Φέτος δεν είναι η χρονιά του καναλιού του Αμαρουσίου. Αν και οι ιθύνοντες φρόντισαν να προβάλλουν ένα πρόγραμμα που θα έχει τα πάντα, από ριάλιτι, σόου, σειρές και τηλεπαιχνίδια πληρώνοντας αδρά τόσο σε δικαιώματα όσο και για την υλοποίησή τους, δεν κατάφεραν να δελεάσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη:

Επιπλέον οι συνεχείς αλλαγές στον προγραμματισμό απομάκρυναν ακόμα περισσότερο τους τηλεθεατές που δεν θέλουν να αλλάζουν συνήθειες.

Ωστόσο το κανάλι του Αμαρουσίου δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζει εαρινή αντεπίθεση μήπως κερδίσει έστω και τελευταία στιγμή ένα μέρος από το χαμένο έδαφος. Το αν θα του δώσουν οι τηλεθεατές το φιλί της αγάπης θα φανεί στο χειροκρότημα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία για τη σεζόν προσπάθεια ανάκαμψης των ποσοστών θεαματικότητας, που είναι ιδιαίτερα χαμηλά στις περισσότερες ζώνες και κυρίως στην prime time.

Καθώς ούτε το ισχυρό όπλο του σταθμού, οι «Ράδιο αρβύλα», δεν κατάφεραν με την άφιξή τους να φέρουν τα πολυπόθητα νούμερα, οι ελπίδες έχουν πέσει στο... βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Λάκης Λαζόπουλος. Ο καλλιτέχνης μετά από 14 χρόνια επαναφέρει στη μικρή οθόνη τους «Δέκα μικρούς Μήτσους» του.

Η σατιρική εκπομπή κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Η Μισέλ, ο Τζίμης, η συμπεθέρα, ο αστυνόμος, η χήρα Μήτσι, ο μούτσος κι άλλοι πολλοί θα επιστρέψουν μέσα από τον ΑΝΤ1 για να σατιρίσουν όλα τα κακώς κείμενα, να σχολιάσουν με καυστικό τρόπο και να χαρίσουν γέλιο. Τάσος Παλαντζίδης, Ελένη Γερασιμίδου, Σοφία Φιλιππίδου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως γκεστ σταρ θα είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα παρελάσουν από τα νέα πρωτότυπα επεισόδια.

Διαβάστε ακόμα: Τι θα κάνει του χρόνου ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1;

Επιστροφή στο κανάλι του Αμαρουσίου με νέο πρότζεκτ και για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μετά το πανάκριβο «Nomads» που, παρά τις μεγάλες προσδοκίες, δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, έρχεται στις αρχές Απριλίου με το νέο τηλεπαιχνίδι «The wall».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού θα γυριστεί στην Πολωνία όπου υπάρχει έτοιμο το απαιτητικό πλατό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του παιχνιδιού. Για να εξυπηρετηθεί το κόνσεπτ πρέπει να στηθεί ένας τοίχος ύψους 5ώροφης πολυκατοικίας κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ετσι οι ιθύνοντες αποφάσισαν να μην μπουν στη διαδικασία της εκ νέου κατασκευής ενός σκηνικού εδώ στη χώρα μας καθώς απαιτείται χρόνος και χρήμα.

Οσο για το πώς παίζεται το παιχνίδι, ο τοίχος στη βάση του καταλήγει σε 15 υποδοχές, σε καθεμία από τις οποίες υπάρχει και ένα συγκεκριμένο ποσό. Το δίδυμο των παικτών καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις και να δώσει τη σωστή απάντηση πριν οι μπάλες που έχουν απελευθερωθεί πέσουν σε συγκεκριμένα ποσά, έτσι ώστε να καταφέρει να τα κερδίσει. Τα γυρίσματα θα γίνουν εντός 15 ημερών και τα επεισόδια θα γραφτούν όλα μαζί.

Τα ριάλιτι

Στα τέλη Απριλίου την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην οθόνη του ΑΝΤ1 θα κάνει ο Χάρης Χριστόπουλος με το γαλλικής παραγωγής ερωτικό ριάλιτι «Game of love».

Τέσσερα ζευγάρια βάζουν τον ερωτά τους σε δοκιμασία με σκοπό να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο του παιχνιδιού. Ολοι θα προσποιούνται ότι δεν είναι δεσμευμένοι και θα κινούνται σε κοινούς χώρους με αδέσμευτους παίκτες. Στόχος είναι να μη χωρίσουν. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε ξενοδοχείο στο Ναύπλιο.

Το τέταρτο νέο πρόγραμμα που θα κάνει πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Απριλίου είναι το «Love is calling», που θα προβάλλεται καθημερινά από τις 4 μέχρι τις έξι το απόγευμα ζωντανά.

Η παρουσιάστρια που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες προκειμένου να αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας είναι η Νικολέττα Ράλλη.

Σε αυτό το ριάλιτι θα συμμετέχουν 20 παίκτες που θέλουν να βρουν σύντροφο. Θα παρουσιάζονται στο πλατό, θα λένε τι ζητούν να έχει το άλλο τους μισό και οι τηλεθεατές που ενδιαφέρονται θα τηλεφωνούν για να συνομιλήσουν με το άτομο που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο πλατό. Το φορμάτ είναι τουρκικής προέλευσης και εντός των ημερών θα καταφθάσει κλιμάκιο από τη γείτονα για να δώσει οδηγίες στους ανθρώπους του σταθμού για την υλοποίηση του dating show.

Διαβάστε ακόμα: Η σπόντα του Γιώργου Παπαδάκη που μας προβλημάτισε: Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Εν τω μεταξύ στον ΑΝΤ1, μετά την ανύπαρκτη υποδοχή που ετοίμασαν οι τηλεθεατές στην τουρκική σειρά «Μικρά εγκλήματα» αλλά και την εκτόπιση της «Fazilet» στη μεταμεσονύχτια ζώνη, ψάχνουν διακαώς μια νέα τουρκική παραγωγή που θα καταφέρει να σημειώσει την επιτυχία της «Αnne».