Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 24:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται στο Ενώπιος Ενωπίω μετά την Βίκυ Λέανδρος (δείτε εδώ την εξομολόγησή της) τη Δήμητρα Γαλάνη. Η σπουδαία ερμηνεύτρια ξετυλίγει τη μουσική της πορεία προς την κορυφή.

Οι αποκαλύψεις που θα κάνει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Πώς ξεκίνησε να τραγουδά από τα 16 της χρόνια; Ποιος ήταν ο άνθρωπος που την ανέδειξε και οι συνθέτες που έγραψαν τραγούδια, τα οποία έκανε μεγάλες επιτυχίες με την ερμηνεία της;

Οι σημαντικές συναυλίες της στο εξωτερικό και τα άγνωστα περιστατικά από τις συνεργασίες της με κορυφαίους ποιητές και συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Μάνος Λοΐζος.

Η μουσική που δημιούργησε για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 24:00, η Δήμητρα Γαλάνη μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω».

Λίγα λόγια για την Δήμητρα Γαλάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή Ελληνορώσων. Από την παιδική της ηλικία ξεκίνησε σπουδές κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στο τέλος της δεκαετίας του 1960 σε ηλικία 16 ετών. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο τραγούδι το 1969 ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο «Ένα Χαμόγελο» των Δήμου Μούτση και Νίκου Γκάτσου.

Δήμητρα Γαλάνη: "Ένα Χαμόγελο" και η γνωριμία μου με τον Δήμο Μούτση. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στη φωνή μου. Παράλληλη ήταν και η γνωριμία μου με τον Νίκο Γκάτσο. Ο Δήμος γνώρισε μια κοπέλα, που με την κιθαρούλα της τραγουδούσε στις μπουάτ, στο στιλ της δεκαετίας του 1960. Νέο κύμα. Τότε το ρεπερτόριό μου αυτό ήταν. Συν κάτι από Θεοδωράκη, Ντίλαν και Μπαέζ. Και κατάφερε να μου αποσπάσει μια φωνή που την έκρυβα. Τραγουδούσα ως τότε χαμηλά, απαλά. Και έβγαλε από μέσα μου μια φωνή πιο δυνατή, πιο δυναμική. Η επαφή μου με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο ήταν το θεμέλιο[3].