Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε να δώσει πέντε προσωρινές τηλεοπτικές άδειες με κάποια κανάλια να μένουν εκτός!

Οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha και Epsilon κατάφεραν να λάβουν την πολυπόθητη άδεια εκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Υποψηφιότητα στον διαγωνισμό είχε θέσει και η εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ», που φέρεται να συνδέεται με τον Φίλιππο Βρυώνη αλλά η υποψηφιότητά της αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων και ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το ΕΣΡ! Τελικά, οι διευκρινίσεις δόθηκαν και εξετάστηκαν από ειδικούς συνεργάτες του Συμβουλίου αλλά η εταιρεία έμεινε στον «αέρα», χωρίς να λάβει τελικά τηλεοπτική άδεια.

Διαβάστε ακόμα: Ραγδαίες εξελίξεις! Σήμερα η απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

- Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

- Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

- ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

- Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

- Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τις αιτήσεις ακυρώσεως για την προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, τις οποίες έχουν υποβάλει τα κανάλια των ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Alpha, Star, Mega και ΕΙΤΗΣΕΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ΣτΕ.