Από την ΤΙΝΑ ΜΕΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πάνω που ο μοναχός Αμβρόσιος πίστεψε ότι η Μάρθα κατάφερε να τον ξεπεράσει και να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, η επανεμφάνισή της στο μοναστήρι μοιάζει να αλλάζει ξανά τα δεδομένα!

Η Μάρθα συναντά τον Αμβρόσιο μετά από πολύ καιρό και η αντίδρασή της τον αιφνιδιάζει... Δείχνει να μην τον έχει ξεπεράσει καθόλου μετά τη συζήτηση που είχαν κάνει πριν από κάμποσο καιρό! Εκείνος, μπροστά στη νέα ερωτική εξομολόγηση που του κάνει η Μάρθα, προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση, να την αποτρέψει από αυτόν τον μάταιο έρωτα, αλλά εκείνη μοιάζει να έχει πολύ διαφορετική άποψη. Η Μάρθα δεν ακούει τίποτα και κανέναν... Ωστόσο, τα λόγια του Αμβρόσιου κάθονται σαν πέτρα στο λαιμό της... Καταλαβαίνει πως ο έρωτας αυτός είναι μονόπλευρος, χωρίς καμία προοπτική. Ετσι, παίρνει την απόφαση να τον αφήσει στην ησυχία του μια για πάντα... Τι εννοώ; Απογοητευμένη όπως είναι πηγαίνει στο σπίτι της και παίρνει τη μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της. Η Μάρθα αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στη μητέρα της και κάνει απόπειρα αυτοκτονίας...
Ωστόσο, η απόπειρα αυτοκτονίας της Μάρθας αποτυγχάνει, μετά τις έγκαιρες ενέργειες της Αλίκης που τη μεταφέρει στο νοσοκομείο έγκαιρα. Λίγο αργότερα, φθάνει και η Ελισάβετ στο νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της Μάρθας έχει πάρει δυσάρεστη τροπή. Η Αλίκη καταλαβαίνει ότι η Μάρθα είναι ερωτευμένη με τον Αμβρόσιο και πέφτει από τα σύννεφα καθώς δεν γνώριζε το παραμικρό. Ετσι, προσπαθεί με την καθοδήγηση του Αμβρόσιου να βοηθήσει τη Μάρθα να ξεπεράσει αυτόν τον αρρωστημένο έρωτα που δημιούργησε το μυαλό της.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ.