Ο Μάκης Δελαπόρτας έρχεται απόψε στο «The 2Night Show» και φέρνει μαζί του ανέκδοτες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, που θα γεμίσουν νοσταλγία όχι μόνο τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αλλά και τους τηλεθεατές.

Ο «συλλέκτης αναμνήσεων» μιλάει για τη λατρεία που είχε από παιδί στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και εξηγεί πώς κατάφερε να περισώσει 300 παλιές ελληνικές ταινίες πριν καταστραφούν. Πότε συνάντησε για πρώτη φορά το «είδωλό» του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Τι συνέβη όταν συναντήθηκαν, για πρώτη φορά, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου;

Γιατί ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε δεμένα με επιδέσμους και τα δύο πόδια του, στην ταινία η «Αλίκη στο Ναυτικό»; Με ποιο τρόπο κατάφερε η Μαίρη Χρονοπούλου να χορέψει και να τραγουδήσει με κέφι, στην ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια»; Τέλος, μιλάει με ενθουσιασμό για την επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Κυρία Επιθεώρηση» και ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με ανέκδοτες φωτογραφίες και ιστορίες, από τα παρασκήνια αγαπημένων μας ελληνικών ταινιών.

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου (που ξεκίνησε τα γυρίσματα για τον εκατομμυριούχο) υποδέχεται για πρώτη φορα τον Κώστα Καζάκα που αγαπήθηκε και ως Μπουκουράν, αλλά και ως Αναμπέλα. Ο αγαπημένος ηθοποιός, από τη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στο Κερατσίνι, για την απόφαση να πάει στο Ναυτικό και για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του η φιλία του με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Τι θυμάται από τις έξι σεζόν που συμμετείχε στους θεατρικούς «Συμπέθερους από τα Τίρανα»; Πόσο πολύ έχει αλλάξει ο ρόλος του, για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς; Τέλος, μιλάει για τη ζωή του στην Κύπρο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά και για την ανάγκη του να επιστρέψει μόνιμα στα πάτρια εδάφη.

Το trailer του The 2night Show

«Τελευταία φορά που βγήκε ο Παπαμιχαήλ από το σπίτι...»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/3) ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

Ο ίδιος είχε εξαιρετικές σχέσεις με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και μάλιστα, πολλές φορές μιλάει για άγνωστα περιστατικά της ζωής της κορυφαίας Ελληνίδας σταρ.

«Τελευταία φορά, θυμάμαι, που βγήκε ο Παπαμιχαήλ από το σπίτι, είχαμε πάει με το ζόρι, του λέγαμε “Δημήτρη, πρέπει να βγεις”. Είχε κάνει μια τελευταία επέμβαση στο σπίτι. “Δημήτρη, μας έχει καλέσει ένας φίλος και πρέπει να πάμε σε μια ταβερνούλα να διασκεδάσουμε”.

Με το ζόρι τον πήγαμε εγώ με τη Νάντια Μουρούζη και βρέθηκε μια τσιγγάνα, κι επειδή τότε ο Δημήτρης περπάταγε με ένα μπαστουνάκι γιατί είχε κάνει επέμβαση στο πόδι, και του είπε η τσιγγάνα “ρε Δημήτρη λεβεντόπαιδο, πώς κατάντησες έτσι;”. Αυτό ήταν! Δεν ξαναβγήκε ο Δημήτρης έξω ποτέ. Μετά από 2-3 μήνες έφυγε…», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω ότι και ο κόσμος είναι σκληρός πολλές φορές και δεν καταλαβαίνει πως και αυτοί είναι άνθρωποι. Πέρα από το ότι είναι πολύ αγαπημένοι, πως είναι ινδάλματα, είναι σημαντικοί άνθρωποι μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν τις ανθρώπινες στιγμές τους».