Η απόκτηση ενός παιδιού είναι μια μοναδική στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας. Όμως παρά το γεγονός πως της προσφέρει ένα αίσθημα πληρότητας και ολοκλήρωσης, η εγκυμοσύνη και ο τοκετός επηρεάζουν σημαντικά το σώμα και κατ΄ επέκταση την ψυχολογία της.

Μετά την εγκυμοσύνη η γυναίκα εμφανίζει αυξημένο βάρος, συγκέντρωση λίπους στους γλουτούς και την περιφέρεια, χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς, πτώση στο στήθος, σημάδια stress και κόπωσης στο πρόσωπο. Πολλές φορές ακόμα και αν ακολουθήσει ισορροπημένη διατροφή και άσκηση το πρόβλημα παραμένει. Το mommy makeover αποτελεί μια ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση μέσω μιας σειράς επεμβάσεων που υπόσχονται να βελτιώσουν την εμφάνιση της γυναίκας.

Ποιες επεμβάσεις περιλαμβάνονται;

Το mommy makeover περιλαμβάνει επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική, ανόρθωση και η αυξητική στήθους, η βλεφαροπλαστική, το ενδοσκοπικό lifting μετώπου κτλ. Κάθε γυναίκα ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, πάντοτε σε συνεννόηση με τον γιατρό, επιλέγει σε ποιες θα προχωρήσει. Σύμφωνα με στατιστικές οι πλειοψηφία των γυναικών επιλέγουν την ανόρθωση στήθους και την κοιλοπλαστική.

Ανόρθωση στήθους: Ο θηλασμός προκαλεί αλλαγές στην εικόνα των μαστών. Το στήθος γίνεται πτωτικό και δεν ικανοποιεί αισθητικά την γυναίκα. Μέσω της συγκεκριμένης επέμβασης αποκαθίσταται ο όγκος και αναπλάθεται η εικόνα του. Η ανόρθωση στήθους είναι μια ασφαλής μέθοδος με ελάχιστες πιθανότητες επιπλοκών.

Κοιλιοπλαστική: Η περιοχή της κοιλιάς εμφανίζει χαλάρωση μετά την εγκυμοσύνη. Μέσω της κοιλιοπλαστικής απομακρύνεται το λίπος και η περίσσεια δέρματος και το σώμα γίνεται πιο συμμετρικό και όμορφο. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι διαχειρίσιμος και μέσα σε μια εβδομάδα η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Είναι επικίνδυνο να γίνουν ταυτόχρονα τόσες επεμβάσεις

Παλαιότερα θα μπορούσε να θεωρηθεί ριψοκίνδυνο όμως με την εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών η ασθενής δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Βέβαια οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν και διαδοχικά με την σειρά που θα επιλέξει η ασθενής με τον γιατρό.

Ποιες γυναίκες θεωρούνται κατάλληλες υποψήφιες για το mommy makeover;

Οι γυναίκες πρέπει να είναι υγιείς, να διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος και φυσικά να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Ιδανικά θα πρέπει να έχουν αποφασίσει πως δεν θα κάνουν παιδί μελλοντικά, όχι γιατί θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά για μην επηρεαστεί το αποτέλεσμα λόγω της εγκυμοσύνης.

Πόσο επώδυνο είναι το μετεγχειρητικό στάδιο;

Αυτό εξαρτάται από τις επεμβάσεις που θα επιλέξει η γυναίκα. Η PAL λιποαναρρόφηση για παράδειγμα είναι μια σχεδόν ανώδυνη επέμβαση. Αλλά και οι υπόλοιπες επεμβάσεις χαρακτηρίζονται από ήπιο μετεγχειρητικό πόνο, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με αναλγητικά.

Αποτέλεσματα mommy makeover

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το σώμα της γυναίκας αναπλάθεται και κυριολεκτικά μεταμορφώνεται. Φυσικά η επιλογή του πλαστικού χειρουργού είναι εξαρετικά σημαντική για την έκβαση των επεμβάσεων και το τελικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kallisti-medical.gr