Από TV24 Team

Ιστορίες γνώριμες, άνθρωποι που πονούν, αναμνήσεις που ξυπνούν και ζητούν να τις αντιμετωπίσεις. Ιστορίες ποτισμένες με οργή που αναζήτησαν στΟργή στην κοινωνική σειρά του ΣΚΑΪ, που ρίχνει αυλαία με ένα συγκλονιστικό επεισόδιο την απόψε στις 21.00.

«Η ζωή συνεχίζεται. Πάντα»

Οι αληθινές ιστορίες, οι καθηλωτικές ερμηνείες της Μαρίας Ναυπλιώτου στο ρόλο της Γιατρού, των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τους «ασθενείς» της, το προσωπικό του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου και τους υπόλοιπους ήρωες των ιστοριών και τέλος ο μοναδικός τρόπος κινηματογράφησης, μέσα από τον οποίο ο τηλεθεατής "μπαίνει μέσα στη ζωή του ασθενή", άγγιξαν το κοινό με ξεχωριστό τρόπο: εγκωμιαστικές κριτικές στον Τύπο, χιλιάδες θετικά σχόλια στο twitter, πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές video στο hashtag #storgi στο TikTok και σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές στο web tv του ΣΚΑΪ.

Η σειρά τόλμησε να πραγματευτεί το διαχρονικότερο ίσως κοινωνικό πρόβλημα σε όλες τις μορφές του: το πρόβλημα της βίας. Προσέγγισε με σεβασμό τα αδιέξοδα της ψυχής που αναζητούν θεραπεία και έδωσε τη δυνατότητα στον τηλεθεατή «να παρακολουθήσει μία πραγματική συνεδρία». Οι ιστορίες, που έφτασαν στο γραφείο της Γιατρού, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Η Γιατρός (Μαρία Ναυπλιώτου) είναι μια επιστήμονας αλλά και μια γυναίκα με ενσυναίσθηση και βαθιά συναισθηματική νοημοσύνη. Στέκεται απέναντι στους ασθενείς της, όχι μόνο με την επαγγελματική της ιδιότητα αλλά και με την ανθρωπιά της. «Είναι περήφανη που οι ασθενείς της σπάνε τη σιωπή τους, μοιράζονται τον πόνο τους και το σκοτάδι και είναι έτοιμοι να δουν την ομορφιά και το φως της ζωής».

Οι ασθενείς είναι άνθρωποι με βιώματα, συναισθήματα, προβλήματα. Άνθρωποι που παλεύουν με τα τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος, που προσπαθούν να διαχειριστούν το θυμό τους και να φτιάξουν τη σχέση τους με τους συντρόφους τους, τα παιδιά τους, την οικογένεια, τους φίλους.

Ο Σάκης ο Μόρτης (Αλέκος Συσσοβίτης) είναι ένας ατρόμητος, ισχυρός, σκοτεινός άντρας, με τραυματική παιδική ηλικία, που μεγάλωσε στο δρόμο. Παθαίνει κρίσεις πανικού και «φοβάται ότι έχει χάσει καθετί ανθρώπινο μέσα του». Η Γιατρός ανακαλύπτει στον Σάκη μία ευαίσθητη ψυχή, τον βοηθά να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του, «να ξεφύγει από το παρελθόν του και να χτίσει το μέλλον του».

Ο Γιάννης (Ιωάννης Παπαζήσης) ξεσπά το θυμό του στη σύζυγό του και τα παιδιά του. «Δεν ήταν ποτέ γιος για να μπορέσει να γίνει πατέρας». Η γυναίκα του, η Ειρήνη (Βασιλική Τρουφάκου), από την άλλη, «δεν θέλει έναν τέτοιο άντρα για εκείνη και έναν τέτοιο πατέρα για τα παιδιά της». Η επίσκεψή τους στην Γιατρό βοηθά και τους δύο «να βρουν τον τρόπο για να αλλάξουν».

Η Μάρω (Ευδοκία Ρουμελιώτη), μία θεοσεβούμενη γυναίκα, έχει ζήσει επώδυνα παιδικά χρόνια και μετρά πολλές απώλειες. Εξομολογείται «ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το χαμό του παιδιού σου» και βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Μετά τις συνεδρίες της, αισθάνεται ευγνώμων γιατί η Γιατρός είναι η μόνη που «την άκουσε και την κατάλαβε».

Η Αλίκη (Αναστασία Παντούση) είναι έξυπνη, μορφωμένη, πλούσια. Έχει μείνει εγκλωβισμένη στο παρελθόν, στην προβληματική οικογένειά της και στην ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της. Ζητά απεγνωσμένα κάποιος «να την αγαπήσει και να τη φροντίσει γιατί δεν θέλει να την καταπιεί το παρελθόν». Η Γιατρός αντιλαμβάνεται ότι «τιμωρήθηκε ζώντας χωρίς αγάπη, μέσα στη μοναξιά αλλά της αξίζει κάτι καλύτερο»

Η Καίτη (Νεφέλη Κουρή), μία φαινομενικά ήρεμη και γλυκιά μητέρα καταλήγει στο γραφείο της Γιατρού, αφού επιτέθηκε σε έναν άγνωστο άντρα. «Η ζωή της είναι σαν κινούμενη άμμος, όπου πατούσε βούλιαζε και ένα μαύρο σύννεφο την ακολουθούσε παντού». Κακοποιημένη για χρόνια, από τον πατριό της και τους συντρόφους της καταλήγει στο γραφείο της Γιατρού, η οποία «αισθάνεται περήφανη, γιατί έσπασε τη σιωπή της και το δηλητήριο φεύγει σιγά σιγά από μέσα της».

Η Αγνή (Σοφία Πριόβολου) και ο Χρήστος (Γιωργής Τσουρής) επισκέπτονται τη Γιατρό πριν από το διαζύγιό τους. Ο Χρήστος θέλει οπωσδήποτε να χωρίσουν γιατί «όταν φεύγει ο έρωτας, τα βλέπεις διαφορετικά» αλλά η Αγνή «φοβάται στην ιδέα της εγκατάλειψης». Όταν τελειώνουν τις συνεδρίες τους, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί.

Ο κόσμος της Δώρας (Δέσποινα Γιαννοπούλου) καταρρέει όταν η ετοιμοθάνατη μητέρα της τής εξομολογείται ότι την έχει υιοθετήσει. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη, είναι θυμωμένη και «δεν θέλει να ζει μία τέτοια ζωή, είναι κρίμα». Η Γιατρός πιστεύει «ότι η ζωή την περιμένει με όλη της την ομορφιά», η Δώρα είναι όμως έτοιμη γι’ αυτή την αλλαγή;

Η Άννα (Μαριλία Μητρούση) είναι η κόρη της Μάρως που όλοι θεωρούν νεκρή. Επισκέπτεται τη Γιατρό για να καλύψει τα κενά στην ιστορία της μητέρας της. ««Οι επιλογές της έχουν σκοτεινιάσει τη ζωή της και πιστεύει ότι δεν την αγάπησαν και δεν την αποδέχτηκαν».

«Άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν γι’ αυτό και δεν μπορούν να αγαπήσουν. Ήρθε όμως η ώρα να μοιραστούν τα βάσανά τους, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, να εμπιστευτούν την ίδια τη ζωή».

Η Βίκυ (Βίκυ Παπαδοπούλου), ο Δαμιανός (Κωνσταντίνος Λάγκος), η Πηγή (Γιολάντα Μπαλαούρα), ο Μπίλλη (Βασίλης Μηλιώνης) και η Μυρτώ (Μέγκι Σούλι) είναι οι συνεργάτες της Γιατρού, φίλοι της αλλά και στήριγμά της στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Σε ξεχωριστή θέση, ο σύζυγός της, Απόστολος (Νίκος Καραθάνος), που το πρόβλημα υγείας του αλλάζει και τους δύο και τους δένει περισσότερο και από τον μακροχρόνιο γάμο τους.

Οι χαρακτήρες της σειράς είναι ρεαλιστικοί, άνθρωποι αληθινοί, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε μια σκοτεινή ζωή με προβλήματα και σε μια φωτεινή καθημερινότητα με στιγμές χαράς.

Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο:

Όταν η Καίτη αποφασίζει να εγκαταλείψει τον Λουκά για να γλιτώσει από τη ζωή που κάνει μαζί του, βρίσκει δουλειά και καταφύγιο στο εργαστήρι της κυρίας Ρένας. Η Ρένα με την καλοσύνη της κερδίζει την εμπιστοσύνη της Καίτης κι εκείνη της τα λέει όλα. Συγχρόνως, γνωρίζει τον Φάνη, που είναι δίπλα της από την πρώτη στιγμή που γεννιέται η μικρή Ναταλία και προσπαθεί να την πείσει να γίνουν οικογένεια. Ο Σάκης ο Μόρτης, μετά τον τραυματισμό του προσπαθώντας να σώσει την Ιουλία, συγκινεί τον Καίσαρα που δίνει τη συγκατάθεσή του για να παντρευτεί την αδερφή του. Ο Καίσαρας όμως κρατάει κρυφό απ’ όλους το γεγονός ότι είναι άρρωστος… Στο μεταξύ, ο Σάκης ανακοινώνει στη Γιατρό το νέο επαγγελματικό του πλάνο. Η μέρα στο γραφείο ολοκληρώνεται με ένα πάρτι-έκπληξη για τη Γιατρό.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ο «Σιωπηλός Δρόμος» συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή πορεία του

Το Μουσικό Κουτί παραμένει στην ΕΡΤ