Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, «Αυτή η νύχτα μένει» γίνεται σειρά και την επόμενη σεζόν η ιστορία του Αντρέα και της Στέλλας θα αναβιώσει στη μικρή οθόνη του ALPHA μέσα στους επόμενους μήνες, όπως διαβάζουμε στο νέο τεύχος TV24 που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα αυτή την Παρασκευή (13/5).

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η διάσημη ταινία που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και σφραγίστηκε από τη σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τις δυνατές ερμηνείες του Νίκου Κουρή και της Αθηνάς Μαξίμου και το τραγούδι-σταθμό του Νίκου Κραουνάκη με την υπέροχη φωνή της Δήμητρας Παπίου, ξεκινάει το ταξίδι της για τη μικρή οθόνη. Το σενάριο, που θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’80 και στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται από τον Γιώργο Μακρή και σαφώς με αλλαγές προκειμένου να μπορέσει να σταθεί ως σειρά, ενώ τη σκηνοθεσία θα υπογράψει ο έμπειρος Γιώργος Κορδέλας, ενώ ο ALPHA ετοιμάζει μία ακόμα σειρά εποχής.

Αυτή η νύχτα μένει ALPHA

Συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και για τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους Γιάννη Στάνκογλου, τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Ηλιάνα Μαυρομάτη και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχουν πει το μεγάλο «ναι». Οι μηχανές στο προσεχές διάστημα θα ανάψουν στο φουλ καθώς ο ALPHA θέλει τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το δυνατόν γρηγορότερο προκειμένου να προλάβει την έναρξη της επόμενης σεζόν. Η σειρά προορίζεται για τη ζώνη των 22.30 και θα προβάλλεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Βασίλης Μπισμπίκης Αυτή η Νύχτα Μένει

Ο Αντρέας και η Στέλλα λοιπόν θα ξανάρθουν στον κόσμο ξένοι και καταδικασμένοι να ζήσουν έναν έρωτα επίγειο. Εναν έρωτα που τσαλαβουτά στη λασπουριά, περιπλανιέται σε δρόμους μακρινούς κι αφιλόξενους, τρυπώνει σε θλιβερά καταγώγια, είναι ευάλωτος, τρωτός και φθαρτός και λυτρώνεται μέσα από τον συμβιβασμό.

Η υπόθεση του «Αυτή η νύχτα μένει»

Ο Αντρέας και η Στέλλα είναι δύο νέα παιδιά, στην αυγή της νέας χιλιετίας, με μοναδικό κοινό στοιχείο τον έρωτά τους. Ο Αντρέας αρκείται στο ψιλικατζίδικο του. Η Στέλλα φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία τραγουδίστρια, να δει το όνομά της στις μαρκίζες των μαγαζιών της παραλιακής και να βγάλει δίσκο. Για τον Αντρέα η παρουσία και μόνο της Στέλλας είναι αρκετή, για εκείνη όμως η καριέρα έχει προτεραιότητα απέναντι στον έρωτα.

Οταν η Στέλλα φεύγει για την επαρχία, αφού από κάπου πρέπει να κάνει την αρχή, ο Αντρέας αποφασίζει να οργώσει τα σκυλάδικα της Βόρειας Ελλάδας για να τη βρει και να τη φέρει πίσω, περιπλανώμενος στα μέρη της νυχτερινής διασκέδασης. Σύντομα η Στέλλα απογοητεύεται από τους ανθρώπους της νυχτερινής ζωής και επιστρέφει στον Αντρέα.

Τα βραβεία

  • Στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2000 η ταινία κέρδισε τα εξής βραβεία:
  • Ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου: Αθηνά Μαξίμου
  • Ερμηνείας δεύτερου γυναικείου ρόλου: Ζωή Ναλμπάντη
  • Μουσικής: Σταμάτης Κραουνάκης
  • Ηχου for best sound: Mαρίνος Aθανασόπουλος
  • Σκηνογραφίας: Γιώργος Ανδριτσόγιαννος
  • Δεύτερο βραβείο ταινίας μυθοπλασίας: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υποψηφιότητα

  • 2000: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου για τη Χρυσή Πυραμίδα

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Άγριες Μέλισσες: Σκοτώνονται στο ξύλο Ακύλας και Κυριάκος

Θρήνος στη Γη της Ελιάς - Πέφτει νεκρός ο...