Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η τηλεοπτική σεζόν έχει πλέον ξεκινήσει και επίσημα και τα κανάλια έχουν ξεκινήσει μαζί της έναν «μαραθώνιο» προκειμένου να καταφέρνουν στο τέλος να πανηγυρίσουν τη νίκη τους στα ποσοστά τηλεθέασης. Άλλοι κερδίζουν, άλλοι χάνουν ωστόσο το σίγουρο είναι ότι καθημερινά έχουμε ενδιαφέρουσες επιλογές στο πρόγραμμα.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Τρίτης (13/9), ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει για το τηλεοπτικό κοινό μία ταινία που σάρωσε από την πρώτη μέρα προβολής της, ενώ το κανάλι του Αμαρουσίου, συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην μυθοπλασία (δείτε εδώ ποια θα είναι η νέα σειρά που θα κυκλοφορήσει).

Η ταινία που θα παίξει απόψε (13/9) στον ΑΝΤ1

Ο λόγος για την τεράστια επιτυχία «Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Στην ταινία του 2001 πρωταγωνιστούν ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κεφαλονιά.

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι ΑΝΤ1

Η υπόθεση του ρομαντικού δράματος διαδραματίζεται στα 1942. Στο πλαίσιο της κοινής ιταλογερμανικής κατοχής, μια διμοιρία Ιταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά για να ενισχύσει την τυπική στο νησί παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων. Το ξέγνοιαστο μεσογειακό ταμπεραμέντο της φρουράς σύντομα θα αμβλύνει την αρχική δυσφορία των χωρικών, ενώ ένα παθιασμένο ειδύλλιο θα πλεχτεί βαθμιαία ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Ιταλών (Νίκολας Κέιτζ) και τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού (Πενέλοπε Κρουζ). Ωσπου, αναπόφευκτα, τα σύννεφα του πολέμου θα φτάσουν μέχρι τις ακτές του νησιού, απειλώντας την ηρεμία τόσο των κατοίκων όσο και των ανυποψίαστων κατακτητών.

Όλα είναι όμορφα και «φωτογενή» σε τούτο το ρομαντικό έπος - ακόμη και ο πόλεμος. Αυτό, άλλωστε, ήταν το πρόβλημα και στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Λουί Ντε Μπερνιέρ, το οποίο ωστόσο διατηρούσε κάποια δόση ρεαλισμού, στα κομμάτια κυρίως που έχουν αφαιρεθεί κατά τη σεναριακή προσαρμογή. Mέσα στη γενικευμένη υπεραπλούστευση, εννοείται πως «την πληρώνει» και η ελληνική αντίσταση, η δράση της οποίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη όταν δεν είναι... γραφική. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κεφαλονιά που είχε γίνει μεγάλη διαφήμιση του νησιού τότε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ποιος Παπαδόπουλος: Τα πάνω κάτω με την νέα σειρά του ANT1 - Η ανακοίνωση του καναλιού

"Έφαγαν" την σκόνη του! Το κανάλι που ανέβηκε στο τηλεοπτικό βάθρο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (5-11/9)