Με μία μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σκηνοθέτης της μεγάλης επιτυχίας του ALPHA, Σασμός, Κώστας Κωστόπουλος, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του λόγω της καταγγελίας για βιασμό που υπάρχει σε βάρος του.

Ο σκηνοθέτης εξήγησε μέσα από την ανάρτησή του πως η καταγγελία είναι ψευδής και πως δε θα αφήσει την εν λόγω ηθοποιό να τον συκοφαντεί χωρίς λόγο.

H ανακοίνωση του Κώστα Κωστόπουλου για την παραίτησή του από τον Σασμό

"Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια (δείτε εδώ ποια είναι), με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα.

Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες. Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα.

Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω. Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι", έγραψε σε ανάρτησή του πριν από λίγες ώρες ο σκηνοθέτης της σειράς Σασμός, Κώστας Κωστόπουλος.

Κώστας Κωστόπουλος παραίτηση Σασμός

Όσα ανέφερε ο Κώστας Κωστόπουλος στο Λιάγκα για την καταγγελία της ηθοποιού

Το πρωί της Πέμπτης 5/5, Ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού προχώρησε σε μία αποκάλυψη έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Κωστόπουλο, του σκηνοθέτης της σειράς Σασμός, για την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου. Να υπενθυμίσουμε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε μεταξύ άλλων: «Προφανώς ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει και θα κινήσει τη διαδικασία μέσω του δικηγόρου του και θα κάνει μήνυση στην Έλενα Αθανασοπούλου! Μάλιστα, μου είπε ότι δεν γνωρίζει αν η κυρία Έλενα Αθανασοπούλου έχει πάει την εισαγγελία και έχει κάνει μήνυση. Δεν με έχουν καλέσει από την εισαγγελία, δεν μου έχει κάνει μήνυση, δεν μου έχει σταλεί κάποιο έγγραφο»!