Ξεκίνησαν οι πρώτες συνεννοήσεις μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της τηλεθέασης, με στόχο να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις πριν κινηθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με το καυτό θέμα της αξιοπιστίας των μετρήσεων. Καθώς, λοιπόν, έχουν βρεθεί ήδη πολλά στοιχεία, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις τυπολογίες,η αγορά έχει αποφασίσει να διπλασιάσει το δείγμα της τηλεθέασης ώστε να υπάρχει καλύτερη αποτύπωση της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Οι σταθμοί θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά θα είναι σε θέση να ζητήσουν την αποτύπωση των στοιχείων της έρευνας, με νέα αποτύπωση των ηλικιακών κατηγοριών.Διαβάστε παρακάτω περισσότερα...Ο κίνδυνος να χαρακτηρισθεί η έρευνα αναξιόπιστη έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των τηλεοπτικών σταθμών και αυτό τους έφερε στο τραπέζι των συζητήσεων με τους διαφημιστές και τους διαφημιζομένους.

Ένα ακόμη από τα μέτρα που είναι πιθανό να ληφθούν είναι να ενεργοποιηθεί ξανά η (εσωτερική) Επιτροπή Ελέγχου – Έρευνας Τηλεθέασης για τα αποτελέσματα της Nielsen. Ο πολυεθνικός όμιλος της Nielsen δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να υποστεί αμφισβήτηση των διαδικασιών, όπως συνέβη στο παρελθόν, όταν η εταιρεία είχε την επωνυμία AGB, πριν από την εξαγορά της, και οι καταγγελίες έπεφταν βροχή. Σημειώνεται πως από τις διεργασίες αυτές απουσιάζει το Δημόσιο, αν και διαθέτει ΜΜΕ, την ΕΡΤ, και είναι από τους μεγαλύτερους διαφημιζομένους.

Δείτε ακόμη στο tv-24.gr

Γυρίστηκε το trailer του ¨Your face sounds familiar¨! Πλούσιο φωτογραφικό υλικό…

Τέλος στις ¨διαρροές¨ του Survivor ζητά ο ΣΚΑΪ! Αναλυτικά το σχέδιο του…

Θα βρεθεί του χρόνου η Ελένη απέναντι από τη Φαίη; Όλο το παρασκήνιο…