Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η DIGEA έστειλε μία προειδοποιητική επιστολή στους μετόχους του MEGA ότι εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές θα αρχίσουν να υποβαθμίζουν το σήμα. Μετά από αυτό ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Μανόλης Καψής, απηύθυνε πρόταση- πρόσκληση στους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στα γραφεία του καναλιού για να κάνουν σύσκεψη και να βγάλουν το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με τη Λίνα Δρούγκα. Πράγμα που σήμαινε ότι όσοι αποδεχόντουσαν θα έπρεπε να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας. Παρόλο που υπήρξε μια θετική διάθεση, τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ!

Ο γνωστός δημοσιογράφος εξήγησε τους λόγους που δεν συνέβη η "επιστροφή" μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
"Τελικά οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, παρά τις αρχικά θετικές αντιδράσεις που με έκαναν να πιστεύω ότι υπάρχει η διάθεση να επιστρέψουμε.. αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να αρθούν οι επισχέσεις ( και για νομικούς λόγους και για λόγους στρατηγικής) και ότι δεν θα βγει δελτίο.. Ήμουν της άποψης οτι πρέπει να βγούμε δυναμικά στον αέρα και να στείλουμε το μήνυμα οτι το mega είναι ζωντανό. Να θέσουμε προ των ευθυνών τους τόσο τους μετόχους, οσο και τις Τράπεζες και να αποκρούσουμε την προσπάθεια της digea να μας οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο. Δεν έπεισα. Ειδήσεις, έστω το μεσημέρι, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, χωρίς την συμμετοχή των συνάδελφων - στα πιο κρίσιμα ρεπορτάζ- δεν βγαίνουν. Προσπάθησα να βγάλουμε δελτίο με όσους θα ήθελαν να γίνει ακόμα μια προσπάθεια, τώρα που η διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες είναι σε κρίσιμο σημείο, ώστε να έχουμε φωνή και "μοχλό πίεσης." Ήταν αυτονόητο οτι κανείς συνάδελφος που έχει βρει κάπου αλλού εργασία για να τα βγάλει πέρα - απλήρωτος επί 8 μήνες αποό το mega- δεν θα ήταν υποχρεωμένος να δώσει το παρόν η να άρει την επίσχεση για απροσδιόριστο χρόνο. Η πρόθεση μου ήταν να βγάλουμε ειδήσεις έως το τέλος του μήνα. Η πρόταση μου δεν έγινε δεκτή.."