Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους στo Facebook, ο Πέτρος Καλκόβαλης, ο Λευτέρης Χαρίτος και η Μελίνα Τσαμπάνη αποκάλυψαν πως η σειρά «Ντέρτι» που είχαν προγραμματίσει να βγάλουν στον ΑΝΤ1 αναβάλλεται καθώς θα προβληθεί παρόμοια σειρά από άλλο κανάλι.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν ξεκάθαρα λόγο για την κίνηση του άλλου καναλιού, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ALPHA. Το κανάλι ετοιμάζει να βγάλει στον αέρα μία αντίστοιχη σειρά με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Η ανακοίνωση των δημιουργών της νέας σειράς

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά "Ντέρτι" η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το "Ντέρτι" αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει από τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της, στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα "νέα ήθη" στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη...».

Χαρίτος ανακοίνωση

Θα συνεργαστούν στη νέα σειρά του ALPHA Βανδή και Μπισμπίκης;

Η Δεσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης έχουν απασχολήσει ίδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας με την σχέση τους και ενώ φήμες τους θέλουν να ετοιμάζονται για γάμο, κάποιες άλλες ανέφεραν πως θα υπάρξει επαγγελματική συνεργασία ανάμεσά τους στην τηλεόραση.

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην νέα σειρά του ALPHA, "Αυτή η νύχτα μένει", που αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας που βασίστηκε στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή. Μαζί του θα βρίσκεται και ο Γιάννης Στάνκγλου.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν το ζευγάρι μαζί και σε κάποια σειρά, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν θα συμβεί, ακόμα τουλάχιστον, καθώς η τραγουδίστρια δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτό το βήμα.