Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπορεί οι πρεμιέρες των προγραμμάτων να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και λίγο καιρό, ωστόσο η μάχη στην τηλεθέαση συνεχίζεται πολύ δυναμικά σε όλα τα κανάλια. Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε και το κοινό έδειξε ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του.

Τι δεν είδε το κοινό το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο ήταν μέρα γεμάτη πρεμιέρες μιας και από τη μία είδαμε στο Mega τις «Ρίζες», τη νέα εκπομπή του Θανάση Ευθυμιάδη, που σημείωσε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 5,6% (4,2 - 4,3 - 7,5 - 6,5), ενώ λίγο αργότερα μέσα στη μέρα, ξεκίνησε και η εκπομπή Ό, τι Αγαπώ του Γιάννη Μπέζου, που έκανε 3,1% (3,6 - 3,6 - 4,2 - 3,1 - 3,6 - 3,0 - 2,1 - 3,4 - 1,0), ενώ συνολικά 173.140 τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Και οι δύο εκπομπές δέχθηκαν εξαιρετικά σχόλια ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στην τηλεθέαση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η εκπομπή Ό, τι Αγαπώ του Γιάννη Μπέζου ξεκίνησε απέναντι στη μεγάλη πρεμιέρα του J2US που «σάρωσε» σε τηλεθέαση σημειώνοντας 19,7%.

Γιάννης Μπέζος Θανάσης Ευθυμιάδης τηλεθέαση

Χαμηλά στις προτιμήσεις του κοινού βρέθηκε και η ενημερωτική εκπομπή Τώρα Μαζί του Open με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα που σημείωσε το Σάββατο 5,9% και την Κυριακή 4,2%. Την ώρα εκείνη, τη διαφορά στην τηλεθέαση έκανε η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο με 16,7% και 14,9% σε Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Περνώντας στις μεσημεριανές εκπομπές, το «Γεια Σου» της Μαρίας Μπακοδήμου έκανε 7,3% το Σάββατο ενώ την Κυριακή σημείωσε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 5,8%.

Σε μονοψήφια κινήθηκε και η σειρά «Γλυκάνισος» του ΣΚΑΪ που παρά το έξυπνο σενάριο και την υπέροχη σκηνοθεσία, σημείωσε 6,1% το βράδυ του Σαββάτου 8/10 (δείτε εδώ τι αλλαγές σκέφτεται να κάνει το κανάλι για τη σειρά). Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το βράδυ του Σαββάτου τη σειρά παρακολούθησαν συνολικά 229.665 τηλεθεατές.

Γλυκάνισος τηλεθέαση

Όσον αφορά στη μυθοπλασία, χαμηλά ποσοστά έκανε και το νέο επεισόδιο του «Μια Νύχτα του Αυγούστου», που χθες (9/10) έφτασε στο 5,3%. Σε αντίστοιχα ποσοστά κινήθηκε και το δεύτερο επεισόδιο του Κόκκινου Ποταμιού που έκανε κατά μέσο όρο 6,8%.

Τέλος, στον αστερισμό των ριάλιτι, το Love Island παρά τα καλά νούμερα που έκανε στην πρεμιέρα του, έχει σημειώσει πτώση μέσα στις εβδομάδες που προβάλλεται. Κάπως έτσι, το βράδυ του Σαββάτου (8/10) σημείωσε στο δυναμικό κοινό 6,9%.

Love Island τηλεθέαση 8.10

Καλά τα πήγαν:

  • Τόσο ο Νίκος Μάνεσης όσο και η Σίσσυ Χρηστίδου το πρωί του Σαββάτου (8/10) σημείωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Από τη μία ο παρουσιαστής του ALPHA έκανε 19,1% και τον είδαν 297.028 άτομα ενώ από την άλλη, το Χαμογέλα και Πάλι 18,5% με τους τηλεθεατές της Σίσσυς να ανέρχονται στους 240.589.
  • Η Γη της Ελιάς και το Μαύρο Ρόδο, οι δύο δραματικές σειρές του Mega, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην prime time ζώνη του Σαββάτου με 17,5% και 18,5% αντίστοιχα.
  • H πρεμιέρα του J2US «σάρωσε» το βράδυ του Σαββάτου, αφού το αγαπημένο show του Νίκου Κοκλώνη σημείωσε 19,7% ενώ συνολικά 603.482 τηλεθεατές είδαν το πρόγραμμα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τηλεθέαση (9/10): Σίσση Χρηστίδου ή Νίκος Μάνεσης - Ποιος βγήκε πρώτος στην πρωινή ζώνη

Πρεμιέρα για το After Dark (9/10) - Η τηλεθέαση που έκανε η εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά