Όπως διαβάζουμε στο νέο τεύχος TV24 που κυκλοφορεί την Παρασκευή (29/4) σε όλα τα περίπτερα, μετά το βρετανικό BBC, το γαλλικό FRANCE 2 και το γερμανικό ZDF, το STAR παρουσιάζει στην ελληνική τηλεόραση την πρώτη εκπομπή που αγαπάει τα παλιά αντικείμενα, το Cash or Trash! Στο τιμόνι της μια γυναίκα με αγάπη και σεβασμό στα σπάνια ευρήματα, η Δέσποινα Μοιραράκη (δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Πάνω από 1.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έψαξαν και βρήκαν στις αποθήκες και τα πατάρια τους, αντικείμενα παλιά, οικογενειακά κειμήλια και αναμνηστικά που φύλαγαν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε η ώρα να τα πουλήσουν και γιατί όχι να... πλουτίσουν.

Ηρθε δηλαδή η ώρα να τα εκθέσουν στο «Cash or trash» και να ανακαλύψουν την πραγματική τους αξία. Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές, μέχρι στιγμής στη διαδικασία του pre casting, οι υπεύθυνοι της εκπομπής έχουν δει μικρά και μεγάλα αντικείμενα, άλλα αξίας και άλλα απλά συλλεκτικά, από τον ελληνικό κινηματογράφο, μέχρι και ταινίες του Χόλιγουντ που είχαν μείνει ξεχασμένες στο ντουλάπι.

Ολα κρύβουν μια προσωπική ιστορία που θα δούμε όταν ξεκινήσει η προβολή του πρότζεκτ, προς τα τέλη Μαΐου. Η εκπομπή θα προβάλλεται το Σαββατοκύριακο, κατά πάσα πιθανότητα στην prime ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού. Αυτές τις μέρες η παραγωγή οργανώνεται, γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις και αρχές του επόμενου μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου, με τη μοναδική Δέσποινα Μοιραράκη, που έχει διακριθεί για την πλούσια εμπειρία της στον τομέα των παλιών αντικειμένων.

Στις δημοπρασίες όμως που θα εξελίσσονται δεν θα είναι μόνη. Στο πλευρό της θα έχει τον εκτιμητή που θα αποκαλύπτει την πραγματική αξία κάθε αντικειμένου αλλά και τους επίδοξους αγοραστές που θα προσπαθούν να κάνουν δικό τους ό,τι επιθυμούν.

Η διαδικασία των δημοπρασιών στο Cash or Trash

Η διαδικασία του «Cash or trash» ξεκινάει στο δωμάτιο εκτίμησης. Ο παίκτης μπαίνει στον χώρο με το αντικείμενό του και μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες γι’ αυτό από τον εκτιμητή. Στο τέλος της διαδικασίας, ο εκτιμητής καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «πόσα χρήματα αξίζει το αντικείμενο;» και να δώσει το τελικό ποσό της εκτίμησης. Πρόκειται για ένα cash or trash αντικείμενο;

Η διαδικασία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στο δωμάτιο των αγοραστών. Εκεί ένα έξυπνο παζάρεμα μπορεί να αποφέρει στον παίκτη ακόμη και τα υπερδιπλάσια του ποσού που έχει δώσει ο εκτιμητής, αφού οι αγοραστές δεν γνωρίζει την τιμή που έχει δώσει ο εκτιμητής. Αρκεί να επιστρατεύσουν τις γνώσεις και το στρατηγικό τους ταλέντο για να το κάνουν δικό τους. Στο τέλος της δημοπρασίας, όταν ακουστεί η υψηλότερη προσφορά, ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα πουλήσει το αντικείμενο για να εισπράξει τα μετρητά ή αν θα παραμείνει στην κατοχή του.

Σπέσιαλ επεισόδια με επώνυμους παίκτες

Μεταξύ άλλων, το STAR δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε, κάποια στιγμή στο μέλλον, και επεισόδια όπου στις θέσεις των παικτών που θέλουν να απαλλαγούν από κάποια παλιά αντικείμενα να είναι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz. Αλλωστε παντού κρύβονται «θησαυροί»... Αυτό όμως θα το δούμε να εξελίσσεται σε βάθος χρόνου, σε κάποιο special επεισόδιο του πρότζεκτ.