Η μέρα της δίκης της Aννας πλησιάζει στους Παγιδευμένους. Πρέπει να βρουν αρκετά στοιχεία για να εξασφαλίσουν την αθώωσή της. Ο Αλέκος, όμως, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Έχει ένα σχέδιο να παγιδεύσει την Άννα για να αποδείξει την ενοχή της ως ηθικής αυτουργού, να τη βγάλει εκτός ελέγχου. Ο Ανδρέας και ο Δημήτρης από την άλλη συνεχίζουν τις έρευνες. Ένα νέο στοιχείο έρχεται στην επιφάνεια μετά από μαρτυρία. Είναι μια τρίτη σφαίρα που έπεσε στον τόπο του εγκλήματος. Ο Δημήτρης θα συνεχίσει να ψάχνει μόνος του. Όταν τη βρίσκει, τηλεφωνεί στον φίλο του: «Τη βρήκα. Ειδοποίησε τον Σταύρο να στείλει κλιμάκιο» και όντως έτσι συμβαίνει. Η σφαίρα πάει για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να δουν αν έχει πάνω αποτυπώματα και DNA.

Ο Aκης, ο Θοδωρής, η Δανάη, η Νεφέλη και η Λίνα έχουν μπλέξει σε βαθιά νερά. Ο Νώντας τους αναγκάζει πλέον να δουλέψουν γι’ αυτόν και τους βγάζει και πλαστές ταυτότητες. Φυσικά δεν μπορούν να αρνηθούν. Στο μεταξύ, ο εκβιασμός του Γεράσιμου στην Κλειώ συνεχίζεται. Όταν εκείνη πηγαίνει και τον βρίσκει, τη ρωτάει: «Έμαθες πού είναι το πτώμα;», όμως εκείνη έχει άλλη απάντηση: «Δεν το βρήκα, αλλά βρήκα κάτι πιο σημαντικό, το μυστικό που ενώνει εσένα και τον Αλέκο». Εκείνος συνοφρυώνεται.

«Τι έγινε; Δεν σου αρέσει; Μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια στο ξύλο από τον άντρα της. Είχε ένα παιδί που χρειάζεται αγάπη και ο άντρας θα ήταν ο εκτελεστής του. Εσύ άλλαξες τα δείγματα DNA που έδειχναν ότι το παιδί είναι δικό σου», του λέει. «Μπορούσε να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί. Ηταν ίδιος ο διάβολος. Τον σκότωσα εγώ και δεν μετάνιωσα ούτε λεπτό», της αποκαλύπτει. «Θα επιστρέψω στα Γιάννενα και δεν θα με εμποδίσεις ξανά ούτε θα απειλήσεις την κόρη μου κι εμένα, αλλιώς θα καταστρέψω εσένα και τον Αλέκο με κλειστά μάτια», είναι η δική της απάντηση.

Η μεγάλη μέρα της δίκης της Άννας έχει φτάσει… Ο Αλέκος ετοιμάζεται να δώσει μάχη για να την καταδικάσει, αλλά και ο Δημήτρης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αθωώσει. Η Άννα λέει στην απολογία της: «Κύριε δικαστά, συνειδητοποίησα ότι ο Άγγελος θα το έσκαγε και τον ακολούθησα. Όταν με ανακάλυψε, με σημάδεψε με όπλο. Κατάφερα να του το πάρω και το έστρεψα πάνω του για να αμυνθώ. Όμως δεν τον πυροβόλησα. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι. Δηλώνω αθώα». Όλοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης. Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης μπαίνει ο Ανδρέας. Η σφαίρα έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ηλία και είναι ίδια με τις άλλες σφαίρες που βρέθηκαν στο σπίτι του. Η Άννα αθωώνεται.

Αντίο Αλέκο

Παγιδευμένοι: Άννα και Υβόννη κλείνουν τον Αλέκο φυλακή!

Ο Αλέκος δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι βρίσκεται στη φυλακή και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφεθεί ελεύθερος. Η Άννα, όμως, στέκεται πάνα απέναντί του και θα φτάσει στα άκρα για να τον κρατήσει μέσα. Γι’ αυτό πηγαίνει στη γυναίκα του την Υβόννη. «Θέλεις να τιμωρηθεί ο Αλέκος, έτσι δεν είναι;», τη ρωτάει κι όταν η γυναίκα τη ρωτάει πώς, της απαντάει:

«Υπάρχουν δύο τρόποι. Αν πεις την αλήθεια, ότι έστειλες τα λεφτά στον Αγγελο για να το σκάσει μέσω του Στέλιου, δεν θα συνδεθεί η υπόθεση με τον Αλέκο. Αν όμως δεν πεις την αλήθεια, θα σκεφτούν ότι ο Αλέκος τα μετέφερε κρυφά στον γιο του». «Δηλαδή μου ζητάς να τον κατηγορήσω;», απορεί η Υβόννη. «Δεν είναι ένοχος; Εχει κάνει τόσα. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει», είναι η απάντηση. Η Υβόννη καταθέτει στον Σταύρο, ο οποίος τη ρωτάει γιατί τραβήχτηκαν τα χρήματα από την τράπεζα. «Δεν ξέρω. Ο Αλέκος μου το ζήτησε. Οταν τον ρώτησα γιατί, θύμωσε και μου είπε να κάνω ό,τι λέει. Μου είπε να μην πω τίποτα σε κανέναν», είναι η απάντηση που καίει τον άντρα της.