Από TV24 Team

Η άνθιση της ελληνικής μυθοπλασίας είναι γεγονός. Ωστόσο, τα κανάλια, επιζητώντας παράλληλα και δοκιμασμένες συνταγές, στράφηκαν στην τουρκική αγορά αποκτώντας τα δικαιώματα σειρών από τη γείτονα που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τρεις λοιπόν ελληνικές παραγωγές που θα κάνουν σύντομα πρεμιέρα αποτελούν διασκευές τουρκικών φορμάτ και το Tivi Σίριαλ σας τις παρουσιάζει.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι Ελληνικές σειρές με προέλευση από την Τουρκία

«Στοργή» (Σκάι)

Η τουρκική σειρά «Kirmizi Oda (Κόκκινο Δωμάτιο)» παρακολουθεί τη ζωή και τη δουλειά μιας καταξιωμένης ψυχοθεραπεύτριας, η οποία ειδικεύεται σε θύματα βίας.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παραγωγή κάθε επεισόδιο της οποίας αφηγείται μια αυτοτελή ιστορία και βασίζεται σε μυθιστόρημα της Gulseren Bugdaycioglu.

Στην ελληνική διασκευή τον κεντρικό ρόλο κρατά η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται τη Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Την πλαισιώνουν οι: Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Βασίλης Μηλιώνης και Μέγκυ Σούλι.

Σε ρόλους ασθενών θα δούμε τους: Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννη Παπαζήση, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία Παντούση, Αλέκο Συσσοβίτη, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μαρίλια Μητρούση, Σοφία Πριόβολου, Γιωργή Τσουρή, Νεφέλη Κουρή. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Χρίστος Γεωργίου και τη διασκευή σεναρίου η Εύα Πανταζή.

«Παγιδευμένοι» (ΑΝΤ1)

Η νέα αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1 αποτελεί διασκευή του τουρκικού «Yargi (Κρίση)» που έκανε πρεμιέρα στη χώρα της τον Σεπτέμβριο του 2021. Μάλιστα τα δικαιώματά της έχουν ήδη πουληθεί στο Πουέρτο Ρίκο, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, τη Χιλή, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα, όπου τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Σωτηρία Ψευτούδη.

Η υπόθεση

Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού είναι η αιτία να διασταυρωθούν οι δρόμοι μιας δυναμικής δικηγόρου, της Άννας Ροδίτη, και ενός φιλόδοξου εισαγγελέα, του Δημήτρη Μαρκέτου, οι οποίοι θα αναλάβουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, κινούμενοι από διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας.

Η έρευνά τους θα φέρει στο φως έναν λαβύρινθο ψεμάτων και θα αναδείξει τις ουσιώδεις διαφορές τους: η δικηγόρος αναζητά δικαιοσύνη, ενώ ο εισαγγελέας ορκίζεται στο όνομα του νόμου. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ενσαρκώσουν ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης και η Μάρθα Λαμπίρη - Φεντόρουφ.

Τους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες υποδύονται οι: Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Αννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου, Αθηνά Ροδίτου, Ναταλία Πελέκα, Αννα Πορφύρη, Νίκος Ιωαννίδης, Βίκτωρας Πέτσας, Μαρία Μαραγκού, Δημήτρης Πίτσος, Αλίκη Κακολύρη.

Σε ρόλους-κλειδιά οι: Παύλος Ορκόπουλος, Στέφανος Κυριακίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ταμίλα Κουλίεβα, Σοφία Φαραζή Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βίκυ Μανώλη.

«Ερωτας φυγάς» (Οpen)

Η νέα καθημερινή σειρά του Open είναι βασισμένη στο τουρκικό «Bir Zamanlar Çukurova(Πικρή γη)». Η σειρά που έκανε πρεμιέρα το 2018 έχει ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους με μεγάλη επιτυχία και αναμένεται σύντομα να κάνει πρεμιέρα στο Telemundo, τον ισπανόφωνο «βραχίονα» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η υπόθεση

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο ευοίωνες προοπτικές. Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι.

Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής, ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι είναι έγκυος. Ο Μάρκος βγαίνοντας από τη φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος.

Πρωταγωνιστούν οι: Πέμυ Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Σταύρος Ζαλμάς, Εφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαρία Κωνσταντάκη κ.ά.

Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μία νύχτα του Αυγούστου: Στα backstage της νέας σειράς της ΕΡΤ - Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα

Μαύρο Ρόδο - αποκλειστικό: Έτσι θα ερωτευτούν η Ελισάβετ με τον Πέτρο