οι ηθοποιοί πρώτης γραμμής φυσικά που εισπράττουν από 15.000 έως και 20.000 ευρώ τον μήνα. Από κει και μετά, όλα έχουν να κάνουν με τον αριθμό προβολής επεισοδίων ανά εβδομάδα και με τις απαιτήσεις του ρόλου. Δηλαδή υπάρχουν ηθοποιοί που αμείβονται με 8.000-10.000 ευρώ τον μήνα και άλλοι με 4.000 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και οι ηθοποιοί εκείνοι που παίζουν δεύτερους ρόλους και ο μισθός τους δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, δουλεύοντας μάλιστα σε καθημερινές σειρές όπου τα γυρίσματα είναι πολύωρα και επίπονα (δείτε εδώ πόσο πληρώνονταν οι ηθοποιοί των Άγριων Μελισσών).

Τι γίνεται με τους χαμηλόμισθους

Τα λιγότερα χρήματα για παραγωγές όπως είναι τα σίριαλ παίρνουν οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με γενικά καθήκοντα, του τύπου να μη λείψει το παραμικρό που θα χρειαστεί για τα γυρίσματα: από τα μικρόφωνα και τα νερά, μέχρι τα προϊόντα για το μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσουν οι ηθοποιοί. Αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται πολλές ώρες και πληρώνονται συνήθως κατ’ αποκοπή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, λαμβάνοντας ανά μήνα ποσό της τάξης των 500-600 ευρώ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Άγρια Γη: Ο Νικόλας επιστρέφει για να βρει την κλεμμένη του ζωή - Όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Κάνε ότι Κοιμάσαι: Κλαίνε ή γελάνε στην ΕΡΤ με τα νούμερα τηλεθέασης της σειράς του Σπύρου Παπαδόπουλου