Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στον Σασμό, ο Σταύρος έχει καταλάβει πως η γυναίκα του τρέφει συναισθήματα για τον Αστέρη Σταματάκη και αποφασίζει να την εκδικηθεί. Ο αδελφός του Βαγγέλης θα είναι εκείνος που θα τον σταματήσει και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Τη μέρα που θα φύγει ο Αστέρης από το νησί για να πάει στην Γερμανία, θα φύγει και ο Σταύρος. Οι δύο άντρες που έχουν σημαδέψει τη ζωή της Αργυρώς, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, θα βρεθούν την ίδια στιγμή στο αεροδρόμιο, ενώ λίγο αργότερα θα φτάσει εκεί η Αργυρώ για να μιλήσει ξανά στον Αστέρη (δείτε εδώ την συγκλονιστική σκηνή του αποχαιρετισμού τους). Ανυποψίαστη πως δεν τη βλέπει κανείς, θα είναι εντελώς διαχυτική με τον Αστέρη αλλά ο Σταύρος θα την παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα από την άλλη πλευρά της αίθουσας.

Μετά από λίγη ώρα ο τελευταίος θα πάρει τηλέφωνο τον αδελφό του και θα του περιγράψει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά του. Ο Βαγγέλης θα προσπαθήσει να συγκρατήσει την οργή του αλλά όταν δει ότι τα λόγια του δεν έχουν αποτέλεσμα, θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να βρεθεί στην Κρήτη.

Ο Σταύρος, φανερά αποφασισμένος, θα πει στον αδελφό του πως θα μιλήσει στον Αστέρη για το παιδί, γεγονός που ξέρει ότι θα τον πλήγωνε και θα τον έφερνε σε ρήξη με την Αργυρώ, παρά την αγάπη που της έχει, όμως ο Βαγγέλης θα του αλλάξει γνώμη. «Δεν σε αφήνω να καταστρέψεις τη ζωή σου. Θα το αναλάβω εγώ, Σταύρο. Εγώ θα είμαι εκείνος που θα σας μονιάσει ξανά», θα του πει, αλλά ο Σταύρος δεν θα καταλάβει το σχέδιο του αδελφού του.

Η επόμενη μέρα στον Σασμό

Την επόμενη μέρα, ο Βαγγέλης δεν θα θελήσει να χάσει ούτε λεπτό παραπάνω. Θα πάει να βρει τον Αστέρη, όμως σύντομα θα διαπιστώσει πως τον ακολουθεί ο Σταύρος που θέλει να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως η γυναίκα του έχει κρυφό ερωτικό δεσμό με τον πρώην της. «Πόσο ανόητος ήμουν! Φορούσα παρωπίδες και δεν ήθελα να παραδεχτώ πως τον έβλεπε όσο μέναμε στο χωριό. Μόνο αν τους πιάσω μαζί ξέρω ότι θα λυτρωθώ», παραδέχεται.

Οι δυο τους ακολουθούν την Αργυρώ που τη βλέπουν να κατευθύνεται στο σπιτάκι του Αστέρη στο χωριό, το παλιό τους ερωτικό κρησφύγετο. Οταν μέσα σε αυτό θα μπει και ο Αστέρης, οι δυο τους θα συνειδητοποιήσουν μια μεγάλη και κρυφή αλήθεια. Πώς τα έχουν βρει ξανά. Στην πραγματικότητα όμως ο Αστέρης δεν θα αγγίξει ούτε το χέρι της παλιάς του αγάπης. Ο λόγος που θα την καλέσει εκεί είναι γιατί έχει σκεφτεί έναν τρόπο να κάνουν οι οικογένειές τους σασμό. Ο πόνος έχει κατακλύσει το σώμα του Σταύρου που δεν ξέρει πλέον πώς να χειριστεί την κατάσταση.

Σασμός Βαγγέλης

Ο Βαγγέλης τού προτείνει να φύγει. «Θα χειριστώ εγώ την κατάσταση. Εσύ μόνο ηρέμησε και σκέψου πως δεν χωρίζουν τόσο εύκολα οι οικογένειες». Όταν λοιπόν η Αργυρώ φεύγει από το σπιτάκι, ο Βαγγέλης κάνει επίθεση στον Αστέρη, που δεν τον γνωρίζει καν. Ο γιος της Καλλιόπης τρομάζει και ζητάει εξηγήσεις.

«Ποιος είσαι εσύ;», καταφέρνει μόνο να του πει, αλλά ο Βαγγέλης είναι αποφασισμένος να τον κάνει να βγάλει μια και καλή την Αργυρώ από τη ζωή του. «Μείνε μακριά από την Αργυρώ, Βρουλάκη, αλλιώς θα σε σκοτώσω. Δεν θα είσαι εσύ αυτός που θα χαλάσει το σπίτι και τον γάμο της», του μηνύει, ενώ λίγες ώρες αργότερα το ίδιο κάνει και με την Αργυρώ.

«Η ζωή και η θέση σου είναι δίπλα στον Σταύρο. Ετσι του ξεπληρώνεις όσα έχει κάνει για εσάς; Ο Αστέρης πρέπει να βγει για πάντα από τη ζωή σου και μάλιστα σήμερα», της λέει, αφήνοντάς την εμβρόντητη. Ούτε όμως ο Βαγγέλης είναι ικανός να τιθασέψει το πάθος που υπάρχει ανάμεσά τους.