Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Αν κανείς κάτσει και αναρωτηθεί, πόσες φορές στη ζωή του έχει δει το Κωνσταντίνου και Ελένης, η απάντηση είναι άπειρες. Είτε είσαι ηλικιωμένος είτε μικρό παιδί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις περάσει έστω και ένα μεσημέρι σου με την αγαπημένη σειρά του ΑΝΤ1 που παίζει σε επανάληψη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης μπήκε στις ζωές των Ελλήνων τηλεθεατών πριν από περίπου 25 χρόνια και δεν έφυγε ποτέ. Πρόκειται για τη σειρά που έχει προβληθεί περισσότερες φορές σε επανάληψη.

Ενώ ορισμένα επεισόδια προβάλλονται ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ξέρεις τις ατάκες απ' έξω και ανακατωτά, κάποια άλλα τα έχουμε δει μόνο λίγες φορές (δείτε εδώ το επεισόδιο που έχει εξαφανίσει ο ΑΝΤ1). Σε αυτή την κατηγορία επεισοδίων ανήκουν και τα πρώτα και τα τελευταία επεισόδια του Κωνσταντίνου και Ελένης. Αυτό συμβαίνει γιατί η σειρά προβάλλεται διαρκώς σε επανάληψη μέσα στο χρόνο και το κανάλι δε θέλει να δώσει στο κοινό την αίσθηση ότι τελειώνει.

Το σκηνοθετικό λάθος στο πρώτο επεισόδιο του Κωνσταντίνου και Ελένης

Στο πρώτο λοιπόν επεισόδιο της σειράς, η Ελένη βρίσκεται με τη Μαρίνα στο σπίτι και συζητούν. Κάποια στιγμή, η Ελένη, αναφερόμενη στον εαυτό της λέει «Είμαι φευγάτη» και αμέσως, το γράφει με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, πάνω στο γυάλινο τραπεζάκι του Κατακουζηνού.

Κωνσταντίνου και Ελένης πρώτο επεισόδιο

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος φτάνει στο σπίτι και παθαίνει φρίκη μόλις ανακαλύπτει τι είχε γράψει η Ελένη πάνω στο τραπέζι του. Ενώ ωστόσο στην σκηνή της Ελένης, υπήρχε απλά το γυάλινο τραπεζάκι, στην σκηνή του Κωνσταντίνου τοποθετήθηκε δια μαγείας ένα λευκό χαρτί κάτω από το τζάμι για να φανεί η ατάκα. Πρόκειται για ένα τρικ των σκηνοθετών που ελάχιστοι παρατήρησαν, όσες φορές κι αν είδαν το εν λόγω επεισόδιο.

Κωνσταντίνου και Ελένης σκηνοθετικό λάθος

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δραματικό! Έφυγε από τη ζωή άλλος ένας ηθοποιός από το Κωνσταντίνου και Ελένης

13 αγαπημένοι - Οι ηθοποιοί του Κωνσταντίνου και Ελένης που έχουν φύγει από τη ζωή