Η αίτηση που υπέβαλε η εταιρία και η συναίνεση των τραπεζών
Σήμερα 11 Απριλίου του 2017 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές που υπέβαλε και εκδικάστηκε χθες 10/4/2017 το Mega.

Η διοίκηση του Mega υπέβαλε την αίτηση ζητώντας τετράμηνη προθεσμία προκειμένου να υποβληθεί σχέδιο εξυγίανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη το δικηγορικό γραφείο Μούργελα, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς και εκπρόσωπος του Mega.Διαβάστε περισσότερα παρακάτω...


Η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές υπεβλήθη μετά από συμφωνία των μετόχων του Mega με τις τράπεζες και η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες καταγράφεται στην αίτηση και προβλέπει ότι όσο διαρκεί η προστασία από τους πιστωτές θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υποχρεώσεων του σταθμού από τους μετόχους.
Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή οι μέτοχοι επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού πληρώνοντας τις τρέχουσες υποχρεώσεις και εξασφαλίζοντας προστασία για τις παλαιότερες.
Τραπεζικές πηγές πάντως θεωρούν ότι εφ όσον γίνει δεκτή η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές, οι πιθανότητες διάσωσης του Mega είναι αυξημένες εφ όσον γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και υιοθετηθεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα βασίζεται στη μελέτη της Grant Thornton η οποία συναρτά το ύψος της αύξησης με τις επενδύσεις σε νέο πρόγραμμα και το λειτουργικό κόστος.

Δείτε ακόμη στο tv-24.gr

Ποιος είναι ο αριθμός συμμετοχών για το «X Factor»;

Rising Star! Οι εκπλήξεις και η διαδικασία του τελικού…

O νέος «ψηφιακός πόλεμος» πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές στις «Ιστορίες»