Από Πέννυ Μαστοράκου

Άλλη μία εβδομάδα ανατροπών και μυστικών που βγαίνουν στο φως, περιμένει τους ήρωες της Αρεόπολης στην Γη της Ελιάς, καθώς μέσα σε λίγες μέρες γκρεμίζονται ολόκληρες ζωές όπως θα δούμε στα επεισόδια! Ο Σωκράτης όπως σας είχαμε αποκαλύψει πρώτοι εδώ στο tv-24.gr δεν θα αργήσει να μάθει την αλήθεια για την Αγγελική (δείτε εδώ τι θα συμβεί με τον Μάνο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια), και ο Χρήστος να αντικρίσει με τα μάτια του την Μυρτάλη με τον Αλέξη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι!

Μην χάσετε αυτή την εβδομάδα στην Γη της Ελιάς

Κυριακή 6/11

Η Αντιγόνη μαθαίνει ότι ο Σωκράτης μέσω της Μαργαρίτας ήρθε σε επαφή με τους Βρεττάκους και παθαίνει πανικό. Δίπλα της πάντα βρίσκεται να τη στηρίζει η Εύα, από την οποία ζητά τη συμβουλή της για το τι πρέπει να κάνει: «Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι απελπισμένη. Μήπως είναι καλύτερα να αποκαλύψω την αλήθεια στον Ισίδωρο και τον Μάνο, ότι αυτός είναι ο βιολογικός πατέρας της Αγγελικής, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους;», προβληματίζεται. Η Εύα όμως έχει αντίθετη άποψη και της προτείνει: «Για μένα θα έλεγα να μην κάνεις καμία κίνηση. Δεν έχει κανένα λόγο ο Σωκράτης να υποψιαστεί κάτι τέτοιο. Θα ολοκληρώσει τις επαγγελματικές του συναλλαγές με τους Βρεττάκους και θα φύγει», την καθησυχάζει.

 Γη της Ελιάς

Την ίδια ώρα, ο Σωκράτης περνά ανέμελες στιγμές στο πλάι της Αλκμήνης και σύντομα οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά. Στο μεταξύ η Χάιδω, που έχει μετανιώσει για τη στάση της απέναντι στον Λυκούργο, κάνει μια σπασμωδική κίνηση και δημοσιεύει την αγγελία του γάμου της με τον Λυκούργο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξανασμίξουν. H κίνησή της, ωστόσο, δεν θα έχει τα θεμιτά αποτελέσματα, καθώς ο Λυκούργος γίνεται έξαλλος: «Ποιος σου είπε ότι θέλω να σε παντρευτώ, Χάιδω; Πάει το πουλάκι, πέταξε και κακώς πήρες αυτή την πρωτοβουλία. Τι δηλαδή, με έχεις σιγουράκι;», είναι τα λόγια του. Την ίδια στιγμή η Εύα ζητά από τον Στάθη να της απαντήσει για το μέλλον της σχέσης τους: «Στάθη, θέλω να ξέρω αν είμαστε μαζί. Στ’ αλήθεια δεν ξέρω αν έχουμε χωρίσει, αν θέλεις να συνεχίσουμε, αν μ’ αγαπάς», αναρωτιέται.

Ο Πότης για άλλη μια φορά «κάνει το θαύμα του», καθώς άθελά του «καίει» την Αντιγόνη, ενημερώνοντας τον Σωκράτη πως είναι κόρη του Ισίδωρου Βρεττάκου. Ο Σωκράτης αρχίζει να έχει υποψίες ότι κάτι συμβαίνει για να του κρύψει η Αντιγόνη αυτή τη σχέση

Δευτέρα 7/11

Την ίδια ώρα ο Λυκούργος κάνει πίσω, συγχωρεί τη Χάιδω και οι δυο τους τα ξαναβρίσκουν. Ωστόσο αποφασίζουν από κοινού να προχωρήσουν έτσι: «Λοιπόν, για να εξηγούμαστε, πολιτικός γάμος δεν θα γίνει και έληξε εδώ το θέμα», της ξεκαθαρίζει ο Λυκούργος και αυτή συμφωνεί. Στο μεταξύ η Αρετή απαιτεί από τον Πότη να μην αποκαλύψει τη σχέση της με τον Θανάση: «Μη μάθω ότι με έβγαλες σεργούνι, θα έχεις κακά ξεμπερδέματα», τον προειδοποιεί, εκείνος αυτός όμως δεν χάνει χρόνο κι αρχίζει να την κουτσομπολεύει. Στη συνέχεια, η Χρυσούλα, έτοιμη να εκδικηθεί, πηγαίνει στη Βασιλική και της αποκαλύπτει: «Να σου πω, δεν γίνεται να το βαστάω άλλο μέσα μου.

Η Αρετή, η μάνα σου η ίδια, μου ζήτησε να σου κάνω μάγια για να χωρίσεις από τον άντρα σου», της ομολογεί. Μόλις το ακούει αυτό η Χάιδω αναλαμβάνει δράση και απειλεί θεούς και δαίμονες. Στο μεταξύ το κλίμα στο εργαστήριο καλλυντικών συνεχίζει να είναι άσχημο, με την Ισμήνη να κρατά αρνητική στάση απέναντι στη Μυρτάλη, η οποία βλέπει παντού εχθρούς. Την ίδια ώρα ο Κουράκος ανακρίνει τον Γάκη, ενώ λίγο αργότερα φτάνει στο αστυνομικό τμήμα ο Στάθης και έξαλλος πιάνεται στα χέρια με τον άνθρωπο που προσπάθησε να βιάσει την κόρη του. Με το ζόρι τον κρατάνε να μην τον σκοτώσει.

Ο Χρήστος καταλαβαίνοντας ότι η Μυρτάλη έχει παράπονα για τις λίγες ώρες που τον βλέπει, αποφασίζει να γυρίσει στο σπίτι τους νωρίτερα. Ωστόσο αυτό που αντικρίζει τον κάνει να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, καθώς βλέπει τη Μυρτάλη με τον Αλέξη να κάνουν παθιασμένα έρωτα. Εκείνοι, παραδομένοι στο πάθος

τους, δεν καταλαβαίνουν καν ότι κάποιος βρίσκεται εκεί, ενώ ο Χρήστος, εξοργισμένος με όσα αντίκρισε, κάνει μεταβολή και φεύγει χωρίς να μιλήσει και να κάνει φασαρία.

Τρίτη 8/11

Εξαλλος πηγαίνει κατευθείαν στην Ισμήνη: «Τι έγινε; Γιατί είσαι έτσι; Τα έβαλε και μαζί σου η Μυρτάλη; Το περίμενα. Αυτή τα έχει με όλο τον κόσμο», του λέει, αλλά ο Χρήστος της εξηγεί: «Μακάρι να ήταν αυτό. Δεν ξέρω καν πώς να σου το πω, είμαι σοκαρισμένος και έξαλλος. Πήγα στο σπίτι λίγο πιο νωρίς για να της κάνω έκπληξη και την έπιασα μαζί με άλλον να κάνει έρωτα.

 Γη της Ελιάς

Και ξέρεις με ποιον; Με τον Αλέξη», της αποκαλύπτει. Η Ισμήνη τα χάνει: «Ολα τα περίμενα, αλλά αυτό όχι. Και τώρα τι θα κάνεις; Δεν θα της μιλήσεις;», τον ρωτάει, αλλά ο Χρήστος της λέει ότι είναι αποφασισμένος να μην πει στη Μυρτάλη τι είδε μπαίνοντας στο σπίτι: «Τίποτα δεν θα κάνω. Δεν πρόκειται να μπω καν σ’ αυτή τη διαδικασία, απλά θα μαζέψω τα ρούχα μου και θα φύγω χωρίς να της δώσω καμία εξήγηση», ισχυρίζεται.

Τετάρτη 9/11

Στο μεταξύ, ο Σωκράτης δεν δείχνει να πιστεύει ότι η Αντιγόνη έμεινε έγκυος την περίοδο που είχαν επαφές και αποφασίζει να ψάξει την υπόθεση. Την ίδια στιγμή ο Δημοσθένης κάνει την ομιλία του στο καφενείο του Πότη, δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στους συμπολίτες του, ενώ επιτίθεται στο πρόγραμμα των αντιπάλων του. Λίγο αργότερα ο Ισίδωρος το μαθαίνει αυτό και δυσαρεστείται: «Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ν’ αρχίσει βρόμικο πόλεμο. Κάπως θα πρέπει να απαντήσω σ’ αυτά τα ψεύδη», λέει. Στο μεταξύ ο Στάθης, ο Δημοσθένης, η Ασπασία, ο Φίλιππος και η Βασιλική φεύγουν για τη Μαδρίτη, ενώ η Χάιδω πηγαίνει στο μαγαζί της Αρετής και της μιλά έξω από τα δόντια.

Και η Αρετή όμως δεν μασάει τα λόγια της και οι δύο γυναίκες μαλώνουν για μια ακόμα φορά άσχημα, με φωνές αλλά και με κατάρες. Η Μυρτάλη μαθαίνει ότι ο Χρήστος συναντήθηκε με την Ισμήνη και εντελώς αψυχολόγητα ζητά τον λόγο από την Ισμήνη για τον χωρισμό της από τον Χρήστο. «Πας καλά; Ρωτάς εμένα γιατί σε χώρισε ο Χρήστος; Γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο, μιας και τον εαυτό σου έχεις ξεχάσει να τον ρωτάς για το αν ευθύνεται για κάτι», της επισημαίνει.

Ο Στάθης, η Βασιλική, ο Δημοσθένης, η Ασπασία και ο Φίλιππος φτάνουν στην Ισπανία και η υποδοχή που επιφυλάσσει ο Στέφανος στον Φίλιππου είναι απροσδόκητη και συγκινητική. Το μόνοιασμα του Στέφανου και του Φίλιππου δίνει μεγάλη χαρά στη Βασιλική και η παρέα περνάει ξέγνοιαστες στιγμές στη Μαδρίτη. Η Ασπασία δεν χάνει ευκαιρία να δώσει αναφορά στην Αρετή, η οποία νιώθει παραγκωνισμένη και κάνει παράπονα στον Στέφανο.

Πέμπτη 10/11

Η Μυρτάλη μένει άναυδη με τον τρόπο που τη χώρισε ο Χρήστος και, μην μπορώντας να βρει παρηγοριά από κανέναν, αποφασίζει να πάει σε ψυχολόγο. Στο μεταξύ ο Σωκράτης κλείνει συμφωνία με τους Βρεττάκους, παράλληλα όμως προσπαθεί να σιγουρευτεί για τη συγγένειά του με τη μικρή Αγγελική. Κινείται κρυφά και παίρνει δείγμα DNA από την Αγγελική προκειμένου να το συγκρίνει με το δικό του.

Γη της Ελιάς

Την ίδια ώρα η παρέα συνεχίζει τον τουρισμό στη Μαδρίτη, με τους νέους να απολαμβάνουν ιδιαίτερα τη σχέση του Δημοσθένη με την Ασπασία. Παράλληλα, η Ασπασία ψάχνει ευκαιρία να ξεμοναχιάσει τον Στέφανο και να του μιλήσει για την Αρετή, αλλά ο Δημοσθένης καιροφυλαχτεί και της κόβει την φόρα. Ο Στάθης χαλαρώνει και αρχίζει να σκέφτεται πάλι την Ιουλία. Την ίδια ώρα, στη Μάνη, η Ιουλία συνειδητοποιεί πως η προσπάθεια που κάνει με τον Γιώργη για να σώσει τον γάμο της είναι μάταιη. Παράλληλα η Αννα αρχίζει πάλι να πετάει στα σύννεφα και ο Λεωνίδας φοβάται ότι θα φάει τα μούτρα της, ενώ ο Αλέξης μαθαίνει για τον χωρισμό τής Μυρτάλης και της ζητά να γίνουν επίσημο ζευγάρι, όμως εκείνη του επιφυλάσσει μια έκπληξη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς Spoiler: Το ταξίδι στην Ισπανία ανατρέπει τα πάντα - Η Βασιλική αντιλαμβάνεται ότι...

Γη της Ελιάς Spoiler: Κάνει το επόμενο βήμα! Ο Αλέξης ζητά από την Μυρτάλη να...